Isbitmaskin – Beste valg og kjøpeguide

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til ProShop, Skousen, Whiteaway og Tretti).

Anskaffer du en isbitmaskin kommer du til å få et helt nytt forhold til bruk av isbiter. Lager du isbiter i fryseren i isbit-form eller isbit-pose er det alltid litt styr med å hente fram, få isbitene ut av formen eller posen, fylle på igjen med vann og balansere det tilbake til fryseren. Resultatet blir gjerne at isbitene blir liggende.

Med en isbitmaskin får du isbitene på sekunder bare med å trykke på en knapp.

Vi har ikke testet isbitmaskinene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Isbitmaskiner er ganske like, de koster mellom 1500 og 2500 kroner og har relativt lik ytelse. Noen maskiner har større produksjonskapasitet, dvs hvor mange isbiter de produserer pr time/pr døgn. Det som skiller de litt dyrere modellene fra de rimeligste er muligheten til å velge mellom to størrelser på isbitene.

Wilfa Frostbitt ICE-12S

Effektiv isbitmaskin av høy kvalitet fra Wilfa. Denne modellen tar liten plass og kan til og med plasseres i kjøleskapet.

Kapasitet er på 70 isbiter/time og 12 kg isbiter/døgn. Dette gir 1000 – 1700 isbiter avhengig av størrelse, du kan nemlig velge mellom to størrelser på isbitene.

Praktisk og enkel i bruk
Mye av poenget med en isbitmaskin er at det skal være enkelt, og det bidrar Frostbit ICE 12 S til. Det eneste du trenger å gjøre er å sørge for at det er vann på maskinen (maskinen varsler når det er lite vann), velge størrelse på isbitene og trykke på startknappen.

Isbitene produseres jevnt og trutt og skulle kurven de ferdige isbitene legges i bli full varsler en indikator om dette (maskinen pauser produksjonen inntil kurven er tømt). Enklere kan det ikke bli.

Vannet bør byttes en gang i døgnet, dette gjelder alle isbitmaskiner med vanntank. Dette skyldes ønsket om god hygiene men også kvaliteten på isbitene, det er best å bruke fesrk oksygenrikt vann.

Annonse

Du kjøper denne til laveste pris på nett:

Wilfa Frostbitt ICE-12S

Tar lite plass

Wilfa Frostbitt ICE-12S

Effektiv isbitmaskin av høy kvalitet fra Wilfa. Denne modellen tar liten plass og kan til og med plasseres i kjøleskapet.

 

Caso IceMaster Pro


Populær isbitmaskin med stor kapasitet både på produksjon og lagring. Vanntanken rommer tre liter vann.  Caso Icemaster Pro bruker cirka 5 minutter på å produsere en omgang isbiter, da går det unna. Kapasiteten pr time er en halvkilo, det gir cirka 70 isbiter (avhegig av om du velger små eller store isbiter).

Du bruker kun mellom 6 og 13 minutter på å lage en porsjon isbiter, skulle det bli tomt blir det derfor uansett ikke lenge å vente. Dette fungerer utmerket i et selskap.

Denne modellen fra Caso får mye skryt for flott design. Vi må si oss enig, kombinasjonen underdel i stål og topp og betjeningspanel i sort ser bra ut og tar seg godt ut uansett hvor du plasseres maskinen. Den har også et vindu hvor du kan følge med på produksjonen, det er greit å ha oversikt.

Slår seg av automatisk når den er tom for vann og du følger enkelt med på hvor mye vann som er på maskinen.

Lavt støynivå er en annen fordel.

Annonse

Du kjøper denne til laveste pris på nett:

Caso IceMaster Pro

Stor kapasitet

Caso IceMaster Pro

Populær isbitmaskin med stor kapasitet både på produksjon og lagring. Vanntanken rommer tre liter vann. Caso Icemaster Pro bruker cirka 5 minutter på å produsere en omgang isbiter.

 

Hvordan fungerer en isbitmaskin?

Produksjonen av isbitene er en prosess i tre steg. Først fyller du vann i maskinens beholder. Vannet går deretter inn i en frysedel med former hvor isbitene blir laget (10-15 stk/gang). Når vannet er frosset og isbitene klare flyttes du automatisk over i en fryser-lagringsboks hvor de oppbevares, klare til bruk.

Når lagringsboksen er full stopper produksjonen, dette trenger du ikke å tenke på. Tar du ut ferdige isbiter blir nye laget automatisk. Kort oppsummert, du fyller i vann og henter ut isbiter når du ønsker. Veldig enkelt og praktisk.

