Garmin VIRB XE – Actionkamera – Tester og kjøpsanbefalinger

Sist oppdatert: 31. januar 2019


Garmin VIRB XE – Actionkamera – Tester og kjøpsanbefalinger

Dette er et allsidig actionkamera fra Garmin som tåler tøff bruk og har fantastisk videokvalitet. Dette videokameraet gir deg tilgang til mange ekstra funksjoner og hele «Garmin-verden» når det gjelder ekstra tilbehør.

Uansett i hvilken aktivitet du skal bruke Garmin VIRB XE vil du kunne tilpasse montering og opptak slik at du får et maksimalt resultat. Du kan også koble opp mot din smartphone og andre Garminenheter ved hjelp av WiFi.

Antall bilder i sekundet ved ulik oppløsning (fps(bilder pr sekund)/p(piksler):

30fps/1440p

60fps/1080p

120fps/720p

Som du ser kan du ta opptak med 30 bilder pr sekund på den høyeste oppløsningen, og det er meget bra til å være et actionkamera.

Garmin har kommet langt i å knytte informasjonstjenester data opp mot sine produkter, gjerne i sammenheng med gps. Det betyr at du som bruker kan hente ut både informasjon og analyser. Her har Garmin en av sine store fordeler sammenlignet med Sony og GoPro, som generelt går for å være bedre på selve bilde-/videokvaliteten.

Vi har laget en enkel guide for kjøp av actionkamera.

Positivt fra tester og kommentarer – Garmin VIRB XE

Brukervennlighet

Flere tester konkluderer med at brukervennligheten og den enkle betjeningen er i særklasse i forhold til konkurrerende actionkamera. Menyer er lette å orientere seg i og navigeringen går raskt og smidig. Knappene er kraftige og av en slik størrelse at de også kan brukes med hansker. Skriftstørrelsen på skjermen er såpass stor at den er lettlest. En følsom og effektiv Touchskjerm bidrar også til en god brukeropplevelse.

God opptakskvalitet

Actionkameraet får mye skryt for lydkvaliteten på opptak og effektiv filtrering av støy fra bakgrunnen.

Mange funksjoner og mye ekstra utstyr

Garmin har spesialisert seg på tilleggsfunksjoner og utstyr for montering på ulike steder og sammenhenger, noe som er veldig aktuelt for actionkamera. Dette er et godt argument for å velge Garmin VIRB XE. Du kan koble det opp mot Garmin pulsklokke (hva er pulsen din i ulike sekvenser av opptaket?), sykkelcomputer, ulike sensorer og smartphone. Utvalget av utstyr for montering er enormt og du finner garantert det du trenger for dine opptak. Dette fremheves i mange tester.

Vanntett uten bruk av beskyttelse

Garmin VIRB XE er vanntett ned til 50 meter uten at du trenger å plassere kameraet i et cover. Dette er veldig praktisk og du slipper å investere i ekstra beskyttelse når du skal filme under vann, ikke alle actionkamera har denne muligheten uten å bruke hus. At kameraet er vanntett uten ekstra hus har også mye å si for lydkvaliteten på opptak, den fungerer uten hindringer uten hus.

Avansert app

I en egen app kan du redigere opptaket ved hjelp av mange funksjoner. Du kan derfor raskt klargjøre og forberede videoen for publisering og deling på sosiale media.

Negativt fra tester og kommentarer  – Garmin VIRB XE

Bildekvaliteten

Garmin VIRB XE har meget god bildekvalitet men når ifølge tester ikke helt opp til de beste GoPro og Sony actionkamera.

Kameraets størrelse

Garmin VIRB XE kan monteres i mange sammenhenger, her på sykkel.

I og med at kameraet er vanntett og allerede godt beskyttet betyr det at de ytre målene blir noe større enn om man hadde valgt en løsning hvor vanntetthet krever et eget hus for beskyttelse. Kameraet er derfor større enn mange av konkurrentene. Du har med deg kamera og hus hele tiden. En fordel er jo at actionkameraet da alltid er godt beskyttet.

Konklusjon Garmin VIRB XE

Dette er et actionkamera i absolutt topp klasse og slår konkurrentene på flere områder. Selv om bildekvaliteten skal være hakket under toppmodellene fra noen konkurrenter snakker vi om marginale forskjeller. Dette kameraet anbefales av samtlige tester vi har lest.

Sjekk også konkurransedyktig modell fra GoPro.

Tips til lagring av oppladbare batterier

Actionkamera bruker oppladbare batterier, de krever mye strøm og vanlige batterier ville blitt både dyrt og upraktisk.

Her er noen tips til hvordan du best lagrer og tar vare på oppladbare batterier.

  • Batteriene skal taes ut av kameraet
  • Er batteriene fastmonterte i kamerat og ikke mulig å ta ut er det ingen grunn til bekymring, slike batterier er konstruert for trygg lagring i enheten.
  • Optimal lagringstemperatur er mellom 0 og 25 grader, i tørr luft.
  • Batteriet skal ikke ha under 50% lading. Det betyr at batteriene bør lades innimellom for å holde over dette nivået.
  • Batteriene skal ikke lagres tomme.

SB

 

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/kamera/garmin-virb-xe-actionkamera-test">
Twitter

Du liker gjerne...