HÅRFØNER – Test, testvinnere og kjøpeguide

Sist oppdatert: 1. september 2019


HÅRFØNER – Test, testvinnere og kjøpeguide

En hårføner skal tørke og forme håret effektiv på en skånsom måte. Utvalget av ulike merke er stort, det er lett å gå seg vill i jungelen av modeller og det er ikke lett å vurdere hvilken som er den beste hårføner. Et tips er å fokusere på modeller som har gjort det best i test.

Vi har sett nærmere på fire hårfønere som har utmerket seg i tester, Babyliss D342E, Babyliss 5250E, Remington D5000 Compact og Dyson Supersonic. I slutten av artikkelen finner du en komplett kjøpeguide som tipser om det viktigste du skal tenke på når du skal kjøpe ny hårføner.


 

Babyliss hårføner D342E – testvinner i Tyskland

Dette er et røverkjøp. For kun kr 4-500 kroner får du en effektiv hårføner som ble testvinner i en tysk test.

Effekten på 2200 watt tørker håret raskt med både god varme og høy lufthastighet. Du har tre nivå på varme/hastighet å velge i.

Føner med diffuser for deg med krøller

Babyliss D342E leveres med diffuser noe som du med krøller setter pris på.

Da har du bedre kontroll og unngår at håret blir «kaotisk». Det følger også med et smalt munnstykke/konsentrator for presis styling.

Dette er et godt kjøp!

Kjøp denne enkelt og greit på nett


Test av hårføner:  Babyliss 5250E – rimelig modell for deg som skal ut å reise

Dette er en lett og liten reisehårføner som tørker håret raskt og effektivt. Babyliss 5250E gjør det godt i tester og får gode tilbakemeldinger på nettet.

1.200 Watt leverer god varme og hastigheten på luftstrømmen kan reguleres. Du kan velge mellom 120 og 230 Volt, praktisk om du reiser til land med et annet strømnett enn vi har i Norge. Husk å anskaffe adapter for kontakten, det følger ikke med. Her finner du en mer utførlig presentasjon av denne modellen.


Remington Compact D 5000   Billig hårføner og best i test

Tyske Testsieger.de har gitt denne modellen hårføner fra Remington absolutt toppkarakter, og det til tross for den lave prisen på 250-300 kroner.

Dette er en stilig hårføner som ikke tar mye plass. Motoren på 1800 W produserer tilstrekkelig med varme og luftstrøm til at du tørker håret raskt og effektivt. Du kan også bruke denne som reisehårføner.

Spar energi med øko-modus

Remington har lagt inn en strømsparende innstilling på ett av varmenivåene slik at du både sparer strøm og samtidig miljøet.

Hva sier testene om Remington D5000 Compact?

Av det vi har kommet over av resultater er det ingen tvil om at dette er en attraktiv modell.

Remington Compact D5000 er en rimelig hårføner med god effekt.

Den får skryt for god ytelse, lavt støynivå, lav vekt og for kvaliteten den utstråler. Den er praktisk i bruk og scorer bra på brukervennlighet, blant annet at luftfilteret kan tas av og at den er lett å henge opp. Dette er også en stilig hårføner med en flott glatt overflate. Her får du mye for pengene.

Det eneste negative vi har funnet er at enkelte brukere mener hastighetsknappen er plassert slik at man altfor lett kommer borti når man føner. En av grunnene til dette er størrelsen. Remington D5000 har en kompakt design og en konsekvens av det blir at knappene sitter tettere.

Dette er en modell som anbefales på grunn av forholdet mellom pris og ytelse samt den praktiske og lette betjeningen.


Dyson Supersonic – best i test

Dette er en innovativ hårføner som scorer høyt i både tyske og engelske tester. En kraftig motor og spesiell utforming og design gir en kraftig luftstrøm som tørker håret raskt og grundig. Den støyer lite og får skryt for lav vekt og godt grep. Prisen på rundt 4.000 kroner er høy, men da har du også den i særklasse kuleste hårføneren på markedet.

Les mer om Dyson Supersonic.

 

Vi har også egne artikler om GHD Air Professional og Babyliss Digital Sensor 6500E.

Hva er det som skiller de ulike hårfønere fra hverandre og hva bør du være oppmerksom på før du kjøper ny hårføner?

Motor – AC eller DC?

DC

Det finnes to typer motorer i hårfønere. Den enkleste har betegnelsen DC. Det er en elektromotor med børster. Denne motoren er rimelig å produsere og du finner den i de rimeligste modellene. Effekten på disse ligger på 1000 til 1600 Watt.

AC

Den andre typen motor har betegnelsen AC og er en børsteløs motor. Fordelen er først og fremst lengre levetid (opptil 50% i følge produsentene). I tillegg er motorene kraftigere med en effekt opp mot 2500 Watt, avhengig av merke og modell. Høyere effekt betyr kraftigere lufthastighet og hurtigere hårtørking. AC motorene er også mer stillegående.

Noen modeller har en turbofunksjon som øker lufthastigheten med ytterligere 10-15%.

Sjekk tilbud på hårfønere hos Skousen.

Keramisk teknologi gir jevnere varme

Keramisk teknologi i hårfønere betyr at luften varmes opp av keramiske element som avgir infrarød varme. Varmen blir jevnere og mykere og gir en mer skånsom behandling. Du reduserer risikoen for uttørring og stor slitasje av håret.

Se også TV2’s test av hårfønere.

Ion-behandling

Målet med ion-behandling er å redusere/fjerne statisk elektrisitet i håret.

Rent teknisk forklart knuses vannmolekylene i den luften som blåses ut (dvs. at ionene nøytraliseres) av føneren istedenfor at disse blir distribuert rundt i håret. Håret blir glattere (glatter ut hårfibrene slik at håret blir glatt og krusfritt), mer glansfullt og sterkere. Risikoen for tørt hår reduseres og håret blir lettere å jobbe med.

Bosch har flere tips for bruk av hårfønere.

Kald luft for bedre form

Varm luft tørker håret, kald luft brukes til å forme frisyren i etterkant. De fleste modellene har kaldluft funksjon.

Se også tips og komplett kjøpeguide før du anskaffer ny epilator.

Reisehårføner

Skal du bruke hårføneren på reise eller du er mye på farten er det praktisk med en mindre modell, helst med  håndtak som kan felles ned. Disse koster stort sett det samme som standardmodeller, men har mindre ytelse og færre funksjoner. Det er også praktisk med to volt-instillinger slik at du kan bruke den i alle land. Det finnes ikke batteridrevne hårfønere.

Med krølltang får du sving på krøllene, se kjøpeguide.

Mye ekstrautstyr

Det finnes mye utstyr til hårfønere. Forskjellige munnstykker for ulike effekter og behov, spredere for større volum i håret osv osv.

Her finner du flere tips til hvordan du føner håret, til hvordan du skal stelle håret slik at det blir vakrere, den beste måten å farge håret på samt de siste hårtrendene i sesongen 2017/2018. Sjekk også denne artikkelen om hvilke farger som passer deg best.

Litt brunfarge fra solarium gjør godt om vinteren.

Følg Testips.no også på Facebook.

Skrevet av Sture Bjørseth

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...