GoPro Hero 5 BLACK Actionkamera – Test og kommentarer

Sist oppdatert: 31. januar 2019


GoPro Hero 5 BLACK Actionkamera – Test og kommentarer

Her kan du lese et sammendrag av et stort antall tester og kommentarer fra brukere i inn og utland på produkt GoPro Hero 5 BLACK actionkamera.

GoPro kamera har i mange år vært en av pionerene innen actionkamera. De var tidlig ute og hadde lenge en dominerende posisjon i markedet. De seneste årene har flere konkurrenter kommet etter, men GoPro er fortsatt med i toppklassen og scorer høyt på det meste for denne type videokamera.

GoPro Hero 5 BLACK avløser GoPro Hero 4 Black og omtales som det beste actionkamera som har kommet fra GoPro.

Du fanger de mest dramatiske situasjonene på de mest spektakulære stedene under de vanskeligste forhold. GoPro scorer veldig høyt på opptakskvaliteten både for lyd og bilde. Med 4K oppløsning, vanntett uten beskyttelseshus, stemmestyring og masse ekstrautstyr skulle du være rustet til det meste.

Positivt fra tester og kommentarer- GoPro Hero 5 BLACK

God brukervennlighet

GoPro har med denne nye modellen gjort et stort steg fremover når det gjelder brukervennlighet. Touchskjermen er akkurat passe følsom og fungerer i følge kommentarene vi har lest meget bra. Menyene er lette å navigere i og den viktigste informasjon er lett tilgjengelig uten for mye trykking, noe som er viktig for betjening av actionkamera, det dreier seg ofte om dårlig tid og utfordrende forhold.

Bildekvalitet

Full HD 4K videokvalitet gir fantastiske opptak og lyden er i toppklasse. Avansert bildesensor gir fine opptak også i svakt lys uten at videoen blir for kornete. Full HD kan kjøres med 50 fps  (bilder per sekund) noe som er bedre enn Garmins toppmodell som klarer 30 fps på full oppløsning. I praksis betyr ikke dette all verden, det er ikke lett å se forskjellen på 30 og 50 fps. Meget god bildestabiliering.

GoPro actionkamera har mest utstyr

GoPro actionkamera har et imponerende utvalg av utstyr også til denne nye modellen. Det skal finnes nærmere 40 ulike festeanordninger.

Garmin har også interessante modeller, her VIRB XE.

Automatisk sky-lagring

GoPro har egen skylagringsløsning (GoPro Plus) som automatisk laster inn dine opptak. Du har en egen konto i skyen. Dermed har du alle bilder og videoer lett tilgjengelig for redigering (egen app for dette) og distribusjon og deling via smarttelefonen.

Vanntett

Hero 5 Black er vanntett (ned til 10 meter) uten beskyttelseshus. Dermed slipper du dårlige lydopptak pga av at mikrofonen blir liggende inne i huset, en stor fordel. Actionkameraet får også skryt for det kraftige kamerahuset som gjør Gopro Black vanntett.

Stemmestyring

Kameraet aktiveres med din stemme. Dette er praktisk når kameraet er plassert et stykke unna deg. Denne funksjonen skal i følge de testene vi har lest være følsom for sterk vindstøy.

Negativt fra tester og kommentarer- GoPro Hero 5 BLACK

Mindre data og informasjon

GoPro tilbyr masse ekstrautstyr for ulik bruk.

Sammenligner vi actionkameraene GoPro Hero 5 Black og Garmin VIRB XE (toppmodellen til Garmin) kommer GoPro til kort når det gjelder å utnytte GPS funksjonen til å generere informasjon rundt selve opptaket, for eksempel puls- og fartsmålinger. Slik informasjon kan brukes kreativt i presentasjonen av videoene. Gjør du f.eks opptak av et spektakulært stunt ned en fjellside får du registrert både puls og fart. Legger du dette synlig på videoen gir det litt ekstra trøkk i presentasjonen.

Konklusjon – Et effektiv actionkamera

Oppsummerer vi de tester og kommentarer vi har studert er konklusjonen at dette er et actionkamera som gjør opptak i alle situasjoner og under alle slags forhold i toppkvalitet. Kvaliteten på opptakene er i absolutt toppklasse. Det som trekker litt ned er mangelen på GPS funkjsoner og annen ekstra informasjonsregistrering. Så da spørs det hva du prioriterer.

Les denne kjøpguiden før du velger modell og merke.

GoPro actionmakera undervannsfilming

GoPro egner seg meget godt for filming under vann. Dette er en fantastisk ny verden å utforske og hvor motivene står i kø. Dykkere elsker GoPro kameraer. Du kan for eksempel plassere de på bunnen for næropptak av fisk og hva som ellers måtte finnes av levende vesener. Det finnes mye ekstrautstyr som gjør slike opptak enklere.

SB

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/kamera/gopro-hero-5-black-test">
Twitter

Du liker gjerne...