Miele vinskap – Beste valg og anbefalinger (2021)

Utvalget av vinskap er stort og vi vet av erfaring at det ikke er lett å finne den rette modellen i forhold til egenskaper, kvalitet og pris. Vinskap fra Miele har en sterk posisjon blant vininteresserte som vil investere litt ekstra i hobbyen, eller kun ønsker å ta vare på vinen i et vinskap som tar seg godt ut i et hjem.  Vi vurderer hvilke som er de beste kjøpene. Tusenvis av nordmenn lagrer vinen i vinskap.

Vi har ikke testet vinskapene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Miele KWT 6322 UG

Miele KWT 6322 UG er et stilig vinskap fra Miele. Den kjente Miele kvaliteten går igjen både når det gjelder ytelse, betjening og ikke minst detaljene.

34 flasker – 2 temperatursoner

Her får du plass til maksimalt 34 flasker av standard Bordeaux type på 7,5 dl. Velger du å ikke stable flaskene rommer skapet 16 flasker. Skapet har to kjølesoner og er innvendig delt på midten. Fordelen med to kjølesoner er at du kan velge lagrings- og serveringstemperaturer som er tilpasset ulike vintyper. Hvitvin skal for eksempel lagres og serveres kaldere enn rødvin.

Integrert vinskap

Dette vinskapet er laget for integrering og monteres som en del av et høyskap eller under en benk. Et naturlig valg er under kjøkkenbenken. Med den flotte designen vil skapet bidra til å «løfte» kjøkkenet. Høyden er 81,8 cm, bredden 59,7 cm og dybden 58 cm. Det passer derfor rett inn i standard kjøkkenbenk med 60 cm modulbredde.

Usikker på hvilket skap du skal velge? Se guide.

FlexiFrame – optimal lagring

For god lagring av vin er det viktig at flaskene ligger stødig.

Miele KWT 6322 UG er et stilig vinskap som tar godt vare på vinen. Foto: Miele

Siden vinflasker har ulike størrelser og form er det viktig med en viss fleksibilitet i hvordan støtte flaskene har inne i skapet. Miele har løst dette på en smart måte gjennom justerbare lister av tre som kan justeres på en enkel måte. Dermed vil alle typer flasker få god støtte i skapet.

DynaCool – jevn temperatur

I tillegg til stødig plassering er det det viktig at luftfuktighet og temperatur er riktig og stabil. En utfordring med å lagre vin inne i et skap er risikoen for at temperatur og fuktigheten kan variere i ulike deler av skapet. Dette kan på sikt skade vinen. For å unngå dette har Miele utviklet DynaCool, en løsning (viftebasert) som sørger for at luften inne i skapet sirkulerer og gir jevne lagringsforhold.

LED-belysning, praktisk og stilig

Miele KWT 6322 UG har en flott design og prikken over i’en er den flotte LED-belysningen. Dette gir et behagelig og harmonisk lys som i praksis gjør vinskapet til et møbel. LED lys avgir ikke varme og er derfor temperaturmessig ingen belastning for vinen. I tillegg har glassdøren UV filter som beskytter vinen mot skadelige UV stråler.

Hva inneholder vin?

SoftClose – unngå vibrasjoner ved åpning og lukking

Når du åpner og lukker en skapdør vil det lett oppstå støt og vibrasjoner. Dette er ikke gunstig for vinen, den forlanger maksimalt med «fred og ro». For å unngå dette har Miele en funksjon, SoftClose, som demper støtet når døren lukkes.

Vin er et levende produkt som utvikler seg hele tiden, derfor er slike detaljer viktig.

Miele KWT 6322 UG er et vinskap i absolutt toppklasse. Det lagrer vinen på en optimal måte, det har en flott design og er et skap du vil trives med. Prisen på rundt 30.000 kroner er selvfølgelig i toppsjiktet, men er vin din greie og pengene finnes er dette vinskapet uten tvil et godt valg.

Tekniske data:

Type: Integrert
Antall flasker 34 stk
Farge: Stål
Temperatursoner: 2
Bredde: 59,7 cm
Dybde: 57,5 cm
Høyde: 81,8 cm

 

Hva er unikt med Miele vinskap?

Miele vinskap er utviklet, designet og produsert i Tyskland og enkelte andre europeiske land. Her er det beste av tysk ingeniørkunst samlet i vinskap som både tar godt vare på vinen, som har høy funksjonalitet, enkel betjening og ikke mist, som har en design som gjør de til et møbel. Miele er ikke de rimeligste vinskapene, men du får det lille ekstra som betyr mye for mange.

