Hvilken Airfryer/Actifry skal du velge? Beste valg 2021

Utvalget av Airfryer er stort og vi vet av erfaring at det ikke er lett å finne den rette modellen i forhold til egenskaper, kvalitet og pris, det er dumt å kjøpe feil.

Vi vurderer hvilke som er de beste kjøpene, de modellene finner du her.

Tusenvis av nordmenn frityrsteker nå uten olje.

Det finnes tre kategorier Airfryer, de enkle og rimelige til 500 – 1000 kr, de mer komplette medium modellene til 1000 – 2000 kr og de avanserte premium modellene med mange funksjoner, ekstra høy ytelse og en pris fra 2500 kr og oppover.

Vi anbefaler her en modell i hver kategori. Med Airfryer kan du lage kjempegod mat på en helt ny, enklere og sunnere måte.

Airfryer er en smart måte å fritere mat på uten bruk av store mengder olje. Prinsippet er enkelt. Maten, for eksempel potet i strimler, legges i en kurv som plasseres i airfryeren. En kraftig vifte distribuerer varm luft rundt maten i høy hastighet. Produsentene har ulike teknologier.

Du bestemmer selv om du vil bruke olje eller ikke.

Uansett er det snakk om en minimal mengde olje (kun 1 ts – 1 ss).

Oljen som brukes i stekingen samles opp av maskinen og tømmes enkelt ut etter stekingen er ferdig.

Fordelene med Airfryer: sunnere mat, mindre lukt og mindre søl på kjøkkenet. Smaker det det samme som fra en ekte frityrgryte? Nesten, men allikevel veldig god smak.

Philips Airfryer HD9741

Kompakt airfryer/ varmluftsfrityr fra Philips. Denne er en av flere populære modeller i Philips serie med airfryere. Philips har en sterk posisjon på det norske markedet takket være flere innovative og effektive løsninger som Twin Turbo, Rapid Air og Quick Clean som du kan lese mer om her.
Philips Airfryer HD9741 har en kapasitet på 0,8 kg, det holder til 4 standardporsjoner. Dette gjør den til en liten/medium stor airfryer som du kan tilberede akkurat det samme som større modeller med like godt resultat. Passer perfekt på kjøkkenbenken uten store krav til plass. Med lite eller helt uten olje kan lage sprøstekte grønnsaker, kjøtt og fisk eller bake brød og boller på rekordtid.

 

Philips Airfryer HD9741 har mye teknologi, hva betyr det for deg?

Sunn tilbereding med Twin Turbo Star
Som andre airfryers bruker Philips HD9741 sirkulerende varm luft til å tilberede maten og gi en deilige sprø overflate som alle liker. Philips har utviklet Twin Turbo Star konseptet som gjør det mulig å anvende ekstra lite olje/fett og allikevel få et optimalt resultat. Dette inkluderer en fettreduksjons løsning hvor fettet fra matvarene, for eksempel kjøtt, samles opp i en skål i bunnen som du enkelt kan dra ut og rengjøre. Enklere kan det ikke bli. I sum betyr dette at du får i deg betydelig mindre fett samtidig som du spiser godt.

Raskere matlaging med Rapid Air
Philips har fokus på innovasjon og denne airfryeren har Rapid Air teknologi. Det betyr at luftstrømmen har en betydelig høyere hastighet enn det som er vanlig, hele syv ganger. Hva betyr det for deg? Matlagingen går raskere. Philips oppgir at den økte hastigheten fører til 1,5 ganger raskere steketid enn det som er vanlig for en stekeovn. Det betyr at det som tar 10 minutter å tilberede i en vanlig ovn tar 6,5 minutter i en Philps Airfryer med Rapid Air konseptet.

Enkelt med 4 automatiske program
For å gjøre det enklere for deg å få et optimalt resultat har denne modellen fire automatiske program slik at du slipper å tenke på temperatur og steketid. Du legger i maten, trykker på en knapp og får beskjed når det er ferdig. Veldig enkelt. Programmene gjelder kjøtt, fisk, kylling og pommes frites.
Annen mat tilbereder du manuelt med Quick Control innstillingen hvor du enkelt velger temperatur (80-200 grader) og tid. Du har god kontroll på prosessen. Hvilken tid og temperatur som er optimalt for de like matvarene står i instruksjons- /kokeboken, eller er lett tilgjengelig på ulike nettsider.

