Fryseboks – Beste valg og kjøpetips (2021)

Hvor stor boks du skal velge avhenger av hvor mye plass du har til rådighet samt hvilke mengder du skal fryse ned. Frysebokser leveres med en kapasitet på mellom 100 og 500 liter.

Høyden på de fleste er 85-90 cm. Den store forskjellen er bredden. En fryseboks på 100 liter har en bredde på ca 60 cm, 500 liter har en bredde på rundt 160 cm. Mange velger en størrelse på 200 til 300 liter. Er dere få personer i husholdningen (og ikke driver med jakt) er kanskje behovet ikke så stort, en stor familie som handler og fryser ned i stotre mengder har fort behov for 400 liter.

Er det fryseskap du er ute etter finner du mer informasjon her.

Electrolux EC3131AOW

Dette er en fryseboks på hele 292 liter som gikk av med seieren i en test av frysere utført av danske Tænk i 2013 (dette er med andre ord en populær modell som fortsatt finnes på markedet).

Electrolux EC3131AOW har et volum på 292 liter og har energiklasse A++. Denne modellen gjør det godt i tester.

Et volum på ca 300 liter regnes for å være tilstrekkelig for en husholdning opp til fire personer.

Electrolux EC3131AOW er plassert i energiklasse A++ som betyr god energieffektivitet, den nådde ikke helt opp til klassen A+++ men i praksis har ikke det all verdens betydning, klasse A++ er absolutt i toppsjiktet.

Fryseboksen har flere nyttige funksjoner:

Lowfrost: Sørger for minimalt med rim og isdannelse i fryseren, noe som betyr at du må avrime svært sjelden. Dette bidrar også til lavere strømforbruk.
SpacePlus: Fryseren er innredet og konstruert på en måte som gir ekstra plass, blant annet pga kondensatoren design og plassering. Dette skal i følge produsenten gi en plassøkning på ca 25%.
Superfrys: Dette gir rask nedfrysning av varene. Temperaturen senkes for et kort tidsrom og er spesielt godt egnet om du legger inn større mengder. Rask nedfrysning er viktig både for å unngå rimdannelse samt ta vare på maten.
Temperaturalarm: Blir temperaturen for høy blir du varslet av en alarm.

Electrolux EC3131AOW scorer bra på de fleste testparametrene og kommentarer viser at brukerne er fornøyde.

Tekniske data:

Pris: Ca. kr 7.500,- (Nov 2019)
Type: Frittstående
Farge: Hvit
Energiklasse: A++
Volum: 292 liter
Energiforbruk: 211 kWh/år
Innfrysningskapasitet/døgn: 25 kg

Hvilken mat kan du fryse ned?

SB

Du liker kanskje også...