Trenger dere egentlig babycall med kamera for å passe på babyen?

Sist oppdatert: 22. mai 2019


Trenger dere egentlig babycall med kamera for å passe på babyen?

Babycall med kamera (babymonitor) er ikke den største investeringen når det det gjelder barn og baby, men allikevel er det mange som spør seg om det er verd investeringen. Hovedfunksjonen til en babycall er å varsle deg om en baby sover eller er våken samt at du kan følge med på lyder via mikrofon. En babycall med disse grunnfunksjonene koster ikke all verden. Prisen stiger derimot raskt om du i tillegg vurdere en modell med kamera og videoskjerm. Er dette verd investeringen?

Babycall med monitor gir følelse av trygghet

Man kommer ikke utenom det faktum at foreldre har et stort behov for å følge med på hvordan babyen har det, og hva er ikke bedre enn å kunne se sin egen baby når som helst, også når den ligger eller sover i sengen. For mange er denne ekstra følelsen av trygghet verd noen kroner ekstra og en babymonitor trenger ikke være dyr.

Babymonitoren sparer deg tid

Kan du enkelt følge med på babyen på en videoskjerm slipper du å gå til rommet hvor babyen sover for å sjekke. Er du i tillegg av den typen som har et stort behov for å sjekke ofte blir det mye frem og tilbake, spesielt om du bor i et hus med flere etasjer. I stedet kan du kaste et blikk på babymonitoren og forsikre deg om at alt er i skjønneste orden med din kjære baby.

Hvilke funksjoner bør en babycall ha?

En baby sover tryggere med babycall

For mange er det viktig å følge med på hvilken posisjon en baby sover i. Ligger den på ryggen, siden eller magen. Har den støtte i ryggen, er teppet kommet opp i ansiktet eller sover babyen uten teppe? Alt dette er med på å gi barnet en trygg søvn, du reduserer risikoen for problemer ved at du kan ta grep raskt. Vi har jo også hørt om dyr har kommet inn på soverom eller hoppet opp i barnevogner hvor et barn ligger og sover. En babycalls bevegelesesensor fanger opp slike situasjoner og du blir varslet.

Se komplett kjøpeguide for babycall.

Lettere å innarbeide gode søvnvaner med babycall

De fleste babyer trenger litt hjelp for å etablere gode sovevaner, selv om dette ikke alltid er lett. En typisk situasjon er at du skal sjekke om en baby sover, du stikker hodet inn i babyrommet, babyen som nesten hadde sovnet får øye på deg og da blir det plutselig mer aktuelt å komme i dine armer enn å sove. Med babymonitor / babycall kan du velge tidspunktene for når du skal gå inn til babyen mer strategisk.

Det samme gjelder når en baby gråter når den skal legge seg, og du ønsker å la den gråte litt i et forsøk på å etablere en bedre innsovningspraksis. En babycall med kamera gjør dette enklere.

Babycall med monitor har en funksjon også når barnet har nådd en alder hvor det sover i en vanlig seng. Hva holder barnet på med når du du tror det sover? Får ikke barnet sove kan det gå ut av sengen og begynne å leke eller utforske resten av huset uten at du er klar over det. Med videokamera kan du enkelt holde et øye med barnet.

Neonate babycall er laget for norske forhold.

SB

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/babycall-babycall/behov-babymonitor-kamera">
Twitter

Du liker gjerne...