Liten og billig frittstående mikrobølgeovn (2022)

Innlegget inneholder annonselinker til Bakeren & Kokken.no

Hvilken størrelse har en liten mikrobølgeovn? Størrelsen på mikrobølgeovner måles i liter (innvendig) og de vanlige utvendige mål (høyde, dybde, bredde). Innvendig størrelse på de ulike modellene ligger i intervallet 10 – 50 liter. Innvendig volum (ovnsrom) opp til 20 liter regnes for å være en liten mikroovn.

Utvendig mål ligger i intervallene 35-60 cm bredde, 30-55 cm dybde og 25-40 cm høyde. Søker du etter liten mikroovn fordi du har liten plass vil en bredde på rundt 40 cm være gunstig.

Skal ovnen plasseres på en bestemt plass og du har gitte mål du må forholde deg til må du studere de ulike modellene nærmere. Opplysninger om ytre mål står alltid oppgitt på nettbutikkenes sider.

Mikrobølgeovn er veldig enkelt å kjøpe på nett. Du får alltid de beste prisene, sparer masse tid og penger på å ikke kjøre rundt å lete. Levering og transport av mikrobølgeovner er ofte gratis til post i butikk og rundt 70 kroner for hjemlevering.

 

POPULÆRE NETTBUTIKKER MED SMÅ OG RIMELIGE MIKROBØLGEOVNER:

Bakeren og Kokken er en av de største nettbutikkene i Norden. Har kan du velge blant et stort antall mikrobølgeovner fra kjente kvalitetsmerker som Smeg, Severin, Sage, Champion, Caso og Bertazzoni.

Bakeren og Kokken har fri frakt for varer over 600 kroner. 365 dagers åpent kjøp, 7 dagers prisgaranti og automatisk priskontroll. Dette gir deg trygghet når du skal handle.

Bakeren og Kokken er spesialisert i kjøkkenmaskiner og kjøkkenredskap.

TIL BAKEREN OG KOKKEN

Vi saumfarer daglig de viktigste nettbutikkene etter tilbud og kampanjer på mikrobølgeovner. Vi vurderer kampanjemodellene i forhold til ytelse og funksjoner og velger ut de modellene vi mener er gode kjøp. De finner du på denne siden.

Mikrobølgeovner kan deles inn i fire grupper: Liten, billig, med grill og med grill og varmluft. Her finner du anbefalte modeller i hver gruppe.

Mikrobølgeovn er praktisk, miljøvennlig, tar vare på næringsstoffene i maten og bruker bare sekunder eller få minutter å tine og varme de fleste typer mat. Du sparer masse strøm! Mikrobølgeovner tar også liten plass og har flott design.

 

Liten mikrobølgeovn på tilbud:


Caso M20 Easy Mikrobølgeovn

Populær og svært rimelig mikrobølgeovnen fra Caso som er utpreget enkel å bruke, praktisk mikrobølgeovn uten kompliserte og avanserte  funksjoner. Du kan velge mellom fem forskjellige styrker, alt etter hva som skal tines eller varmes. Det er alt du trenger å gjøre. Trykk på startknappen og ovnen setter i gang.

Mikrobølgeovnen har som de fleste andre mikrobølgeovner en maksimal effekt på 700 watt, det holder for alle matretter.

Volumet er på 20 liter (høyde 26 cm), det er stort nok til å tilberede det meste som passer.  Maks tallerkenstørrelse er 25,5 cm. En roterende glassplate gir jevn oppvarming av maten (kan vaskes i oppvaskmaskinen).

allerken av glass til mikrobølgeovnen. Denne tallerkenen sørger for jevn oppvarming av maten din og kan enkelt settes i oppvaskmaskinen etter bruk, noe som gjør rengjøringen enda enklere. Flott moderne design, bredde 44,5 cm og med barnesikring. SJEKK DAGENS PRIS HER.


SEVERIN MW 7890

Severin MW 7890 er enkel, kompakt og frittstående mikrobølgeovn som tar lite plass, har basisfunksjonene en mikrobølgeovn skal ha og har en lav pris. Skal du bare varme mat og drikke er Severin MW 7890 alt du trenger.

Severin MW 7890 i bruk
Ikke grill: Dette er en tradisjonell mikrobølgeovn uten grill. Her er målet å varme opp og tilberede mat ved hjelp av varmen fra mikrobølgene. Fordelen med en modell uten grill er letter rengjøring. Når du varmer ting i mikroen kan det sprute litt, dette er det enkelt å tørke av når veggene er flate. Det er noe vanskeligere å rengjøre grillelementet.

5 programmer: Programmene er i realiteten styrken/ effekten på ovnen. Noen matvarer krever lengre tid på lav varme, endre kort tid på høy varme. Den maksimale effekten er på 700 Watt, noe som er den vanlige styrken på enklere og mindre mikrobølgeovner. Du har fem styrker å velge i (ikke trinnløs) inkludert tine program.
Program og tid regulerer du med to dreiehjul, program oppe og tid nede. Når tiden er gått varsles du med et signal.

SJEKK DAGENS PRIS HER.

Indre størrelse: Volumet er på 20 liter og det er plass til en tallerken med en diameter på 25,4 cm som kan tas av. Dette er et helt vanlig og greit volum og like stort som betydelig dyrere konkurrenter.

