Miele vaskemaskin – Innovasjon og ny teknologi (2021)

Miele har produsert vaskemaskiner siden 1899 og er en av verdens ledende både når det gjelder kvalitet og innovativ teknologi. Med hele 20 års garanti har Miele en unik posisjon, også i Norge. Vaskemaskinene fra Miele har en høy pris, men målt opp mot hvor lenge de varer og hvor effektivt og skånsomt de vasker får du uten tvil svært mye for pengene.

Etter modellomtalene finner du mer interessant og nyttig informasjon om Miele vaskemaskiner.

I denne artikkelen finner du det viktigste om en populær modell: Miele WDB030 Eco:

Miele WDB030 Eco

Optimal for husholdninger på 2-3 personer med et normalt behov for klesvask. Det som skiller Miele WDB030 fra mange konkurrenter er det spesielle vaskeprogrammet Outdoor. Dette er utviklet for at du skal kunne vaske utendørsklær på en effektiv måte som også tar vare på plaggets tekniske egenskaper,
for eksempel vanntetthet.

Pris: Ca kr 8.000 (nov 2018)
Type: Frontmatet
Energiklasse: Klasse A+++
Vaskekapasitet: 7 kg
Energiforbruk/år: 175 kWh
Vannforbruk/pr år: 10340 liter
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Støynivå under vask:  50 dB
Trommel: Miele skånetrommel i rustfritt stål med celleformet overflatestruktur som produserer en fin vannfilm mellom tekstilene og trommelveggen
Maksimal effekt: 2.4 kW
B/D/H: 59.6 cm/63.6 cm/85 cm
Skrått betjeningspanel: For montering i søyle, plassering under benk
Motor: Børsteløs Eco-motor Økonomisk, effektiv og slitesterk
Outdoor og Impregnering vaskeprogram: Tar vare på klærnes egenskaper

Denne maskinen passer for husholdninger på 2-3 personer. En kapasitet på 7 kilo vask regnes for å være tilstrekkelig for inntil tre personer med et normalt behov for klesvask. Det som skiller Miele WDB030 fra mange konkurrenter er det spesielle vaskeprogrammet Outdoor. Dette er utviklet for at du skal kunne vaske utendørsklær på en effektiv måte som også tar vare på plaggets tekniske egenskaper, for eksempel vanntetthet.

Miele skånetrommel

Miele investerer mye i innovasjon og har blant annet utviklet en vasketrommel med celleformet overflatestruktur som produserer en fin vannfilm mellom tekstilene og trommelveggen. Tøyet glir mykt på denne filmen og skånes dermed maksimalt. Også de små polerte perforeringene i trommelen er skånsomme mot tøyet: ingen nupper og uttrukne tråder. Wfk-Forschungsinstitut (tysk forskningsinstitutt) bekrefter den optimalt skånsomme tøypleien i Mieles skånetromler. Dette er noe som er viktig om du er en som liker å ta vare på klesplaggene.

Outdoor og Impregnering – vaskeprogram

Outdoor: Avansert utendørstøy har spesielle funksjoner som krever rett behandling. Pusteegenskaper er et eksempel en funksjon som kan reduseres betydelig i forbindelse med vask.

Miele vaskemaskin WDB030 Eco – Kvalitetsmaskin med flere praktiske vaskeprogram.

Med det unike vaskeprogrammet Outdoor er det enklere å ta vare på plagg som du også mest sannsynlig har betalt mye for.
Impregnering: Utendørsplagg med vannavstøtende funksjoner må vaskes på rette måte. Hyppig vask sliter på plagget og noe av det første som forsvinner sakte men sikkert er de vannavstøtende egenskapene. Med Mieles program for impregnering blir disse egenskapene tatt vare på gjennom varmeaktivering.

Cap dosing doseringssystem

For plagg som krever spesialbehandling er de nye Miele caps en enkel og effektiv løsning. De små porsjonspakningene legges enkelt i et eget kammer i maskinens såpeskuff. Maskinen tilsetter deretter vaskemiddelet på riktig tidspunkt i programmet. Du kan velge mellom 6 spesialvaskemidler og 3 skyllemidler samt en Booster mot ekstra vanskelige flekker.

Kontroll med vanninntak og lekkasjer

Watercontrol-systemet kontrollerer vanninntaket gjennom en sensor. Har maskinen en lekkasje vil den kunne ha problemer med å fylles tilstrekkelig. Sensoren måler om maskinen fylles tilstrekkelig. Oppnår maskinen ikke riktig vannmengde er det et tegn på lekkasje og systemet stopper inntaket av vann. Systemet registrerer ved hjelp av sensorer også vannlekkasjer i bunnen på maskinen.

