Neonate babycall og babymonitor

Sist oppdatert: 22. mai 2019


Neonate babycall og babymonitor

Neonate er norskproduserte babymonitorer (eller babycall) som regnes for å være noe av det ypperste når det gjelder kvalitet og ytelse uten at prisen løper løpsk. Lang rekkevidde, pålitelig signal, svært lav stråling, bra batterikapasitet og lett betjening er noe av det som kjennetegner babycall modellene fra Neonate.

I denne guiden kan du lese mer om to babycall fra Neonate:
Neonate BC-6500D – Toppmodell med imponerende ytelse
Neonate BC-5800D – En av toppselgerne i Norge


Neonate BC-6500D babycall

Denne babycall er en av toppmodellene til Neonate og scorer høyt i mange tester. Viktige ting som fremheves er meget god rekkevidde, lett betjening med mange nyttige funksjoner samt god batterikapasitet. Den er også i en flott design med klar bakgrunnsbelyst LCD skjerm

Fakta: Rekkevidde: 800 m. / Stand by batteritid: 90 timer / Stråling: 25mW / Frekvensområde: 900 MHZ / Antall tilkoblinger: 3

Flere tilkoblinger
Noe av det unike med denne modellen er muligheten til å koble tre babycall til foreldreenheten. Det betyr ut du kan overvåke tre barn samtidig og ha full oversikt på ett sted, veldig praktisk om du har flere barn. Med talk back («snakke tilbake») funksjonen kan du også kommunisere med det enkelte barnet.

God rekkevidde
BC-6500 har en rekkevidde (ved fri sikt) på 800 meter (dette er langt sammenlignet med mange andre babycall). Blir batteriet for svakt (batterialarm) eller enhetene ikke har kontakt på grunn av for lang avstand eller signalhinder får du varsel (både lys og lyd) om dette slik at du har full kontroll. For å spare strøm og minimere stråling har BC6500 et system som justerer styrken på signalet utfra avstand og hinder. Det vil si at signalet aldre blir sterkere enn nødvendig. Denne funksjonen kaller Neonate APRS (Automatic Power Reduction System).

Lav stråling
Produsenten garanterer en maksimal stråling på 25mW. Dette er lavt og langt innenfor tillatte grense. Når apparatene står i stand by, det vil si ingen aktiv kommunikasjon, blir det ikke sendt signaler og dermed heller ingen stråling (Zero Radiation Function).

Andre viktige funksjoner
Du kan justere lydfølsomhet, måle temperaturen i rommet (til minus 19 grader, en fordel om babyen sover i vogn ute på vinteren). Barne -enheten kan også fungere som nattlampe. Ladestasjon følger med. Batterikapasiteten er på 1300mAH (litium). På det store og oversiktiilge displayet har du full oversikt. Dette er også en babycall som får mye skryt i tester.

Negativt
Noen tester nevner at apparatet kan bli forstyrret av signaler fra andre enheter (fra Neonate) om disse er nære.


Neonate BC5800D babycall

Her kan du lese et sammendrag av stort antall tester og produktkommentarer i inn og utland på babycall Neonate BC5800D.

Neonate BC5800D erstatter den suksessrike modellen Neonate BC-5500A. Dette er en digital babycall som høster god kritikk fra profesjonelle tester og foreldre som har testet gjennom egen bruk. Den er en av toppselgerne i Norge og har det som trenges av styrke og funksjoner. Den er laget for bruk i kjølig klima og har en temperatur-indikator/alarm helt ned til 19 minusgrader. Designer er tiltalende og den er lett i bruk. Mange fremhever justerbar lyd og følsomhet på mikrofonen som en stor fordel.

Er du helt fersk når det gjelder babycall og babymonitor kan du starte med å lese denne babycall kjøpeguiden.

Positivt fra tester og kommentarer- Neonate BC5800D babycall

Liten og lett

Med en høyde på kun 9 cm, bredde på 4,5 og en tykkelse på kun 2 cm er dette en av de minste babycallene/ babymotorer på markedet. Du slipper å gå rundt med en tung klump rundt halsen, og den er lett å ta med seg.

Digital og automatisk kanalvalg

Neonate BC5800D er en moderne digital babycall.

Med Neonate BC5800D er det enkelt å følge barnet.

