Dyson hårføner, innovativ og best i test

Sist oppdatert: 1. september 2019


Dyson hårføner, innovativ og best i test

Dyson Supersonic er en hårføner på 1600 watt som skiller seg fra alt du har sett av hårfønere. En helt ny motor og funksjonsmåte. Det første du reagerer på er designen hvor et stort hull man kan se rett gjennom. Gjennom dette hullet strømmer varmluft i en hastighet som ligger 3-4 ganger over luftstrømmen fra ordinære fønere.

Hvordan fungerer Dyson Supersonic?

Kjernen i denne løsningen er to ting. Det ene er en liten men svært kraftig motor (Dyson V9) som har en utrolig hastighet på hele 110.000 omdreininger pr. minutt. Denne genererer en kraftig luftstrøm. Det andre er at luftstrømmen fra viften blir kraftig forsterket ved hjelp av rotasjonen rundt det store hullet, det skaper en effekt som øker kraften i luftstrømmen. Summen av alt dette genererer en hastighet på luften på opp mot 70 m/sekund, noe som er flere ganger over de tradisjonelle hårfønerne som har en topphastighet på 15 til 20 m/sekund. Høy hastighet er viktig for å skille hårstråene fra hverandre, de klistrer seg sammen når håret er vått.

Ta med reisehårføner når du skal på ferie.

Medfører hastigheten på motor og luftstrøm mye støy?

Nei. Til tross for den høye hastigheten på motoren og den kraftige luftstrømmen har Dyson Supersonic et lavere støynivå enn de fleste andre hårfønere. Forskjellen utgjør ca. 10 desibel (dB), noe som i praksis er en betydelig reduksjon.

Nå er det digital teknologi også i hårfønere.

Er Dyson Supersonic den beste hårføner på markedet?

Prisen på rundt kr 4.000 skulle tilsi at dette er en hårføner som leverer i særklasse bedre enn en mer tradisjonell hårfønere som du får for rundt en tusenlapp, men så er ikke tilfelle.

Dyson Supersonic er en innovativ og effektiv hårføner med en design som skiller seg ut.

Dette er uten tvil en føner som leverer på et høyt nivå, men at den koster fire ganger så mye som andre modeller av typen «best i test» er litt drøyt sett ut ifra ytelsen. Er du derimot opptatt av innovativ teknologi og spennende design er Dyson Supersonic uten tvil et attraktivt valg.

Er denne hårføner best i test?

Tester vi har lest gir denne modellen gode karakterer når det gjelder det viktigste. Den tørker håret raskt, den har en lav vekt (kun 618 gram) og du har et godt grep. Den får også skryt for et lavt støynivå. Noen tester poengterer at den store kraften blir betydelig redusert når man monterer munnstykket, og da går jo vinningen litt opp i spinningen. En tysk test (TESTBild) gir Dyson Supersonic toppkarakter og den kåres til testvinner, til tross for den høye prisen.

Dette er uten tvil en hårføner i toppklassen med egenskaper som tilfredsstiller den mest kresne. Den har en original og stilig design og tester viser god resultater. Problemet er den høye prisen. Rundt 4000 kroner er mye for en føn. Men, her gjelder det samme som ellers, har du råd kan du også la følelsene være med å bestemme.

Se også vår komplette test og kjøpeguide for hårføner.

Kjøp denne på nett

SB

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...