Gassgrill – Beste valg og kjøpeguide

Med gassgrill har du bedre kontroll og fleksibilitet på grillingen. Det er enklere å justere varmen, flere brennere, varmeplate og varmesoner gjør det enkelt å styre temperaturene og grille forskjellig type mat. I tillegg er de fleste gassgriller enkle å rengjøre, dessuten slipper du røyk og os fra kull.

Vi har ikke testet grillene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Det er mange gode grunner ti å velge gassgrill. Her er to populære modeller på det norske markedet.

  • Weber Q3200
  • Weber Genesis® II E-310 GBS

Senere i artikkelen finner du mange tips og gode råd om det du bør tenke på før du velger gassgrill.


Weber Q 3200 – Gassgrill

Weber Q 3200 – Gassgrill

Antall brennere: 2 (rustfrie)
Grillområde: 63 x 45 cm
Mål: Bredde 140 cm / Høyde med lokk nede 110,5 cm/ Dybde med lokk nede 53,4 cm
Varmehylleområde: 41 x 13 cm
Inkludert: Grillrist, stekeplate, lys og sidebord

Det viktigste om Weber Q 3200 Gassgrill

  • Bestselger på det norske og internasjonale markedet
  • Praktisk størrelse, tar liten plass, lett og lagre og egner seg perfekt på balkonger og mindre uterom
  • Praktiske løsninger: Fastmontert rullevogn, enkel oppbevaring av grillredskap og varmehylle. Sidebordene kan foldes sammen
  • To varmesoner gir god fleksibilitet og med termometer i lokket følger du enklere med på grillingen.
  • Får skryt for enkel rengjøring
  • Store hjul gjør at du lett flytter grillen
  • Dette er en kvalitetsgrill fra Weber (garanti 5 år)

Genesis® II E-310 GBS Gassgrill

Genesis® II E-310 GBS Gassgrill

Antall brennere: 3 (rustfrie)
Grillområde: 68 x 48 cm
Mål: Bredde 150 cm / Høyde med lokk nede 120 cm/ Dybde med lokk nede 74 cm

Det viktigste om Weber Genesis II E-310 Gassgrill

  • Stor og praktisk gassgrill i velkjent høy Weber kvalitet (10 års garanti)
  • Alt du trenger av kapasitet og funksjoner for å ta grillingen til et høyt nivå
  • Mange praktiske løsninger, sidebord, fire hjul, effektiv fetthåndtering (og rengjøring),

Kriterier for valg av gassgrill

1. Antall hovedbrennere

En typisk familiegrill har 3-4 brennere. Skal du grille for større grupper vil 5-6 brennere gjøre jobben mer effektivt. Jo flere brennere desto større fleksibilitet og kapasitet. 2 brennere er mer enn nok for 2 personer. Hvor mange brennere du trenger avhenger også av hvor flink du er til å planlegge grillingen.

2. Sidebrenner eller ikke?

En sidebrenner gjør det enkelt å tilberede mat på lavere varme. Skal du lage en saus eller holde mat varmt er ikke dette så enkelt direkte på flammene. Du kommer ikke til å angre om du kjøper en grill med sidebrenner!

3. Størrelse på grillflate

Litt av kunsten med å grille er å tilberede flere typer mat samtidig. Noe blir ferdig før det andre, kjøttstykkene har ulik tykkelse osv. Å styre dette blir enklere med et større grillområde hvor du man tilpasse varmen ulikt.

4. Størrelse på arbeidsområde, sideflater og sidebord

Griller du flere ting samtidig som krever ulike temperaturer og tilberedningstid er det veldig praktisk med plass hvor du kan sette fra deg ting underveis i matlagingen. Et sidebord hvor du setter alt det du skal grille og en hylle i bak-kant hvor du legger det som er ferdig anbefales.
Det er også praktisk å kunne legge fra seg grillredskapene på en enkel måte under grillingen.

5. Praktiske detaljer som termometer og lagringsplass

Har du grillutstyret lagret i et skap i grillen har du alt du trenger lett tilgjengelig og du slipper å løpe inn på kjøkkenet og hente utstyr, det er nok å passe uansett.
Termometer gjør det enklere å følge med på når kjøttet er ferdig. Grill med lys om du skal grille i mørket og det ikke er god belysning hvor du griller.

6. Med eller uten hjul?

Regner du med å flytte på grillen ofte eller innimellom er det praktisk at grillen har hjul. Gassgriller av en viss størrelse er tunge å flytte uten hjul. Er underlaget ujevnt bør hjulene ha en viss størrelse.

Flytter du en grill ofte er det spesielt viktig at den er solid konstruert og gjerne fra et kjent merke. Rimelige/svakere gassgriller tåler ikke all verden med flytting og bevegelse. En kvalitetsgrill vil også ha bedre muligheter for etter-stramming av skruer og fester.

7. Gassgrill bør ha lokk

De aller fleste gassgriller har lokk. Fordelen med lokk er mulighetene for høyere temperatur og at du kan holde maten varm inntil du er klar for servering.

8. Størrelsen på grillen

Vær sikker på at du har plass til grillen. Ikke la grillen «overta» uteområdet eller balkongen.

Hvorfor velge gassgrill istedenfor tradisjonell kullgrill?

  • Gassgrill blir varm med èn gang, i en kullgrill må kullet varmes opp (halvtime)
  • Enkel finjustering av temperaturen
  • Slipper røyk og os fra kull
  • Mindre potensielt skadelige gasser fra kull og tennveske
  • Bruk av gass gir lavere kostnad enn kull
  • Trygg grilling på balkongen uten klager fra naboene, bor du i borettslag kan det være regler mot bruk av åpen flamme

3 hovedtyper gassgrill:

Liten/ bærbar gassgrill

Det finnes mindre gassgriller som leverer perfekt grillresultat, mange produsenter har også bærbare/trillbare modeller som du slår sammen.
En liten gassgrill passer godt om du skal grille mindre mengder eller grille på andre steder enn hjemme. Små gassgriller blir varme «umiddelbart».
Bakdelen er selvfølgelig grillkapasiteten. En liten grill egner seg ikke om du skal lage grillmat til mange personer, om alle skal spise samtidig vel og merke.

Mellomstor gassgrill

Dette er den klassiske familiestørrelsen de fleste velger for hage eller større terrasser. 2-3 gassbrennere og de fleste modeller har flere praktiske løsninger og funksjoner som gjør grillingen enklere, og maten bedre.

Stor gassgrill

Har du store ambisjoner og planerom å invitere mange til grillfest er en stor gassgrill med 4-8 brennere en god løsning. Her får du plass til mengder av grillmat og du har mye plass å jobbe på (og å lagre ting i). Disse krever litt plass og blir fort veldig plasskrevende om utearealet du har til disposisjon ikke er av en viss størrelse.
Det finnes også store gassgriller som i tillegg har en egen seksjon for kullgrilling (kombogrill). Da får du både i pose og sekk.

SB

Du liker kanskje også...