Alle Mieleprodukter er grundig testet både i laboratorier og i praktisk bruk. Det er en gunn til at Miele har status som en av de beste produsentene av hvitevarer og elektronikk, ikke bare vinskap. Her får du kvalitet du kan stole på!

Hvilken type Miele vinskap skal du velge?

Det avgjørende er hvor kjøleskapet skal plasseres. Det finnes i hovedsak tre plasseringen, frittstående, integrert og innbygget i kjøkkenet eller plassert under en benk.

Smart innredete vinskap har en lagringskapasitet på et imponerende antall flasker, det er nesten til å tro hvor mange flasker det er plass til i forhold til skapenes ytre mål.

Frittstående vinskap

Dette er for mange en praktisk løsning. Du plasseres skapet hvor du vil, også i kjeller og andre lagerrom og boder. Har du allerede et fint kjøkken er det ikke alltid så lett å integrere nye hvitevarer av en viss størrelse. Frittstående vinskap kan du også ta med når du flytter.

Skulle du pusse opp kjøkkenet i ettertid og dermed velge en integrert løsning vil det frittstående gi en ekstra lagringsmulighet til vinsamlingen.

Vinskap under benk

Dette blir jo en slags integrert løsning som passer godt på mange kjøkken. Vinskap med en bredde på 60 cm (standardbredde) passer lett inn, eventuelt kan du fjerne noen skuffer og hyller om du har mulighet til det. Selv om vanlig høyde på et vinskap plassert under en benkeplate bare er på cirka 80 centimeter får du plass til mye vin. Miele har vinskap i denne høyden med en kapasitet på både 34 og 110 flasker.

Integrert vinskap

Dette er for mange den mest elegante løsningen men er mest naturlig når du kjøper nytt kjøkken, det er ikke alltid så lett å integrerer hvitevarer i eksisterende kjøkkenløsninger. Et integrert vinskap bygges inn i kjøkkenløsningen og du får den plasseringen som er optimal. Du kan også velge en front på skapet som matcher resten av kjøkkenet, om du da ikke heller vil vise frem vinsamlingen, det er jo stilig med diskret belyste vinflasker på et kjøkken.

Unike og praktiske løsninger med Miele teknologi

Miele har tradisjon for innovasjon og utvikling av high-end produkter. Det samme gjelder for vinskap. Her er en kort gjennomgang av interessant teknologi og praktiske løsninger du finner i Miele vinskap.

Holder flaskene på plass, og synlige
Skapene har innvendige lister som gjør det mulig å lagre flaskene stødig uansett hvilken størrelse, selv de største. Systemet, som kalles FlexiFrame, er fleksibelt og gir sikker og trygg lagring av vinen. I de fleksible flaskehyllene får alle flaskene den plassen de krever.

For den som har sansen for design og stil finner du konseptet Selector. Det går ut på at utvalgte flasker kan heves litt over de andre på rekken. En kreativ måte å fremheve unike viner på og som tar seg godt ut i det flotte og behagelige lyset i skapet.

Inntil tre temperatursoner
Viner har ulik optimal temperatur for både lagring og servering. Miele vinskap har inntil tre temperatursoner, og det er ganske unikt. For deg betyr det at du kan lagre viner i tre forskjellige miljøer og temperaturer. Det er godt å vite at den enkelte vinen har det godt i vinskapet og gjør seg klar til å presentere seg på den beste måten når du en gang åpner flaksen.

Kalde glass og rett flasketemperatur på et blunk
Flere av vinskapene fra Miele har en løsning hvor du kan sette inn glass for rask nedkjøling og tempere vinen før du serverer. Konseptet heter MasterCool – SommelierSet og er prikken over i’en. Pent å se på er det også.

Praktiske detaljer
Vinskap med Push2open løsningen kan åpens uten håndtak. Du bare trykker lett på skapdøren og døren går opp.

Når vinen er lagret liggende med korken som regel mot døren kan det bli litt vanskelig og holde oversikten og vite hvilken flaske som ligger hvor. Det er gunstig for lagringsprosessen at falskene holdes mest mulig i ro. For å øse dette har Miele et system som kalles Noteboard hvor du kan skrive med kritt på en list som ligger lett synlig i front. Veldig enkelt og greit.

Miele vinskap er noe for seg selv både når det gjelder design kvalitet og ytelse. Flott belysning og fine detaljer gjør disse vinskapene til møbler. Anskaffer du et slikt vinskap vil du garantert få mange positive tilbakemeldinger neste gang du får besøk hjemme.