Isbitmaskinen må selvfølgelig strøm for å lage og holde på kulden. Vet du det blir lenge til du skal bruke maskinen igjen kan du tømme isbitene i lagringsboksen og lagre de i fryseren. Det vil uansett være enklere enn den tradisjonelle metoden.

 

Hvor fort lages isbitene?

Fra du slår på isbitmaskinen tar det mellom seks og femten minutter før de første isbitene er ferdige. Dette avhenger fra modell til modell, det blir, som ofte, et spørsmål om kapasitet og pris. Det viser seg at mindre modeller lager isbitene noe raskere enn større modeller. Men, her er det snakk om forskjell på ett par minutter, ikke så relevant for de fleste.

Har du maskinen på ligger isbitene alltid klare.

 

Hvor stor isbitmaskin trenger du?

Størrelsen på en isbitmaskin regnes i hovedsak i hvilken mengde isbiter den produserer, hvor raskt den produserer og størrelsen på is-beholderen. De fleste modellene produserer isbiter i et tempo som dekker familiens behov mer enn nok. Wilfa Frostbitt ICE-12S, en populær modell, produserer 70 isbiter i timen.

Skal du lage isbiter til et større arrangement kan det bli behov for større produksjonshastighet. Dette blir et regnestykke i hvert tilfelle.

Store maskiner produserer 10 til 20 kilo isbiter i døgnet, det skulle bli cirka 1500-3000 isbiter.

Størrelsen bestemmer også hvor kald isbitene blir og hvor kaldt det er i frysebeholderen. Dette er som regel ikke oppgitt i spesifikasjonene, men små maskiner scorer minst like høyt som større maskiner på disse parametrene.

 

Hva koster isbitmaskiner?

Du bør regne med 1500 – 2500 kroner for en kvalitetsmaskin med god kapasitet og praktiske løsninger.

 

Flere viktige ting å tenke på før kjøp:

  • Bestem hvor maskinen skal stå og hvor mye plass du har til disposisjon før du velger modell. Isbitene blir de samme, kapasiteten har mye med isbitmaskinens fysiske størrelse å gjøre.
  • Det finnes også små bærbare isbitmaskiner du kan ta med.
  • Det finnes isbitmaskiner hvor du kan velge størrelsen på isbitene.
  • Maskinen skal være lett å rengjøre, både filter og beholder. Enkelte modeller har en selvrensningsfunksjon.
  • Vannet skal ikke lagres ubegrenset i maskinen. Vannet mister oksygen og du risikerer dannelse av bakterier. Du må derfor tømme ut vannet og rengjøre vannbeholderen med jevne mellomrom. Det er enkelt å tømme maskinen for vann, produsentene har ulike løsninger på dette. Det mest praktiske er når du kan ta ut vannet gjennom en åpning under maskinen.
  • Timerfunksjon gjør det enklere og huske på og å planlegge isbitproduksjonen.
  • Isbitmaskiner er miljøvennlige, du unngår bruk og kast av plast.
  • Kjøleviften kan lage noe støy, dette varierer fra modell til modell. Jo dyrere modell desto mindre støy er en tommelfingerregel også her.

 

Hvor kjøper du isbitmaskin rimeligst?

Som mye annet er det i nettbutikkene du gjør de beste kjøpene, ikke minst fordi utvalget er så mye større enn i fysiske butikker som Elkjøp og Power. Seriøse nettbutikker vi har et kommersesielt samarbeid med og som har et godt utvalg av airfryer er: Skousen, Whiteaway og Tretti.no.

Kjente produsenter

Wilfa er et norsk selskap som helt siden 1948 har vært betydelig aktør innen forbrukerelektronikk for hjemmet. Wilfa er i dag en av Nordens ledende leverandører av småelektriske artikler. Wilfa har som mål å være en ledende merkevare med fokus på design, kvalitet, sikkerhet og innovasjon. I tillegg er Wilfa miljøsertifisert og en miljøfyrtårn bedrift.

Hvilke rettigheter har du ved kjøp på nett?

Når du handler på nett har du flere rettigheter enn når du handler i fysisk butikk. Det viktigste er angreretten. Har du kjøpt et produkt på fjernsalg (internett) og fra et ikke fast utsalgssted har du følge angrerettloven rett til å angre. Lov om opplysningsplikt og angrerett finner du her. (angrerettloven)

Ved handel på internett gjelder også den vanlige forbrukskjøpsloven samt kjøpsloven. 4. Lov om kjøp (kjøpsloven) finner du her.
Forbrukerrådet har også informative nettsider hvor du finner svar på det beste rundt angrerett, reklamasjoner og garantier.