Når skal du kjøpe nye dekk?

De fleste bruker mønsterdybden som indikator på når det er tid for å bytte til nye dekk. Kjører du lite vil dekkets alder ha en betydning.

Er det lov å kjøre med piggfrie vinterdekk om sommeren?

Hvor sikkert er det å kjøre med vinterdekk (piggfrie) på sommeren? Hva betyr det for kjøregenskapene? Risikerer du å ødelegge dekkene?

Hva er påbudt mønsterdybde på vinterdekk (piggfrie og piggdekk)?

Når bør du skifte vinter- og sommerdekk, hvor lange varer de, hvordan sjekker du mønsterdybden og hvorfor er den så viktig? Liten mønsterdybde kan bli dramatisk i krevende situasjoner.

Datoer og regler for skifte av vinterdekk (piggfri og piggdekk)?

Dato for bytte av vinterdekk avhenger av om du har piggfrie eller piggdekk. Datoen bestemmes også av hvor i landet du kjører. Se guide.

Hva betyr tall og koder på bildekk?

Hva betyr dette: 185 65 HR 15 76 W? Hva betyr avbalansering, camber, diagonaldekk, load index og profil? Det finnes mye nyttig informasjon på dekket. Se oversikt.

5 Tips om valg og vedlikehold av bilfelger

Hvilke felger skal du velge, og hvordan tar du vare på felgene? Her får du noen tips for å finne felger som passer både bil og lommebok.

Hvilke dekk og felg passer min bil? Sjekk med dekk-kalkulator

Sjekk hvilke dimensjoner på dekk og felg som passer din bil. Her finner dekk-kalkulatorer som gir deg full oversikt over mulighetene.