Hva er viktig å vurdere når du skal velge nytt vinskap?

Hvor stort skal skapet være?

Her er det to størrelser som er viktig, de ytre mål og hvor mange flasker det er plass til. De ytre målene er i hovedsak to, enten er skapet rundt 80 cm og kan både være frittstående eller plasseres under en benk. Vinskap med denne høyden har som regel en lagringskapasitet på 30 – 50 flasker. Da ligger alle flaskene på hylle, du stabler de ikke oppå hverandre.

Stabler du maksimalt antall flasker inn i skapene med cirka 80 cm høyde får du i teorien plass til rundt 100 stk av vanlig type (høye slanke flasker).

Den andre kategorien har en høyde på 170-185 cm, dvs. samme som et vanlig kjøleskap. Her får du plass til rundt 150 flasker liggende på egen hylle eller ca. 250 flasker om du stabler maksimalt.

Hvor mange temperatursoner?

Skal du lagre vinen i lenger tid er det absolutt optimale at vinskapet har èn temperatursone. Men, i praksis vil du jo også servere vin innimellom og da er det en fordel med to temperatursones slik at du kan gi vinen den rette temperaturen før servering. Premium Miele modeller har tre temperatursoner for stor fleksibilitet i forhold til lagring og servering.

Glassdør med UV-filter

Dette er viktig, vinen skal ikke utsettes for UV-stråler når den lagres. UV-stråler forstyrre modningen og framskynder utviklingen, det er ikke optimalt for det endelige resultatet. Forsikre deg derfor om at glassdøren på skapet har UV-filter. De fleste vinskap har dette.

 

Tips til optimal lagring av vin

Lys modner vinen
Vi lagres og modnes i mørke kjellere, det gir vinen den optimale utviklingsprosessen fram til den er på sitt beste og drikkeklar. Et vinskap vil som oftest være plassert i et rom med mye lys, for eksempel på kjøkkenet. For å sikre god modning har vinskap som regel UV-filter i glasset.

Riktig og stabil temperatur
Vin tåler ikke temperatursvingninger for å kunne modnes og utvikles på best mulig måte. Derfor er det viktig å sørge for jevn temperatur for lagringen. I et vinskap har du denne muligheten, og har skapet to temperatursoner kan du lagre vin i to temperaturer. Hvitvin skal for eksempel lagres kaldere enn rødvin.

Unngå vibrasjoner
Vinen skal ha fred og ro under lagringen. I en mørk kjeller på landsbygden i Italia og Frankrike er ikke dette et problem. Men i en bolig full av maskiner og apparater, unger som springer rundt og det går kanskje en vei i nærheten som kan forårsake små vibrasjoner, har vinen en utfordring. For å løse dette har vinskap av god kvalitet et vibrasjonsdempende system som sørger for 100% vibrasjonsfrie forhold.

Lukt går gjennom korken
Sterke lukter i et lagringsrom vil kunne sette smak på vinen. Vinkorken er et naturmateriale og tiltrekker seg lukter i miljøet den lagres. Vinskap renser luften og fjerner alle lukter.

Lagre vinen i rett fuktighet
Korken er også sensibel for fukt. Er det for lav fuktighet rundt flasken under lagring vil korken kunne tørke. Det betyr at den blir mindre og tetter ikke like godt. Det kan igjen føre til at luft slipper igjennom. Dette kan ødelegge vinen.

Hvor kjøper du vinskap rimeligst?

Som mye annet er det i nettbutikkene du gjør de beste kjøpene, ikke minst fordi utvalget er så mye større enn i fysiske butikker som Elkjøp og Power. Seriøse nettbutikker vi har et kommersielt samarbeid med og som har et godt utvalg av vinskap er: Skousen, Whiteaway og Tretti.no.

Hvilke rettigheter har du ved kjøp på nett?

Når du handler på nett har du flere rettigheter enn når du handler i fysisk butikk. Det viktigste er angreretten. Har du kjøpt et produkt på fjernsalg (internett) og fra et ikke fast utsalgssted har du følge angrerettloven rett til å angre. Lov om opplysningsplikt og angrerett finner du her. (angrerettloven)
Ved handel på internett gjelder også den vanlige forbrukskjøpsloven samt kjøpsloven. Lov om forbrukerkjøp finner du her. Lov om kjøp (kjøpsloven) finner du her.
Forbrukerrådet har også informative nettsider hvor du finner svar på det beste rundt angrerett, reklamasjoner og garantier.

SB

Du liker kanskje også...