Klesvask med Miele -teknologi

Å vaske klær er i utgangspunktet en enkel prosess, du tilfører vann og såpe, vasker og deretter skyller du. En moderne vaskemaskin gjør denne prosessen ved hjelp av nye teknologiske løsninger og funksjoner. Målet er å vaske bedre, raskere og mer økonomisk. Miele har tatt dette på alvor.

Vi har sett på hvilke funksjoner og løsninger du finner Miele vaskemaskiner. Miele er kjent for både innovasjon og vaskemaskiner som lever lenge. Du finner ikke all teknologien som omtales i denne artikkelen på hver eneste maskin, men det viser hva som er mulig. Hvilke funksjoner den enkelte Miele modell har finner du på Mieles hjemmesider.

Problemer med vaskemaskinen? Det kan lønne seg å reparere.

Betjening og styring av maskinen

ProgramManager

Denne funksjonen gjør det enkelt å tilpasse vaskingen til de behov du har. Intensiv vask: Ekstra grundig vask til samme vasketid. Eco: Du sparer energi uten at det går utover vaskeresultatet. Ekstra skånsom: Vaskeprosessen er snill med klærne, noe som blant betyr mindre behov for å stryke. Ekstra stille: Maskinen kjører en vaskerytme som lager mindre støy. AllergoWash: Går til angrep på bakterier i vasken, en fordel for deg med ømfintlig hud.

Programmering av vaskestart

Ved hjelp av funksjonen Startforvalg bestemmer du selv når vaskeprogrammet starter. Vil du vaske til bestemte tidspunkt pga. lavere strømpriser, eller du ønsker at vasken skal være ferdig til et bestemt tidspunkt kan du stille inn dett i inntil 24 timer på forhånd.

AutoClean – effektiv vaskemiddelbeholder

Vaskemiddelbeholderne er spesialdesignet slik at alt vaskemiddelet lett blandes med vannet og en glatt overflate gjør at den holder seg ren. Beholderne spyles med kraftige vannstråler etter hver vask.

LED-trommelbelysning

Power LED lamper lyser opp trommelen. Det blir lettere å huske på å ta ut ferdigvasket tøy, i tillegg ser det flott ut.

Full kontroll med MobileControl

Dette er en mobilapp (Miele@mobile) som gir deg full kontroll med vaskemaskinen uansett hvor du befinner deg. Du følger med på vaskeprosessen, du kan både starte og velge program. En veldig praktisk løsning som gir store muligheter.

Flerspråklig vaskemaskin

Displayet viser informasjonen på det språket du ønsker. Det er lett å endre språk og utvalget av språk er stort.

Se også enkel og lettforståelig kjøpeguide for vaskemaskin.

Vaskemaskinens effektivitet

Eco-motor og lavt strømforbruk

Miele vaskemaskiner har ekstra kraftige motorer og er slitesterke, noe som er en av grunnene til at Miele maskiner varer «evig». Mieles Eco motor er økonomisk i drift og har en stille gange. De mest økonomiske Miele maskinene er 20% mer effektive enn den beste energiklassen A+++.

Analyse av tøymengden

Denne funksjonen kalles mengdeautomatikk og går ut på at mengden tøy du legger i maskinen blir målt. Målet er å vaske mer økonomisk og skånsomt ved tilpasse vannmengde og vaskeintensitet til den faktiske mengde tøy.

Eksakt mengde vann

Ved hjelp av en vannmengdeteller blir vanninntaket målt og styrt med stor presisjon. Dette gjør det mulig å bruke eksakt mengde vann, noe som sparer både miljø og lommebok.

Total kostnadskontroll med EcoFeedback

Dette gjør det mulig å følge nøyaktig med på vann- og strømforbruket. Maskinen måler nøyaktig flere variabler og gir deg full oversikt over kostnader og forbruk. Du har også mulighet til å be maskinen estimere forbruket for det programmet du velger.

Hvor lang garanti er det på vaskemaskiner?

 

Maksimal rengjøringseffekt – QuickPowerWash

QuickPowerWash er et hurtigprogram som vasker tøyet på under 60 minutter. Dette er i følge fagmiljøet svært raskt og passer bra for deg med travle dager.

Optimal og enkel dosering – CapDosing

CapDosing er system som består av porsjonspakker med vaskemiddel. Pakkene legges i såpeskuffen som vanlig, men aktiveres til bestemte tidspunkt i prosessen. Hver pakke inneholder vaskemiddel som er tilpasset en bestemt type skitt/flekk. Miele tilbyr seks ulike typer vaskemiddel, Sport, Dun, Outdoor, Ull, Silke og Impregnering). I tillegg kommer tre skyllemidler, Aqua, Nature, Cocoon. Dette gjør det mulig å spesialbehandle tøyet i vask.