Tar lite plass: Med en bredde på 43,5 cm og en høyde på 25,4 cm er dette en mikroovn som tar lite plass. Vanlige mikrobølgeovner har en bredde på over 50 cm, forskjellen utgjør mye på en kjøkkenbenk.

Enkel design: Severin MW 7890 har en enkel og ren design uten spesielle detaljer. Dreiehjulene er plassert til høyre, er enkle å betjene og symboler og skrift lett å forstå.

Hvem passer denne mikroovnen for?

Er du ute etter en rimelig og enkel mikrobølgeovn som i tillegg tar lite plass er dette en aktuell modell. Den har de programmene og valgmulighetene du trenger for å varme opp og tine mat og drikke. Den har et normalt støynivå og er enkel i bruk.

Modellen anbefales også til eldre siden den er så enkel i bruk. Camping og hyttefolk vil sette pris størrelsen, den er enkel å plassere og gjør ikke så mye av seg. Du slipper å forholde deg til et display med informasjon, det synes mange er veldig greit.et valg. Er målet å varme opp og tine mat på en enkel og grei måte er dette et godt valg. I tillegg koster den godt under 1000 kroner, det er et bra kjøp!


Utgåtte modeller:

Matsui M17MW16E

Dette er en billig mikrobølgeovn (en av de billigste vi fant) på markedet med en pris på rundt 500 kroner. Kapasiteten, eller volumet inne i ovnen, på 17 liter er mer enn tilstrekkelig for vanlig bruk. Du har plass til en stor tallerken (24,5 cm) eller en større skål. Høyden inne i mikroovnen er mer enn stor nok. De utvendige målene er bredde 45,2 cm, høyde 32,2 cm og dybde 36,2 cm. Vekten på 10,5 kg er nok til at mikrobølgeovnen står stødig.

700 W effekt er nok

De fleste mikrobølgeovner har en effekt på 600-1000 Watt. Denne modellen har 700 Watt og det holder i massevis for enkel bruk. En billig mikrobølgeovn gjør også jobben.

Det er sjelden med modeller over 900 Watt. 5 nivåer på styrken, effektnivåer, gjør det enkelt å tilpasse til ulik oppvarming, selv om det erfaringsmessig er vanligst å alltid bruke maksimal styrke for raskest mulig oppvarming, det gjelder i hvert fall for undertegnede.

Hvilke funksjoner har Matsui M17MW16E?

I tillegg til å varme opp mat på vanlig måte (fem effektnivåer) har denne modellen også et eget program Auto defrost for enkel tining/avfrysning. Dette fungerer veldig greit og maten tines på få minutter.

Funksjoner som mangler er barnesikring og klokke. Den har ikke digitalt display.

Kort oppsummer er Matsui M17MW16E mye for pengene.


Fortsatt i tvil? se vår kjøpeguide for mikrobølgeovner.

Logik L17MSW13E

Frittstående liten mikrobølgeovn som har de viktigste funksjonene. Er du ute etter en mikroovn av mindre størrelse er det en begrensning du ikke kommer utenom, det må være tilstrekkelig plass til en tallerken. Derfor er det begrenset hvor kort en mikrobølgeovn kan være i dybden. Det er også vanlig å plassere innstillinger og display på siden av ovnsrommet, dermed er det også begrenset hvor smal den kan være i bredden/fronten.

Høyden kan det derimot gjøres noe med om det er viktig å få mikrobølgeovnen så liten som mulig og samtidig få plass til det de fleste bruker når mat skal varmes opp, en tallerken (denne har plass til en tallerken på 25,5 cm i diameter). Denne lille mikrobølgeovnen har en innvendig høyde på 18 cm, og det fungerer helt greit for vanlig enkel bruk.

Logik L17MSW13E er kun 25,8 cm høy

Dette er en av de laveste modellen vi har funnet. Volumet er allikevel på 17 liter noe som er tilstrekkelig for vanlig bruk. Med en høyde på kun 25,8 cm er det enkelt å plassere ovnen slik at den tar lite plass. Du må allikevel forsikre deg om at det er nok plass rundt ovnen slik at den får tilstrekkelig med luft osv. Bredden er 44 cm og dybden 33 cm.

Enkel betjening

For enkel betjening har denne ovnen fra Logic et lite digitalt kontrollpanel hvor du har full kontroll over det viktigste. Styringen skjer med brytere i solid metall.

8 program og 5 effektnivå dekker det meste

Logik L17MSW13E har 8 ulike automatiske program for tilberedning av maten, inkludert tining.

Du kan velge mellom fem ulike styrker, noe som gjør det enkelt å finne det som passer best i enhver situasjon. Ovnen har en styrke på 700 Watt.

Det er plass til en tallerken med en diameter på 25,5 cm, det vil si en normal tallerkenstørrelse. Dette er en liten mikrobølgeovn og har ikke grill og pizzafunksjon. Den har barnelås/ barnesikring og klokke.

Vekten er på 10 kg og ovnen står derfor stødig på benken.


Hva er viktig når du skal kjøpe ny mikrobølgeovn?

Du liker kanskje også...