Full oversikt på digital display
All informasjon om tid og temperatur samt knapper for de automatiske programmene har du veldig lett tilgjengelig på det enkle og oversiktlige digitale displayet. Ett trykk på den digitale skjermen og tilberedningen er i gang. Det er veldig greit å slippe og varme opp en stor stekeovn, med airfryer er du i gang med matlagingen umiddelbart.

Enkel rengjøring med QuickClean
Å bruke airfryer skal være enkelt, det er selve ideen. Derfor skal rengjøringen også være enkel. Philips har utviklet QuickClean teknologien. Den går ut på at alle delene enkelt kan tas ut og vaskes i oppvaskmaskinen på vanlig måte samt at stekekurven har et non stick belegg som gjør at matrestene ikke fester seg under tilberedningen. Enkel rengjøring er viktig for at du skal ha glede av en airfryer.

 

Hvem passer Philips Airfryer HD9741 for?

Med en kapasitet på 0,8 kg passer denne perfekt til en husholdning på 2-4 personer. 0,8 kg tilsvarer 4 vanlige porsjoner av f.eks pommes frites, det holder for de fleste. Det spørs jo selvfølgelig hvor mye hver person spiser og hvor stor del av måltidet som skal tilberedes med airfryer. En sulten på familie på 4-5 personer bør velge en litt større modell, se denne siden.
Har du lite tilgjengelig plass på kjøkkenet passer denne kompakte modellen veldig bra.

Fordelene oppsummert

  • Avansert teknologi gir godt resultat
  • Tilbereder maten raskt
  • Enkel å rengjøre og å fjerne overflødig fett
  • Brukervennlig og enkel betjening

Bakdelene

Strømkabelen på 0,8 meter kan bli litt kort, det spørs hvor den skal stå, kort ledning kan jo også være en fordel. Skal den stå på kjøkkenbenken langt fra en stikkontakt er det ikke så viktig om ledningen er fra selve apparatet eller fra en skjøteledning. Plasseres den i nærheten av en stikkontakt er det en fordel å unngå en lang ledning.

Philips HD9741 er et utmerket valg om du ikke trenger ekstra stor tilberedningskapasitet. Den er kompakt, har en stilig design og passer godt på en kjøkkenbenk slik at den er lett å bruke. Maten blir også god og ikke minst sunn med svært lite fett. Dette er en enkel og velfungerende airfryer.

Philips Airfryer XXL HD9867/90

Dette er en av de mest komplette airfryere på markedet. En av de sterke sidene er at matlagingen skjer automatisk og med avansert teknologi som gir et garantert godt resultat, enten du skal frityrsteke, bake, steke eller grille. I tillegg har den stor kapasitet og lager raskt 6 gode porsjoner med for eksempel pommes frites, med minimal bruk av, eller helt uten, fett.

Kapasitet: 1,4 kg / Volum kurv: 7,3 liter / Styrke: 2200 W / Vask i oppvaskmaskin?: Ja

 

Hvorfor er Philips Airfryer XXL HD9867/90 et godt valg?

1. Stor kapasitet
Denne populære airfryer, varmluftsfrityr, fra Philips er en av de største på markedet. Den lager hele 1,4 kg pommes frites, volumet på kurven er 7,3 liter (nok plass til en hel kylling!). Det betyr at du raskt lager mat til 4-6 personer. Den har både sterk nok varme (2200W) og teknologi som gjør det mulig å tilberede en så stor mengde mat med et godt resultat, alt blir sprøtt og godt.

2. Rask matlaging uten forvarming
Philips har utviklet en teknologi, Rapid Airflow, som gir flere ganger høyere hastighet (7 ganger) på den varme luften som sirkulerer rundt maten. Dette gir en rekordrask oppvarming, den er i gang med en gang, samt betydelig kortere steketid enn for mange konkurrenter og ordinære stekeovner.

3. Jevn fordeling av varmen
Dette er viktig, er det noe som kjennetegner en dårlig airfryer er det at varmen ikke når godt nok ut til all maten. Resultatet blir at noe er for mye og noe for lite stekt. Dette slipper du med denne airfryer som har en spesialdesignet stjerneformet bunn (Twin TurboStar) som sender luften i alle retninger i og rundt stekekurven. Det gir en optimal varmefordeling, og all maten i kurven blir ferdig samtidig, med samme saftighet og sprø overflate.

