Motorvarmer – Komplett kjøpeguide

En effektiv motorvarmer gir deg bedre komfort på kalde dager, du kan sette deg inn i en oppvarmet bil og trenger ikke skrape is av vinduene. I tillegg får du mindre slitasje på motoren, kald olje smører dårlig og fører til økt slitasje. Og ikke minst sparer du miljøet, en kald motor forurenser svært mye sammenlignet med en varm.

Det finnes to typer motorvarmer, elektrisk og bensindrevet.

Elektrisk motorvarmer

Den fungerer ved at en varmeenhet er bygd inn i bilens kjølesystem. Systemet krever 220 Volt, dvs bilen må parkeres i nærheten av en stikkontakt. Dette er det rimeligste alternativet. Prisene uten montering ligger fra 3000 kroner og oppover.

Les mer om hvor du kjøper motorvarmer rimelig og trygt på nett.

 

Bensin-/dieseldrevet motorvarmer

Dette systemet er koblet til bilens drivstoffsystem og kjølesystem. Motorvarmeren henter bensin som driver en forbrenner som skaper varme. Fordelen er at du kan aktivere motorvarmeren uansett hvor du er. Bakdelen er prisen som ligger på over 10.000 kroner uten montering.

 

Mindre slitasje på motoren

Oljen i en motor som har stått ute i minusgrader i noen timer har en fast konsistens, den er tyktflytende. Det som skjer når du starter motoren er at oljen i de første minuttene ikke smører motorkomponentene optimalt, man kan si at oljen ikke kommer til over alt.

Dette gir på sikt økt slitasje, spesielt om bilen kaldstartes ofte og kjøreturene er så korte at motoren ikke rekker å bli skikkelig varm. Bruk av motorvarmer løser dette, da er motoren alltid tilstrekkelig varm når du starter slik at oljen fungerer og smører slik den skal. Fullsyntetiske oljer fungerer bedre i minusgrader, men også de er tyktflytende når motoren starter opp.

 

God miljøeffekt

En kald motor forurenser mye i forhold til en varm. Problemet er blant annet at katalysatoren ikke fungerer før etter en viss motortemperatur er oppnådd. En motorvarmer sikrer at katalysatoren fungerer raskere og bilen forurenser mindre. Undersøkelser viser en reduksjon i forurensningen på hele 80% de første ti minuttene av kjøreturen, og det allerede ved utetemperaturer under 10 plussgrader.

Når bør du kjøpe nye dekk?

 

Bedre komfort og økt sikkerhet

Det er deilig å komme til en oppvarmet bil på en kald vintermorgen. Vinduene er isfrie og du har klar sikt i alle retninger. Dette er både behagelig og trafikksikkert, du kan konsentrere deg om kjøringen istedenfor å skrape is og dugg.

 

Lavere forbruk av drivstoff

Motoren bruker mer drivstoff når den er kald. Jo varmere den er når du starter desto mindre bensin vil den forbruke. Forskjellen er ikke dramatisk stor, men på kalde vinterdager med mange minusgrader vil en kald motor bruke betydelig mer drivstoff de første minuttene.

Hvilke vindusviskere bør du velge?

 

Du liker kanskje også...