Philips Avent SCD506 Babycall

Sist oppdatert: 22. mai 2019


Philips Avent SCD506 Babycall

Her kan du lese et sammendrag av tester og produktkommentarer fra inn og utland på babycall / babymonitor Philips Avent SCD506.

Dette er en Philips babycall som får god kritikk og mye skryt fra alle hold. Ting som blir fremhevet er krystallklar lyd, stabil funksjon, god rekkevidde og flere praktiske tilleggsfunksjoner.

Positivt fra tester og kommentarer – Philips Avent SCD506 babycall

God lyd

Digital overføring av lyd (DECT) sikrer god lydkvalitet og en stabil og avlyttingsikker kommunikasjon mellom enhetene. Også Philips anvender denne teknologien som hindrer apparatene fra å bli forstyrret fra andre elektriske apparater, for eksempel mobiltelefoner, dette er en stor fordel. God sensibilitet gjør også at du får med deg alle lyder babyen lager.

Smart svarfunksjon – kommunikasjon begge veier

Denne funksjonen gjør det mulig å kommunisere med babyen, det vil si du snakker/synger i din enhet fra en annen plass i huset og babyen hører. Din stemme er kjent for babyen og virker beroligende slik at det blir lettere for babyen å falle i søvn.

Philips Avent SCD506 har en enkel betjening.

Dette kan både spare deg for noen ekstra turer inn på barnerommet i tillegg til at du kan prate med babyen i mens du er på vei til barnerommet, det kan jo hende du holder på med andre ting og ikke kan løpe med èn gang.

God rekkevidde

Philips Avent SCD506 babycall har en rekkevidde inne på 50 meter, ute 320 meter. Dette er tilstrekkelig til å få god kommunikasjon mellom apparatene og sikre klar lyd og full funksjonalitet i en bolig og eventuelt mellom eiendommer.

Philips Eco modus

Babycall enhetene står i hvilemodus når det ikke er kommunikasjon. Aktiveringen skjer ved at barnet lager lyder eller foreldreenheten aktiveres. Dette reduserer strålingen fra babyenheten (strålingen er uansett lang innenfor grensene av de som anbefales som maksgrense for trådløse sendere.) samtidig som du sparer strøm/batteri. Eco funksjonen tilpasser også signalstyrken (og dermed strømforbruket) i forhold til avstanden mellom apparatene. Jo kortere avstand, jo lavere styrke og energiforbruk. Både Philips og Neonate får mye skryt i tester for denne teknologien.

Lydvarsling med lyssignal

På foreldreenheten viser/blinker en lampe/diode om det er lyd fra barnerommet og hvor sterk lyden er. Dette har to fordeler. For det første kan du se hvor sterk lyden er og tilpasse reaksjonen etter det. Svak lyd kan indikere en bevegelse og du trenger ikke foreta deg noe. Den andre fordelen er når det er mye støy rundt foreldreenheten slik at du ikke hører lyden fra babyen. Lyssignalet gir deg beskjed om aktivitet på barnerommet uavhengig av lydbildet rundt deg.

Batteri og strøm

Foreldreapparatet kan brukes både med strøm fra nettet og med batterier (AA). Du kan derfor ta den med overalt og samtidig ha full kontroll på babyen. Batteriet varer i rundt 24 timer, avhengig av hvor mye den er aktivert og over hvilke avstander.

Alarm for brutt kontakt mellom enhetene

Blir signalet dårlig pga av dårlig batteri eller for stor avstand eller hindringer mellom babycall enhetene blir du varslet med en alarm. Alarmen vises med en rød lampe. På displayet er det også indikert at det er kontakt / signal mellom enhetene. Slik kan du følge med og forsikre deg om at alt er i orden.

Vuggeviser og nattlampe

Philips Avent SCD506 babycall har både flere vuggeviser og et behagelig nattlys. Dette skaper en rolig atmosfære rundt babyen som både får litt å se og høre på under innsovning,

Les også vår komplette kjøpeguide for deg som skal kjøpe babycall.

Negativt fra tester og kommentarer

Nattlys og valg av viser

Du kan kun aktivere og velge vuggevisene og nattlyset på babyenheten. Det betyr at du må inn på barnerommet for å betjene denne. Dette trenger ikke være et problem om du stiller inn alt og deretter ikke endrer noe. Ønsker du å endre noe kan det forstyrre innsovningen at barnet får øye på deg og vil opp av sengen.

Glatt overflate

Enkelte har nevnt at overflaten på apparatene er i blank plastikk som gir et dårlig grep slik at man risikerer at apparatet sklir ut av hendene. Det hadde kanskje vært en fordel med en overflate med mer friksjon, for eksempel gummi. Den plastikken som er brukt er den vanlige som finnes på de fleste elektriske apparater.

Konklusjon på Philips Avent SCD506 babycall

Dette er en enkel og rimelig babycall som har de funksjonene og den rekkevidde som er tilstrekkelig for de fleste. Av de som har testet Philips Avent SCD506 babycall gir hele 90% sin varme anbefaling. Klarer du deg uten video-/bildeoverføring og bevegelses-sensorer og synes det er tilstrekkelig med formidling av lyd og stemme er dette et godt valg. Den gir deg økt trygghet og sikkerhet og gjør at du kan slappe av og koble av. Denne Philips babycall får også skryt for lett betjening og montering. Se også omtale av enda enklere modell, Philips SCD 501.

Les også om babycall testvinner fra Neonate.

SB

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/babycall-babycall/philips-avent-scd506-babycall">
Twitter

Du liker gjerne...