4. Enklere matlaging med automatiske program
For å gjøre matlagingen enkel for deg har Philips Airfryer XXL HD9867/90 fem forhåndsinnstilte program (pommes frites, kylling, fisk og kjøtt). Det betyr at du legger i maten, trykker på knappen og ved hjelp av Smart Sensing teknologi kontrollerer airfryeren selv når maten er ferdig. Veldig praktisk og fungerer meget bra. Tenk hvor enkelt det er å legge inn en kylling og bare vente til den er sprø, god og klar til å nytes.

5. Mange praktiske funksjoner
Philips Airfryer XXL har mye å by på: Den samler opp fettet med en egen fettfjerningsteknologi, du kan lagre innstillingene for de ulike rettene du lager, du kan rengjøre de skitne delene i oppvaskmaskinen (Quick Clean), den holder maten varm i inntil 30 minutter etter at den er ferdig tilberedt uten at det går over smaken.

 

Hva mener brukerne?

Vi har lest kommentarer på denne modellen på nettbutikker som Skousen og Amazon. Kort oppsummert er folk veldig fornøyde med denne modellen. Maten blir sprø og saftig og resultatet er jevnt (alt er ferdig samtidig). Grunnen til dette er uten tvil kraften og teknologien i denne modellen.

 

Hvem passer denne modellen for?

Først og fremst den som vil ha kapasitet til å frityrsteke mat for opp til 6 personer uten problemer. Dette er gjerne familier men også andre som ønsker litt ekstra stekekapasitet i forbindelse med besøk og gjester. Den passer også veldig godt for den som ønsker det lille ekstra og er villig til å legge noen hundrelapper ekstra på bordet for å få det.

 

Er du i tvil om du skal velge denne?

Det er mange airfryere på markedet og du kan bruke nærmest ubegrenset med tid på å lete. Det absolutt viktigste for deg er at du velger en modell som har stor nok kapasitet til ditt behov og som uten problemer tilbereder maten slik at resultatet blir bra og at all maten er godt stekt, ikke bare en del. Etter vår mening tilfredsstiller Philips Airfryer XXL HD9867/90 disse kravene meget bra.

Denne kommer til å gjøre både deg og du rundt deg positivt overrasket.

 

OBH Nordica Easy Fry Classic AG2018S0

Enkel og rimelig varmluftsfrityr/ airfryer fra velrennomerte OBH. Denne modellen har stor kapasitet i forhold til prisen og egner seg godt til å frityrsteke grønnsaker, kjøtt, fisk, kylling og favoritten pommes frites. Har både automatiske programmer og en timer for manuell innstilling av steketid.
OBH Nordica Easy Fry Classic gir uten tvil mye for pengene. Vi har sett denne annonsert for rett under 1000 kroner og plasserer den som et førstevalg i vår kategori Billig og Bra.

 

Denne modellen scorer jevnt over godt på alle de viktige egenskapene:

Varmluftssirkulering: Hele prinsippet med varmluftsfrityrer, airfryers, er, litt enkelt forklart, varm luft som sirkulerer rundt maten som skal tilberedes. Denne varme luften erstatter varmen fra olje ved tradisjonell frityrsteking. Med OBH Nordica Easy Fry Classic blir maten jevnt tilbredt på alle sider og du lager lett både velsmakende grillet kylling og kjøtt, nuggets, mange typer grønnsaker samt pommes frites med minimalt eller helt uten olje.
Når gjestene sitter rundt bordet og du kommer fra kjøkkenet med nystekte og sprø pommes frites er det viktig at alle bitene er godt stekt for å unngå at den siste som forsyner seg må ta til takke med «slappe» og myke pommes.
Du kan stole på OBH og prodktserien Easy Fry.

Stor kapasitet: Denne airfryeren har en kapasitet på 1,2 kg. Det tilsvarer 6 gode porsjoner, da kan dere kose dere med 200 gram sprøstekt, sunn og god pommes frites hver. Da kan du også imponere i et større selskap med sprøstekte grønnsaker som ikke er fulle av «tung» olje.

Praktisk betjening: OBHNordica Easy Fry er en enkel modell og er enkel å betjene. Du har fire automatiske program for standardtilberedning. Da er det bare å legge i maten og trykke på knappen. For mat som ikke ligger i standardprogrammene styrer du tilberedningen selv med enkel innstilling av steketid (med timer på inntil 60 minutter) og temperaturvalg (i intervallet 80 til 200 grader).