Tre populære vaskemaskiner fra Bosch , AEG og LG.

Helautomatisk dosering av vaskemiddel – TwinDos

TwinDos sørger for optimal dosering av vaskemiddelet.

TwinDos er et system hvor vaskemiddelet doseres inni i vaskeprosessen på optimale tidspunkt. Løsningen gjelder flytende vaskemiddel

Ren vask med mindre vann – Spin & Spray

Jo mere vann skal varmes opp og pumpes inn og ut av vaskemaskinen desto mer strøm bruker den. Teknologien Spin&Spray gjør det mulig å vaske med et betydelig lavere vann nivå i maskinen enn det som er vanlig. Du sparer både energi og tiden vaskeprogrammet tar, det blir mindre vann som skal behandles

Maksimal sikkerhet under vask – Watercontrol-system

For å kunne påvise feil og avvik i vaskeprosessen på ett tidlig tidspunkt styres vanninntaket av sensorer. Dette system kalles Watercontrol-system (WCS). Skulle det oppstå en vannlekkasje inne i maskinen vil vanninntaket stoppes umiddelbart og deler av vannet i maskinen blir pumpet ut. Risikoen for følgeskader av vannlekkasje blir derfor betydelig redusert. Systemet inkluderer også en dobbel magnetventil montert ved vannkranen. Skulle det oppstå problemer med første del av systemet vill denne kranen stenges av.

Skånsom vask

Klær vaskes ofte og slitasjen på tøyet gjennom lange vaskeprosesser i maskin kan bli stor. For å bøte på dette leveres mange vaskemaskiner nå med skånetrommel. Miele har en patentert teknologi hvor trommelen produserer en tynn film av vann som ligger mellom tøyet i trommelen og trommelveggen. Tøyet glir mykt på denne filmen og lav friksjon girbskånsom vask og lav tøyslitasje.

Oppvarming av tommel gir lettere stryking

Løsningen kalles SoftSteam skånetrommel og går ut på at trommelen varmes opp i den siste runden med sentrifugering. Dette gjør tøyet luftig, lett og glatt med resultatet at det blir enkelt å stryke. Et annet system, SteamCare, tilfører tøyet damp på slutten av sentrifugeringen, noe som også bidrar til at strykingen blir lettere. I følge Miele reduseres strykingen med hele 50%.

Sjekk Miele vaskemaskin WBD030 Eco.

Mange programmer

Mieles patenterte skånetrommel har en celleformet overflatestruktur som tøyet «sklir» på.

Det finnes uendelig mange programmer for vask og behandling av tøyet, og de ulike merkene har sine egne løsninger. Denne artikkelen har tatt for seg en del av den tilgjengelige teknologien når det gjelder moderne vaskemaskiner. Hvor mye av dette du finner nødvendig blir opp til deg. Har du mange fine klær er det en god investering å sørge for en effektiv og skånsom vask. I tillegg kommer aspekt som miljø og energiforbruk.

Det blir også et spørsmål om pris. Skal du dra nytte av all den nye teknologien koster det en del, også når det gjelder vaskemaskiner. Sjekk nettsidene til produsentene. Der finner du mye nyttig informasjon.

Se Mieles hjemmesider for en oversikt hvilke modeller som har de ulike finessene.

Utgåtte modeller: 

Miele WKF131

Miele WKF 131 WPS er en frontmatet kvalitetsmaskin fra en av verdens mest anerkjente produsenter av vaskemaskiner og andre hvitevarer. Maskiner fra Miele er underlagt de mest omfattende testprogrammene. En av grunnene til at Miele er i særstilling på kvalitet er at de produserer en stor del av delene selv, de bruker ikke underleverandører i samme utstrekning som konkurrentene. Det betyr bedre kontroll og topp kvalitet og driftssikkerhet.

Vaskekapasitet: 8 kg
Energiklasse: A+++ -30%
Sentrifugehastighet: 1600/min
Restfuktighet: 44%
Støy vask/sentrifug: 47/72 dBA.

8 kg kapasitet og energiklasse A+++-30%

Miele WKF 131 har en vaskekapasitet på 8 kg, noe som er tilstrekkelig for en husholdning på 4-6 personer med et normalt vaskebehov. Energiklasse A+++ -30% gjør maskinen rimeligere i drift og samtidig miljøvennlig. -30% betyr at energiforbruket ligger 30% under kravene til å ligge i klasse A+++. Dette er absolutt i toppsjiktet når det gjelder strømkonsum.

