LYDPLANKE – Test, testvinnere og kjøpeguide

Sist oppdatert: 1. september 2019


LYDPLANKE – Test, testvinnere og kjøpeguide

En lydplanke er en smart løsning for å få bedre lyd på TV, eller du kan spille av lyd fra mobilen eller PC. Lydplanken inneholder både høyttaler og forsterker, alt satt sammen i et kompakt kabinett. Flatskjerm TV-ene har som regel dårlig lyd, det samme gjelder PC’er, PC skjermer og mobiltelefoner. En lydplanke løser dette og er en veldig praktisk løsning som gir utrolig bra lydkvalitet. Alt foregår trådløst, du slipper ledninger som forstyrrer i tillegg til at lydplankene i seg selv er ganske stilige møbler.

Hva er forskjellen på lydplanke og lydsokkel?

Forskjellen er ikke stor og i butikkene går begge disse vanligvis under betegnelsen lydplanker. Når man snakker om lydplanke menes de tynnere modellene som leveres med ekstern basshøyttaler (subwoofer). Lyden overføres trådløst mellom lydplanken og den eksterne høyttaleren.

Disse egner seg godt for å henge på veggen. En såkalt lydsokkel har basshøytaleren integrert, er noe høyere og passer best under TV-en. Enkelte lydsokler er laget for/er sterke nok til at TV-en kan stå oppå. For de som virkelig vil ha maksimal lyd finnes det lydsokler med mulighet for trådløs kobling til ekstern høyttaler.

Erstatter lydplanken hjemmekinoanlegget?

Lydplanke Yamaha YAS-152.

Hjemmekinoen har bedre lyd- og surroundsystem. Det finnes også lydplanker med surroundlyd, men disse når ikke helt opp i lydkvalitet. Allikevel er det mange som velger disse fordi det er rimeligere og enklere. Lyden blir jo uansett mer enn bra nok for de eller fleste.

HDMI

De fleste modellene har HDMI slik at du slipper å koble deg via TV-en. Har du en eldre TV med en eller få HDMI tilkoblinger er det praktisk at lydplanken har dette.

Småplukk

  • Buet skjerm: Har du TV med buet skjerm finnes det buede lydplanker som både leverer ekstra bra lyd samt at det passer bra rent estetisk.
  • Avtagbare høyttalere:Enkelte modeller har avtagbare høyttalere som kan plasseres hvor som helt. Trådløs overføring av lydsignalene gior maksimal fleksibilitet i plasseringen.
  • Dette er en måte skaffe seg surroundeffekt på en enkel og rimelig måte.
  • Fjernkontroll: Det er praktisk med fjernkontroll, pass på at det er med den modellen du velger.

SB

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...