Enkel rengjøring i oppvaskmaskinen: Når du er ferdig å steke må du bare vente til maskinen er blitt avkjølt, du tar ut kurven og ett par deler og legger alt i oppvaskmaskinen. Kurven har et Non-Stick belegg, så unngår du at ting fester seg under stekingen. Det er kjedelig og bruke tid på å skrape av brente grønnsaker.

 

Hvem passer modellen for?

Med den store kapasiteten egner denne seg ypperlig for familier, men også husstander på få personer vil ha stor glede av denne airfryeren, man trenger jo ikke fylle den helt opp hver gang og får man gjester kan man by på velsmakende retter med en ny vri.

 

Varmluftsfrityr for hele familien

Lag et godt måltid til hele familien med Easy Fry! Med varmluftsfrityren Easy Fry kan du enkelt lage sunn mat til opptil 6 personer om gangen.

Spesifikasjoner: 1400W / Lengde ledning 1,2 m / Kapasitet 1,2 kg (6 personer) og 4,2 liter / Temp. 80-200 grader.

Er du ute etter en rimelig varmluftsfrityr av god kvalitet og med stor kapasitet er OBH Nordica Easy Fry Classic AG2018S0 et godt valg. OBH har sine røtter i Sverige og Danmark og leverer den høye kvalitet det skandinaviske markedet krever. Her får du mye for pengene!

Alt du trenger å vite om airfryer

 

Hvordan fungerer en airfryer?

Prinsippet er enkelt, maten tilberedes ved at varm luft sirkulerer i svært høy hastighet inne i en lukket boks hvor maten er plassert. En vifte sørger for god fordeling av varmen slik at alle deler av maten du skal lage blir varmet. Den høye varmen kombinert med luft i høy hastighet gir en svært høy temperatur som tilsvarer varmen fra varm olje som brukes ved frityrsteking. Du kan gjøre dette med godt resultat uten olje, men ved å tilsette litt olje, en teskje, vil resultatet bli enda bedre. Oljen sirkulerer i luften og maten blir sprøstekt, akkurat som ved ordinær frityrsteking, bare veldig mye sunnere.

 

Hvem passer airfryer for?

Den som vil spise sunt
Olje inneholder svært mange kalorier (Olivenolje 884 kalorier/100 gram) og utstrakt bruk av olje i matlaging kan være krevende i forhold til vekt og slanking. Frityrsteking av mat i olje gjør derfor maten kaloririk. Siden airfryer bruker ingen eller svært lite olje slipper du et høyt kaloriinnhold i maten. Det er også kjent at når olje varmes til høye temperaturer vil oljen harskne/oksidere noe som fører til oppstår helsefarlige stoffer.

Den som vil lage mat raskt
En airfryer er kompakt og det er ikke mye luft som skal varmes sammenlignet med en stekeovn. Det betyr høy temperatur og ferdig tilberedt mat på rekordtid. Skal du lage mat til en eller to personer er det jo egentlig litt voldsomt å varme opp en hel stekeovn, du sparer også strøm på denne måten. Aifryer er derfor et aktuelt supplement til en stekeovn (du kan ikke lage pizza i airfryeren). Det meste er ferdig på 5 til 10 minutter.

Den som har lite plass
Bor du i en liten leilighet, hybel og ikke vil prioritere en vanlig stekeovn i forhold til plass kan en airfryer fungere fint, mange velger en slik løsning. Ok, du kan ikke lage pizza, men mange synes det er helt greit, du kan uansett lage masse god mat med en airfryer.

Den som er glad i god mat
Airfryer gir maten en sprø overflate og en fin konsistens samtidig som det tas vare på saftigheten. Den høye varmen «lukker» overflaten slik at saften ikke siver ut, akkurat som ved frityrsteking. Airfryer åpner derfor muligheten til å tilberede smakfull mat på en måte som du ellers ikke gjort, det er litt arbeid og styr med å fritere mat i olje (varme, søl og lukt i hele huset), dessuten er olje kostbart.

 

Hvorfor har tusenvis av nordmenn kjøpt airfryer?