Kjøpe ny vaskemaskin eller reparere den gamle?

Lav restfuktighet gjør tørkingen raskere

Restfuktigheten på kun 44% etter sentrifugering på 1600/min betyr kortere tørketid og eventuelt kortere opphold i tørketrommelen, noe som også er gunstig for strømforbruk og lommebok. Du kan også velge en lavere hastighet på sentrifugeringen men da vil naturlig også restfuktigheten bli noe høyere.

Lite støy under vask og sentrifugering

Under vanlig vask har Miele MKF 131 et støynivå på 47 dB(A).

Miele WKF131 har mange funksjoner som gjør det enklere å vaske tøyet rent og skånsomt, også på kun en time om det haster.

Dette er regnet som lavt for en såpass stor vaskemaskin. Under maksimal hastighet på sentrifugering (1.600/min) er støynivået 72 dB(A). Dette er ikke stille, men allikevel en av de laveste støynivåene blant vaskemaskiner.

Miele WKF 131 WPS er brukervennlig

Denne vaskemaskinen får skryt for enkel betjening og vask. Tydelige symboler og knapper et oversiktlig og et lett forståelig betjeningspanel er noe som kjennetegner vaskemaskiner fra Miele og Miele WKF 131 er intet unntak.

Høy vekt gir stabilitet

Vekten på hele 94 kg har både en fordel og en bakdel. Fordelen er at maskinen står stødig under vask og sentrifugering. Den beveger seg og vibrerer lite og dette er ikke minst gunstig for slitasjen. Bakdelen er at den er tung og flytte på. Spørsmålet er om dette egentlig er et problem. Det vil uansett være to personer som bærer en vaskmaskin i hus, og er den først plassert hvor den skal stå blir den også gjerne stående der.

SoftSteam skånetrommel ta vare på tøyet

Miele har utviklet en egen trommel som er ekstra skånsom mot tøyet. Konseptet går ut på at trommeloverflaten har en celleformet struktur som legger en tynn film av vann langs overflaten. Denne filmen eller belegget av vann gjør at tøyet møter trommelveggen på en skånsom måte, noe som betyr mindre friksjon og slitasje på klærne.

Du kan også velge innstillingen strykeklar. Det innebære at trommelen varmes opp i den siste sentrifugeringen. Klærne blir dermed luftigere og mer smidig, noe som betyr at strykingen går raskere unna. En stor fordel i en travel hverdag.

QuickPowerWash – rent tøy på en time

Programmet QuickPowerWash er praktisk om det haster med å få vasken ferdig. På en knapp time kjøres en komplett vask (inntil 60 grader) inkludert sentrifugering (1600/min). Praktisk om tiden er knapp.

PowerWash 2.0 – effektiv vasking

Miele WKF131 er en av de beste i klassen når det gjelder energieffektiv vasking. I dag er den beste energiklasse A+++. Miele overgår kravene som stilles i denne klassen med hele 30%, det er imponerende. I tillegg har Miele løsninger som både gir bedre utnyttelse av vaskemiddelet og mindre forbruk av vann, noe som igjen betyr mindre utgifter for deg.

CapDosing engangskapsler fjerner vanskelige flekker

Miele WKF131 har et smart system for fjerning av flekker som ikke forsvinner i vanlig vask. Opplegget går ut på at du tilfører en dose spesialvaskemiddel som er tilpasset den aktuelle flekken. Dette skjer med engangskapsler (CapDosing) som settes inn i maskinen. Kapslene er tilpasset det enkelte vaskeprogrammet og doseres riktig slik at det tas hensyn til hvilken type tøy som skal vaskes, det er forskjell på å fjerne flekker fra en ullgenser og en genser i akryl.

Miele WKF131 får gode tilbakemeldinger

Vi har sett på en del kommentarer i ulike fora, blant annet på tyske nettsider, og denne maskinen får mye skryt. Det som fremheves spesielt er det gode utvalget av programmer (særlig QuickPowerWash), meget god brukervennlighet og godt vaskeresultat.

Skal du velge Miele WKF131?

Dette er en kvalitetsmaskin med lang garantiog du trenger ikke bekymre deg for hverken vaskeresultat og driftssikkerhet, denne maskinen kommer du til å ha glede av i ”20år”. Skulle du ville bytte ut maskinen underveis er vaskemaskiner fra Miele en av de få merkene som også har en god pris på bruktmarkedet.

Du liker kanskje også...