Kaffetraktere i test, tre topplasseringer

Sist oppdatert: 1. september 2019


Kaffetraktere i test, tre topplasseringer

Vi har sett nærmere på tre kaffetraktere som har fått gode resultater i tester. Modellene er Moccamaster KB952AO, Bosch TKA8013 og Philips HD7766.

Moccamaster

Moccamaster er et av de absolutte toppmerkene innen kaffemaskiner- og traktere. Kraft (1520 watt) og kvalitet er stikkordene med Moccamaster, 10 års garanti (må registreres på www.moccamaster.com) borger for sitt. I tillegg kan du kjøpe alt av reservedeler i Moccamasters webshop. En Moccamaster har du glede av i mange år. Det er også verd å nevne at kaffetrakterne er godkjent av European Coffee Brewing Centre (ECBC).

Moccamaster KB952AO

Dette er en av toppmodellene til Moccamaster.

Moccamaster KB952 er en kvalitetstrakter i kjent Moccamasterkvalitet.

Kapasiteten på vannbeholderen er 1,25 liter og brygging av 10 kopper kaffe tar kun 6 minutter. Denne modellen er som alle andre fra Moccamaster bygget for hånd Nederland. Den slår seg av etter40 minutter, en praktisk sikkerhetsdetalj. Kaffen brygges med temperatur i intervallet 92-96 grader, noe som regnes for å være det optimale for smaken.

To varmeelement og det ene sørger for at kaffen er varm også når den er ferdig og blir stående i trakterkolben. Du kan redusere varmen slik at du unngår å få brent smak på kaffen selv om den blir stående. Den har selvfølgelig også dryppstopp. Denne er manuell og lukkes den må du åpne neste gang du lager kaffe.

Tilbakemeldinger vi har lest fra brukere gir Moccamaster KB952AO mange stjerner. Kaffen blir god, den brygger hurtig og mange skryter av at kaffen har rett temperatur.

Bosch TKA8013

Denne kaffetrakteren fra Bosch er testvinner både i Danmark (Forbrugerrådet Tænk) og i Sverige (Råd & Rön). Det som spesielt fremheves er forholdet pris/ytelse. Prisen er lav og du virkelig mye for pengene, inkludert god kaffe.

Smarte funksjoner

Trakteren har et automatisk avkalkingsprogram, noe som er unikt.

Bosch TKA8013 er en rimelig kaffetrakter med flere smarte funksjoner og som gjør det godt i tester.

Det gjør det enklere og holde den ren og funksjonell. En annen praktisk detalj som fremheves er den avtagbare vanntanken. Det gjør at du slipper å fly rundt når du skal fylle på vann. Skal du lage inntil fire kopper kaffe slår det automatisk inn en hurtigbryggefunksjon, uten at det påvirker kvalitet og smak.

Automatisk avstegning etter 40 minutter og dryppstopp er obligatorisk, også på denne. Det eneste som trekker litt ned i testene er støynivået.

Uansett, her får du mye for pengene.

Philips HD7766

Denne kaffetrakteren får toppkarakter fra svenske Råd & Rön. Den har innebygd kaffekvern og du fyller kaffebønnene i en romslig beholder. Bønnebeholderen er i to deler slik at du kan bruke to forskjellige typer bønner, enten hver for seg eller blandet sammen. Noen fyller den ene beholderen med koffeinfrie bønner. Det er ofte det beste for kveldskaffen med tanke på nattesøvnen. Fordelen med innebygd kaffekvern er mange. Du får en ferskere kaffe og du har mulighet til å justere styrken og antall kopper for å nevne noe.

Timer funksjon

Philips HD7766 har timer som stilles inn på et LCD display. Kaffen er dermed klar til et valgt tidspunkt. Hvor nyttig dette er kan diskuteres, men mange setter pris på timer-funksjonen.

Philips HD7766 har dobbelt kammer for kaffebønnene, praktisk for den som vil variere litt i smaken.

Vi har også funnet en tysk test som gir denne kaffetrakteren topp karakter med stort sett den samme begrunnelse som de andre testene vi har referert til.

Dryppstopp og automatisk avslåing er, som på de aller fleste kaffetraktere, andre praktiske funksjoner.

Kapasiteten er på 1,2 liter.

Se også vår komplette kjøpeguide for kaffetraktere.

Sture Bjørseth

 

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...