Når skal du kjøpe nye dekk?

De fleste bruker mønsterdybden som indikator på når det er tid for å bytte til nye dekk. Kjører du lite vil dekkets alder ha en betydning.

Promillemåler – Beste valg og kjøpeguide (2021)

Promillemåler er et smart apparat som viser promilleverdier med relativt god nøyaktighet. Det finnes to målemetoder, brenselcelle og halvleder. Hvilke er fordelene og bakdelene, og hva annet bør du vite før du kjøper promillemåler?

Bilstol / Bilsete – Kjøpeguide

Oversikt over ulike typer barneseter bilstoler. I Norge er det et påbud om at alle barn med en høyde opp til 135 cm skal sikres når de sitter i en bil Barnets vekt og størrelse avgjør hvilken type stol.

Motorvarmer – Komplett kjøpeguide

Motorvarmer gir økt komfort, reduserer slitasjen på motor, forurenser mindre og bruker mindre drivstoff. Det finnes to typer, elektrisk og drivstoffdrevet. Hvilken bør du velge? Les mer ….

Kjøleboks/ kjølebag – Tips og kjøpeguide

Kjøleboks er økonomisk og praktisk på lange kjøreturer på varme dager. Husk å kjøpe en modell med innebygget adapter. Hva mer bør du vite før du kjøper? Les mer…

Dashbordkamera /Bilkamera – Kjøpeguide

Dashbordkamera (bilkamera) for bruk i bil gir deg videoopptak fra trafikken. Dokumenter alle hendelser. Ta deg god tid til å vurdere hvilken modell du skal velge. Hva er viktig?

Er det lov å kjøre med piggfrie vinterdekk om sommeren?

Hvor sikkert er det å kjøre med vinterdekk (piggfrie) på sommeren? Hva betyr det for kjøregenskapene? Risikerer du å ødelegge dekkene?

Hva er påbudt mønsterdybde på vinterdekk (piggfrie og piggdekk)?

Når bør du skifte vinter- og sommerdekk, hvor lange varer de, hvordan sjekker du mønsterdybden og hvorfor er den så viktig? Liten mønsterdybde kan bli dramatisk i krevende situasjoner.

Datoer og regler for skifte av vinterdekk (piggfri og piggdekk)?

Dato for bytte av vinterdekk avhenger av om du har piggfrie eller piggdekk. Datoen bestemmes også av hvor i landet du kjører. Se guide.

Hva betyr tall og koder på bildekk?

Hva betyr dette: 185 65 HR 15 76 W? Hva betyr avbalansering, camber, diagonaldekk, load index og profil? Det finnes mye nyttig informasjon på dekket. Se oversikt.

Hvordan vaske bil? (Inn og utvendig)

Hva er viktig før, under og etter bilvasken? Hvordan rengøre motorrommet og hvordan får du liv i slitte skinnseter?

Hvordan fungerer en bilalarm?

Hva utløser bilalarmen og hva skjer når alarmen går? GPS sporing er smart, hvordan fungerer det? Gir bilalarm billigere forsikring?

Hvilken takboks/skiboks passer til din bil?

Valg av takboks avhenger av bilen og dine behov. Hvor lagt er biltaket, hvilke festemuligheter har bilen? Ikke alle elbiler kan ha takboks.

Hvordan trimme en bil? (Chiptuning?)

Du kan øke motoreffekten ved å chippe, datatune og med powerboks. Hva koster det og hva med avgifter og forsikring?

Hvilke filter har en bil?

En bil har fire hovedfiltre, oljeflter, luftfilter, bensin- dieselfilter og kupèfilter. Hvlken funksjon har det enkelte filter?

Hvordan bruker du startkabler?

Gjør du ikke ting i riktig rekkefølge når du skal hjelpestarte en bil med flatt batteri kan det skade elektronikken i begge bilene.

5 Tips om valg og vedlikehold av bilfelger

Hvilke felger skal du velge, og hvordan tar du vare på felgene? Her får du noen tips for å finne felger som passer både bil og lommebok.

Hvordan lader du et bilbatteri?