Sunn mat som smaker godt
Folk har oppdaget at med airfryer kan de lage spennende og smakfull mat uten det blir masse kalorier, noe det fort blir om maten skal smake skikkelig godt. Med airfryer får grønnsakene en sprø overflate som gir veldig god smak. Klassikere som pommes frites og kyllingnuggets blir veldig kaloririke om de frityrstekes i olje og fort litt «slappe» om de tilberedes i en ordinær stekeovn. Med airfryer blir de sprøe og saftige som om de skulle kommer rett fra frityrgryten. Sunn mat trenger derfor ikke alltid være kjedelig, med airfryer kan du gi et sunt kosthold nytt liv og glød.
Tilbereder du fettholdig kjøtt eller annet vil fettet samles opp i en bunnpanne som du enkelt rengjør. Da unngår du mye av fettet sammenlignet med å steke med olje eller smør i panne (litt den samme effekten som når du griller). Oljeinnholdet i tilberedt med reduseres med 90-95% med airfryer.

Enklere, hurtigere og mer renslig matlaging
Tradisjonell bruk av olje i matlaging fører som regel til ubehagelig lukt og os i boligen. Det blir fort en del søl, spesielt om du skal fritere. Dette slipper du med airfryer som er lukket og kompakt. Det er også betydelig enklere å rydde opp etterpå. De fleste modellene er enkle å rengjøre og kan ikke sammenlignes med alt arbeidet med å rydde og ordne etter frityrsteking. Bar det å bli kvitt all oljen kan bli en utfordring.
Airfryeren tar du fra hverandre på sekunder og for de aller fleste modellene kan alt vaskes i oppvaskmaskinen, veldig enkelt og praktisk.

Glem stekeos, røyk og lukt
Lager du mat med varm olje er det vanskelig å unngå ubehagelig lukt som setter seg både i boligen og i klærne. Har du en kraftig avtrekksvifte tar denne en del av lukten, men den skal være kraftig, spesielt ved frityrsteking. Frityrsteking er også en risiko i forhold til å brenne fingre og barn må holdes langt unna, glovarm olje er farlig. Selv om det skal en del til kan olje også ta fyr (bruk for all del ikke vann til å slokke, legg over et håndkle eller lignende for å kvele flammen).

Lag masse forskjellig mat
Med airfryer kan du tilberede alle typer kjøtt (også kjøttkaker og burgere), fisk og grønnsaker. Ikke alle grønnsaker egner seg like bra. Du kan bake både brød, boller og annen gjærbakst pluss mye mer. Dette kan du lese mer om i brukermanualen som følger med, du vil garantert blir positivt overrasket over mulighetene.

Sprøtt og godt
Det som ofte fremheves som en god grunn til å anskaffe aifryer er det fantastiske sprøe overflaten maten får, med minimal bruk av olje. Sirkulerende luft og høy varme tydeligvis en god kombinasjon som åpner nye muligheter i matlagingen.

 

Hva må vurdere når du velger modell?

Volum – kapasitet
Hvor mye mat skal du lage? Kapasiteten på airfryere oppgis vanligvis i gram/kg matvarer som kan tilberedes, noen produsenter bruker volum i liter. Noen matvarer har et stort volum, for eksempel brokkoli, mens andre er mer kompakte, for eksempel potet. Kapasiteten i vekt blir derfor ikke helt riktig, har maskinen en oppgitt kapasitet på 800 gram er det ikke sikkert du får plass til 800 gram av de mer volumiøse matvarene.

Mange bruker airfryer til pommes frites, da betyr en kapasitet på 800 gram fire normale porsjoner, 1600 gram blir 8 porsjoner. Skal det lages mat for en eller to personer holder det med de minste modellene med kapasitet på rundt 800 g. En familie på 4-5 bør velge en modell med kapasitet på minst 1 kg, helst 1,2 kg som også er vanlig for mange modeller. For at en airfryer skal fungere optimalt kan den ikke fylles helt opp 100%, det må være plass til luft som sirkulerer osv. Alt dette står i instruksjonsboken hvor du også ofte finner gode oppskrifter.