Dette gjør kommunikasjonen mellom foreldre- og babyenheten sikker og trygg med god lydkvalitet og uten forstyrrelser. En stor nyhet er en digitalt kodet signaloverføring som automatisk velger og skifter kanal om det oppstår støy på en frekvens. Dette er helautomatisk og ikke noe du trenger å tenke på. Denne funksjonen får mye skryt.

Varsling med vibrasjon

Lager barnet lyd og babycall enhetene aktiveres kan du stille inn slik at din enhet vibrerer. Dette er veldig praktisk når det er mye støy rundt deg. Har du den i lommen vil du kjenne vibrasjonen og bli varslet.

Meget god rekkevidde

Rekkevidden på Neonate BC5800D er på hele 800 meter (fri sikt), noe som er meget bra. Dette er tilstrekkelig og kraftig nok for større leiligheter og hus med flere etasjer (alt avhenger selvfølgelig av hvilke hindringer signalene møter, betongvegger er for eksempel mer utfordrende enn trevegger). Blir kontakten mellom enhetene dårlig eller brutt vil en alarm varsle dette.

Minimal stråling

Neonate BC5800D avgir lite stråling og er en av markedets beste babycall når det gjelder dette. Strålingen er på kun 20 mW, noe som fremheves i profesjonelle tester. Babycallen står i hvilemodus når den ikke er aktivert, det vil si ingen lyder fra barnerommet. Dette gir en ytterligere reduksjon i strålingen samt at det sparer strøm.

Smart skjerm

På skjermen ser du klart og tydelig den viktigste informasjonen. Her kan du lese av både temperaturen hos babyen (måler utetemperatur ned til minus 10 grader), om babyen sover, om forbindelsen er god samt lydnivå m.m.

Kraftige batterier med hurtiglader

Neonate BC5800D leveres med oppladbare litihum batterier som har en stand-by tid/varighet på opp mot 80 timer før de må lades. Du får også med en kraftig hurtiglader som lader batteriene på kun 3 timer til full effekt. En alarm varsler når batteriene nærmere seg utladning.

Temperaturmåling til minus 19 grader

Neonate BC5800D egner seg godt i kaldt norsk klima med en temperaturmåling med alarm ned mot minus 19 grader.

Du stiller selv inn når alarmen skal varsle. Dette er praktisk om babyen / babycall ligger ute i barnevogn på vinterstid. Blir temperaturen lavere eller høyere enn du ønsker blir du varslet og kan hente inn barnet. Temperaturen hos barnet leser du av på din display.

Sensibel mikrofon

Flere tester fremhever mikrofonens sensibilitet. Dette gir veldig skarp og fin lyd og du klarer bedre å tolke lyden fra barnet. Høyttaleren på foreldreenheten får også mye skryt.

Se også test av populær modeller fra Philips, Avent SCD506 og SCD501.

Negativt fra tester av Neonate babycall med kommentarer

Ingen toveiskommunikasjon

Neonate BC5800D har ikke toveis kommunikasjon mellom enhetene. Det betyr at du ikke kan snakke med barnet. Det vil være opp til enhver hvor viktig dette er. Den har heller ikke kamera.

Tilkobling av flere babycall enheter

Det nevnes i tester at det ikke er mulig å koble til flere babycall enheter. Er det ett barn du skal passe på er ikke dette så viktig. Har du flere barn som ligger på ulike rom er det praktisk at hvert barn overvåkes ved hjelp av egne enheter som alle er kobler opp mot din foreldreenhet. Her vil den enkeltes behov bestemme om dette er en bakdel eller ikke. Neonate BC 6500D har denne funksjonen.

Er babyen unaturlig trøtt og slapp, det kan skyldes for lite inntak av morsmelk fra ammingen.

Konklusjon

Summen av tester og kommentarer sier at dette er en av de beste babycall på markedet og med de viktigste funksjonene du trenger.

Den har en lang rekkevidde og en teknologi som sikrer god signalstyrke og lydkvalitet. På det lys sterke og tydelige displayet har du all informasjonen du trenger. Andre kvaliteter som gjør dette til et godt valg er lav stråling og temperaturmåling ned til minus 19 grader. Det eneste den mangler er talk-back funksjonen, og klarer du deg uten denne er dette et meget godt valg som støttes av bortimot samtlige som har testet denne.

SB

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/babycall-babycall/neonate-babycall-babymonitor">
Twitter

Du liker gjerne...