Hvilke biler har Euro 6?

Euro 6 er en betegnelse på at en bil tilfredsstiller et bestemt krav til utslipp. Euro 6 kom i 2014 og i dag har alle nye biler Euro 6. I følge Opplysningsrådet for veitrafikken skulle alle nye modeller som kom på markedet fra 1. januar 2015 ha Euro 6 typegodkjenning.

Gjelder nye modeller lansert etter 2014

Det du skal være klar over er at selv om Euro 6 kom i 2014/2015 betyr ikke det at alle biler solgt etter dette har Euro 6. Kravene gjelder nylanserte modeller. En bilmodell med Euro 5 lansert i for eksempel 2013 kan selges i flere år, også etter de nye kravene til Euro 6. En 2016 modell kan derfor være Euro 5, mens en 2014 modell kan være Euro 6.

Det du kan være helt sikker på er at alle modeller solgt før 2014 ikke har Euro 6 godkjenning.

Les mer om hvor du kjøper bildeler rimelig og trygt på nett.

 

Hvordan sjekker du om bilen har Euro 6?

Dette gjør du enkelt på nettsiden til Statens Vegvesen under «Kjøretøtøyopplysninger». Du skriver inn bilens registreringsnummer, klikker på «Utslipp», og i feltet «Miljøklasse» står hvilken Euro klasse bilen befinner seg i.

Denne bilen har Euro 6.

Euro 6 – Hva betyr det i praksis?

I Norge er ikke dette med Euro 6 så viktig. Skal du på bilferie til utlandet blir kjøretøyets Euro-klasse fort et viktig tema hvilken. I mange byer i Europa må bilen ha Euro 6 for å kunne kjøre inn i sentrum.

Husk også at bilen må ha et oblat i frontvinduet som viser Euro-klassen. Dette er standard i nesten hele Europa, men ikke i Norge.
En slik oblat kan du bestille på nett i det respektive land, eller du kjører innom det lokale vegvesenet og får kjøpt en oblat. De skriver inn bilens chassisnummer og får den informasjon de trenger.

Jeg var selv i Tyskland i fjor sommer og fikk ordnet med oblat på en lokal ADAC stasjon (tilsvarende norske NAF). Det tok 5 minutter og kostet bare 10 Euro.

Kjør trygt etter festen, sjekk om du er edru.

SB

Du liker kanskje også...