Funksjonalitet – teknologi
Dette er viktig, det er avgjørende hvordan de enkelte modellene fungerer. Her dreier deg seg om hvordan den varme luften sirkulerer og distribueres inne i airfryeren, at varmen fordeles jevt slik at all maten blir ferdig samtidig og ikke noe blir brent. Varmefordelingen har også mye å si for hvor sprø og «god» maten blir. Philips har for eksempel en patentert teknologi hvor det sitter en spesialutformet bunn (sjøstjerneformet) i kokekammeret som distribuerer luften på en optimal måte (360 grader).
Det er vanlig å riste maten underveis i tilberedningen for å få et optimalt resultat. Det holder å gjøre det cirka halvveis i tilberedningen, men også oftere om du vil sjekke om maten er ferdig. Noen modeller har automatisk varsling av tidspunkt for «shaking».

Effekt – Watt
Dette er ikke noe stort tema når det gjelder airfryere og er ofte heller ikke oppgitt i spesifikasjonene i nettbutikkene.

Utvendig størrelse
Det er stor forskjell på størrelsen, de største modellene tar en del plass om de skal stå på kjøkkenbenken. Den utvendige størrelsen henger sammen med kapasiteten så her blir det en avveining i forhold hvor mye plass du har og hvor stor kapasitet du ønsker. Har du et normalt romslig kjøkken finner du alltid plass til en luftfrityrkoker, de fleste har også en stilig design og tar seg bra ut.

Antall og hvilke programmer
Dette er viktig for mange. Har modellen flere programmer å velge mellom kan du velge hvilken matvare du skal tilberede og maskinen justerer selv både tid og temperatur blant annet ved hjelp av smartsensorer, veldig praktisk. Dette kan også stilles inn manuelt og fungerer utmerket om du tar deg tid til å finne ut hva som er riktig for den enkelte matvare. Dette henger også sammen med prisen, jo dyrere modell desto mer programmer og praktiske funksjoner.

Brukervennlighet
De fleste er enkle i bruk og har tydelige knapper for betjening. Dyrere modeller har display slik at du enkelt betjener og har oversikt over ulike programmer, koketid osv.

Timer
Digital timer gir bedre kontroll og oversikt og fungerer godt sammen de automatiske programmene. Manuell timer fungerer også utmerket.

 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fungerer en airfryer?
Hovedprinsippet er svært varm luft som sirkulerer inne i et kokekammer og rundt maten ved hjelp av en vifte. Luften inneholder litt olje som gir det absolutt beste resultatet (du kan også unngå olje helt). Du velger temperatur og koketid (eller et program) tilpasset den matvaren du skal lage og airfryeren ordner resten. Du må som regel ta ut og riste maten underveis, men dette er veldig enkelt og tar få sekunder, uten søl. Risting av maten er viktig for et optimalt resultat og produsentene har laget modellene slik at dette gjøres enkelt.
Du må forvarme en airfryer, men det tar kun 3-4 minutter og går betydelig raskere enn å varme opp olje for vanlig frityrsteking aller forvarming av en stekeovn. Skal du tilberede fryst mat kan du legge i maten og la den tine under forvarmingen.

Blir maten god med airfryer?
Du kommer til å bli positivt overrasket over hvor fantastisk maten smaker, og hvor enkelt. Maten blir sprø og crispy og mange foretrekker å bruke airfryer istedenfor stekeovn på grunn av dette (om maten lar seg tilberede i airfryer). Pommes frites (både vanlig potet og søtpotet) og nuggets smaker som på restaurantnivå.

Er det komplisert å rengjøre airfryer?
Nei, dette er enkelt. Når du har laget maten kan du enkelt legge ta av kurven/skuffen og vaske i oppvaskmaskinen (sjekk hva som gjelder for din modell). Aifryere må rengjøres innvendig med jevne mellomrom avhengig av bruk, men dette er også enkelt og noe du lærer fort. Det er viktig med god rengjøring for å unngå at fett blir liggende og forårsaker røyk. Sammenlignet med frityrsteking i olje er aifryeren betydelig enklere å rengjøre.

 

Hvor kjøper du airfryer rimeligst?

Som mye annet er det i nettbutikkene du gjør de beste kjøpene, ikke minst fordi utvalget er så mye større enn i fysiske butikker som Elkjøp og Power. Seriøse nettbutikker vi har et kommersesielt samarbeid med og som har et godt utvalg av airfryer er: Skousen, Whiteaway og Tretti.no.

 

Hvilke er du viktigste produsentene av airfryer?