Å lade bilbatteriet er enkelt, men må gjøres riktig. Hvorfor har batteriet godt av etterladning (vedlikeholdslading)?

Hvilke vindusviskere trenger du?

Hvordan finner du hvilke viskere som passer til din bil? Hvordan finne og kjøpe vindusviskere i nettbutikker?

Hvordan fungerer Xenon og LED lys?

Hvorfor lyser Xenon-lamper hvitere og bedre enn LED-lampene på bilen? Hvilken teknologi er det snakk om og hvordan virker den?

Xenon eller halogen, hva er best til bilen?

Er Xenon-lys verdt den ekstra kostnaden? Hvilke er fordelene og bakdelene med Xenonlys sammenlignet med Halogen?

Hvilke regler gjelder for bil og lys i Norge?

Hva er tillatt/forbudt med Kjørelys, Parkeringslys, Nærlys, Fjernlys, Tåkelys, Bremselys, Orange sidemarkeringslys og Topplys?

Hvordan sjekke xenonlys og ballast?

Hva er feil med Xenon-lyset? Slik finner du feilen om pæren blinker/flimrer, ikke lyser, skifter farge eller om lampene bytter på å lyse.

Hvilke dekk og felg passer min bil? Sjekk med dekk-kalkulator

Sjekk hvilke dimensjoner på dekk og felg som passer din bil. Her finner dekk-kalkulatorer som gir deg full oversikt over mulighetene.

Hvilke biler har Euro 6?

Har din bil Euro 6? Alle modeller lansert etter 1 januar 2015 har Euro 6. Men, modeller lansert før 2015, men i salg årene etter, trenger ikke være Euro 6.

Jaguar I-PACE (2020)

Jaguars første el-bil, kanskje den vakreste el-bilen på markedet? Ekte Jaguarfølelse og kjøreopplevelse med fantastisk komfort. Dette er en bil markedet liker.

Mercedes-Benz EQC 400 – (2020)

Den første i Mercedes EQ serie av elektriske biler. Stor og kraftig SUV i klassisk Mercedes-Benz stil. Her vil Mercedes-Benz entusiaster føle seg hjemme.

BMW i3 og i3S (2019/2020)

BMW i3 og i3S har rekkevidde på hele 317 km WLPT, gjør 0-100 km/t på 6,9 sek (i3S) og er en skikkelig friskus. Her er det viktigste om BMW i3 2019/2020.

Audi e-tron 55 – 2020

Premium elbil fra Audi. Audi e-tron 55 er en fantastisk bil, komfortabel, har nok av krefter og rekkevidde. Her vil Audi entusiaster både trives og kjenne seg igjen.

Carwise kjøleboks

Carwise 24 liter har kjøleegenskaper i toppklasse, bruker mindre strøm enn de fleste konkurrentene og er solid bygget. Kjøleboks i bilen er praktisk på varme dager og på lange reiser.

DEFA WarmUp GPS Link

DEFA WarmUp GPS Link gir deg mulighet til å styre motorvarmeren fra mobiltelefonen, sjekke temperatur både i og utenfor bilen samt styrken på batteriet m.m.

DRÄGER Alcotest 3000 – Promillemåler

DRÄGER 3000 er en av de mest nøyaktige promillemålerne for det privat markedet. Den måler raskt og presist, er liten og hendig og varsler om kalibrering.

FCA-7000 Promillemåler

FCA-7000 er en aktuell og presis promillemåler. Den bruker den presise brennselcelle teknologien, som også Politiet anvender. Les mer.

DOD LS470W – Dashbordkamera

DOD LS470W er et dashbordkamera som gir gode opptak fra bil også under dårlige lysforhold. Et bilkamera med alle funksjoner. 7-lags linse kraftig CMOS sensor fra Sony og justerbart polarisasjonsfilter gir alltid gode opptak.

Blackvue 650 GW – Dashbordkamera / bilkamera

Blackvue 650 GW er et aktuelt dashbordkamera for bruk i bil. To kamera for meget god oversikt foran og bak bilen, live video og GPS. Et populært bilkamera.