Hvilke vindusviskere trenger du?

Innlegget inneholder annonselinker for bildelebutikken Skruvat.no

Det finnes utallige varianter av vindusviskere og det kan virke litt uoversiktlig når du ser det store utvalget i bilutstyrsforretningen eller i nettbutikker. Men å finne rett vindusvisker til din bil er veldig enkelt.

 

Tast inn bilnummeret i bildeldatabasen

Kjøper du vindusviskere i en bilutstyrs-forretning vil ekspeditøren taste inn ditt bilnummer i en database for bildeler og hvilke alternativer som sinnes kommer opp på skjermen.

Kjøper du i selvbetjente butikker som for eksempel Biltema finnes det en PC inne i lokalet hvor du legger inn ditt bilnummer, du får koden på viskeren og kan hente den selv i hyllen, veldig enkelt.

Det er også mulig å søke seg frem ved å gå på bilmodellen, årstall, modell osv. Dette fungerer fint for en som er kyndig, men mange bilmodeller finnes i et stort antall varianter og det er ikke alltid så lett å finne akkurat din bil.

Det lønner seg derfor å ha bilnummeret for handen når du skal kjøpe vindusviskere.

Les mer om hvor du kjøper vindusviskere rimelig og trygt på nett.

 

Hvordan finne rette vindusviskere i nettbutikkene?

Her er det samme system som i forretningene. Du taster inn bilnummeret og får opp de ulike alternativene på skjermen. Nettbutikkene tilbyr også muligheten til å søke på modell.

 

Hva er forskjellen på vindusviskere?

Når det gjelder størrelsen, lengden, på vindusviskerne er det ikke så mye å velge i, hver bilmodell har en bestemt lengde på viskerne. Husk at det er forskjell på høyre og venstre side (ulik lengde).

Valgmulighetene består av hvilket merke du ønsker. Du har kjente merker som Bosch, men stadig oftere har kjedene som selger bilrekvisita sine egne merker.

Vi synes det er fornuftig å holde seg til de kjente merkene. Du kan spare ett par hundre kroner på å velge «ukjente» merker og mange av disse fungerer fint, men vil du være sikker på at kvaliteten er på topp velger du de kjente som for eksempel Bosch.

 

Hvilke typer viskerblad kan du velge i?

Nye vindusviskere med flate viskerblad er en revolusjonerende teknologi som effektivt holder ruten ren for vann og skitt.

Flate viskerblad
Disse er tilpasset kurven på vinduet. Konvensjonelle viskerblad har ikke optimal kontakt med vindusflaten i hele pusseområdet. Med flate viskerblad vil bladet alltid ha 100% kontakt med ruten. Viskerne har en lav profil og en integrert spoiler holder bladet tett til ruten også i høy hastighet.

Hybrid flatviskeblad
Dette er et flatviskeblad hvor du kan bytte gummibladet ved behov, du slipper å skifte hele viskeren.

 

Hvordan unngå unødvendig slitasje på vindusviskerne?

Her er noen enkle tips til hvordan du kan sikre godt sikt og lang levetid på viskerne.

1. Er det is på ruten skal du ikke bruke vindusviskerne.
Skraping mot is gir en voldsom slitasje. Når du parkerer bilen skal vindusviskerne slås av. Da slipper du at de begynner å gå automatisk neste gang du starter bilen. Er de for eksempel dekket med is vil det bli en ekstrem belastning på hele vindusviskersystemet.

2. Vindusruten skal alltid være våt når vindusviskerne er på
En tørr rute sliter veldig på viskerbladet. Sørg derfor alltid å ha tilstrekkelig med spylerveske.

3. Ta deg tid til å rengjøre viskerne
Gjør det til en vane å vaske vindusviskerne når du vasker bilen. En maskinvask rengjør ikke viskerne. Vask viskerne for hånd med såpe og vann. Da lever de lenger og du har god sikt.

4. Skift begge viskerne samtidig

 

Kjøp rimeligst på nett, sjekk pris for din bil her.

 

Se guide til bilstol for barn.

 

Du liker kanskje også...