Philips
Philips har røtter helt tilbake til 1891 og er en verdens største produsenter av elektronikk for hjemmet. Philips er en pioner innen forskning og utvikling av nye innovative løsninger på en rekke områder, blant annet barbermaskinen, musikkassetten og CD/DVD. Bedriften er verdensledende innen fettreduserende frityrkokere med avansert teknologi for et optimalt resultat. Philips er kjent for den patenterte Rapid Air-teknologien som øker hastigheten på luften som sirkulerer i airfryeren hele 7 ganger. Ordet Rapid Air vil du møte når du studerer airfryere fra Philips.

OBH Nordica
OBH Nordica har en sterk posisjon i de nordiske land, lett og forstå ettersom produsenten har sin opprinnelse i Sverige og Danmark og med stor aktivitet både i Norge og Finland. Mottoet er «å utvikle innovative produkter, med smarte løsninger, og flott design til en overkommelig pris». OBH Nordica dekker et bredt spekter av forbrukerelektronikk og er et merke du kan stole på både når det gjelder produktenes brukervennlighet, ytelse og kvalitet. OBH Nordica har et stort utvalg av airfryers med betegnelsen Actifry, OBHs egen unike teknologi hvor stekekurven roterer samt flere andre funksjoner.

Ninja
Ninja er en annen stor produsent av hjemelektronikk. Firmaet har som opprinnelse i Canada og holder nå til i USA. Ninja har fokus på innovasjon, brukervennlighet og konkurransedyktige priser. Ninja er ikke så godt representert i Norske nettbutikker men er et stort kvalitetsmerke. Produserer også air fryers og profilerer blant annet en løsning Dualzone Technology med to stekekurver for tilberedning av to ulike matvarer.

Tefal 
Fransk produsent av husholdningselektronikk. Etablert på 60 tallet og er representert over store deler av verden. I følge Tefal ble grunnleggeren, som var ingeniør, lei av se hvordan hans hustru slet med å unngå å brenne fast speilegget i stekepannen. Dermed fant han opp den berømte Tefal stekepanne som de fleste har kjennskap til (og mest sannsynlig også har ett eller flere eksemplarer av.

 

Hvilke rettigheter har du ved kjøp på nett?

Når du handler på nett har du flere rettigheter enn når du handler i fysisk butikk. Det viktigste er angreretten. Har du kjøpt et produkt på fjernsalg (internett) og fra et ikke fast utsalgssted har du følge angrerettloven rett til å angre. Lov om opplysningsplikt og angrerett finner du her. (angrerettloven)

Ved handel på internett gjelder også den vanlige forbrukskjøpsloven samt kjøpsloven.

Forbrukerrådet har også informative nettsider hvor du finner svar på det beste rundt angrerett, reklamasjoner og garantier.


 

Utgåtte modeller

Philips HD9220/20 – Airfryer

Philips HD9220/20 – Airfryer

Kapasitet: 0,8 kg
Effekt: 1425 W
Maks temperatur: 200 grader
Størrelse (cm): Høyde 32, bredde 28,7, dybde 39
Vekt (kg): 7,00

Gode grunner til å kjøpe Philips HD 9220/20

Høy kvalitet på tilberedningen: Philips patenterte Rapid Air Technology distribuerer luft og varme (grillelement) på en unik måte. Resultatet blir en jevn og sprø overflate.

Brukervennlig: Rask oppvarming av maskinen før bruk (2-3 minutter). Enkel og nøyaktig justering av temperatur, timer opp til 30 minutter (med varsling). Rengjøringen er enkel og hovedkomponentene kan kjøres i oppvaskmaskinen. Blir ikke varm utenpå.

Minimalt med lukt: Luftfilter fanger opp det meste, ingen frityrlukt!

 

 

OBH Nordica Actifry AG7110S0 – Airfryer

OBH Nordica Actifry AG7110S0 – Airfryer

Kapasitet: 1 kg
Effekt: 1400 W
Volum: 1 liter
Bollevolum (Itr) 1,00
Størrelse (cm): Høyde 25, bredde 39, dybde 39

Gode grunner til å kjøpe OBH Nordica Actifry AG7110S0

Meget godt resultat: Airfryer teknologien gir makfull og delikat tilberedet mat, sprøtt og godt.

Krever lite olje: For å lage en kilo med nydelig sprø pommes frites trenger du kun 1 teskje med olje.

Enkel betjening: Timer med alarm, deler som skål og blad kan vaskes i oppvaskmaskin, lettforståelig display, du ser maten gjennom vinduet (veldig prakisk!)

SB