2 Populære Kaffemaskiner Med Kvern (2021)

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til  Whiteaway.no).

Vi har valgt ut 2 kaffemaskiner til rundt 5.000,- kroner. Vi har ikke testet maskinene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

 

Kaffemaskiner finnes flere varianter. En variant er den helautomatiske modellen (espressomaskin) som tar seg av hele prosessen. kverning av kaffebønnene, høyt trykk hvor vannet presses gjennom kaffepulveret samt mulighet for .

En helautomatisk espressomaskin er en alt i ett løsning som kværner, og lager kaffen og evt. melkeskum, steaming og varming av melk (crema eller cappuccino) fiks ferdig rett i koppen. Disse har forskjellige programmer for ulike typer kaffe, smaker og styrke.

Ønsker du god og variert kaffe på enklest mulig måte er dette det beste valget.

Philips 2200 Series EP2231 

Populær kaffemaskin med justerbar kvern.

 • Integrert kaffekvern (keramisk)
 • Justerbar kvern
 • Kapasitet: 1,8 liter

Hvorfor er Philips 2200 Series EP2231 så populær?

 • LatteGo-funksjonen gir et veldig riktig og smakfullt melkeskum. Det betyr blant annet god cappuccino. LatteGo er et konsept fra Philips hvor vann og melk mikses i stor hastighet og med riktig temperatur i et eget skumkammer. latteGo er også enkelt å rengjøre.
 • Enkel betjening, tydelig og lettforståelig berøringsskjerm (touchskjerm TFT).
 • Effektiv bryggeprosess med AROMA EXTRACT konseptet hvor temperatur og hastighet på vannet er kontrollert for optimalt resultat.
 • Lager de tre hovedtypene kaffe: espresso, norsk kaffe og cappuccino pluss varianter av disse.
 • Mange innstillingsmuligheter (My Coffee Choice) for styrke og kverning av bønnene, du får akkurat den kaffen du ønsker.
 • Miljøvennlig i forhold til kapselmaskin (minimalt med emballasje)
 • AquaClean – filter filtrerer vannet, vannen blir renere, smaken bedre og du slipper at kaffemaskinen fylles og tettes med kalk.

Enkel rengjøring

Takket være rengjøringsindikatoren vil du alltid vite når det er på tide å rengjøre kaffemaskinen. I tillegg består LatteGo-systemet av to deler uten ekstra rør, noe som reduserer rengjøringstiden.

Her er link til to engelske tester av denne modellen: Coffeeness og Artofbarista.

ANNONSE

Philips 2200 Series kjøper du enklest og billigst på nett.

21 typer kaffe

Philips 2200 Series EP2231

Populær helautomatisk kaffemaskin med kvern.

 

Melitta Barista TS Smart

Helautomatisk kaffemaskin med stor suksess både i Norge og utlandet.

 • Kapasitet: 1,8 liter
 • Integrert kaffekvern

Du kan lage:

Cafe creme, latte, cappuccino, ristretto, espresso, latte macchiato, lungo, varm melk, americano, lysehvit, espresso macchiato, dobbel espresso, dobbel ristretto, lang svart.

Philips 2200 Series EP2231

Her er fem grunner til at Melitta Caffeo Barista TS er et godt valg

 1. Ferdige innstillinger for over 20 typer kaffedrikker, det betyr alle kaffetypene du kjenner til pluss mange flere.
 2. Memory-funksjon lagrer de kaffetypene og innstillingene som du har valgt. Enklere kan det ikke bli.
 3. Design: Kaffemaskinen har et stilrent, sort og sølvfarget design med en LED symbolskjerm som passer i hvert et hjem.
 4. Praktisk rengjøring, maskinen varsler når det tid for en grundig rengjøring. Dette er en stor fordel, de fleste eiere av kaffemaskiner tar altfor lett på rengjøringen av maskinen. Det går utover både hygiene og smak.

ANNONSE

Melitta Barista TS Smart kjøper du enklest og billigst på nett

Premium kaffemaskin

Melitta Barista TS Smart

Helautomatisk kaffemaskin med stor suksess både i Norge og utlandet.

 

Hva er viktig når du skal velge helautomatisk kaffemaskin?

Hvilken type kaffe skal du lage?

Espresso, cappuccino, caffe latte, caffe lungo og amricano eller vanlig kaffe? En helautomatisk kaffemaskin, også kalt fullautomatisk, lager mange typer kaffe, det er bare å velge hvilken kaffe du ønsker på et panel, trykke på knappen og bryggeprosessen starter. Etter noen sekunder er kaffen klar.

Sjekk om maskinen lager espresso, ikke alle kaffemaskiner gjør det. Espresso krever ekstra høyt trykk i maskinen, kaffepulveret er fint og tett og vannet skal presses gjennom raskt.

 

Hvor stor kapasitet skal maskinen ha?

Vannbeholderens størrelse og hvor mye kaffebønner det er plass til avgjør kapasiteten. Helautomatiske kaffemaskiner har vannbeholdere på mellom 1 liter og 4 liter. Hvor stor vannbeholder du trenger avhenger av hvor mange som skal bruke maskinen og hvor mye kaffe de drikker. Skal den stå på en arbeidsplass med mange brukere bør du sørge for god kapasitet.

Helautomatiske kaffemaskiner maler kaffebønnene automatisk, du bare fyller bønner på kaffebeholderen og maskinen ordner resten. Hvor stor kaffebønnebeholderen bør være avhenger av bruk og behov. Kapasiteten oppgis som regel i gram og ligger på mellom 100 g og 700 g.

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon trenger du 60 gram kaffebønner for å lage en liter vanlig norsk kaffe. 100 gram gir derfor 1,7 liter ferdig kaffe (ca. 11 kopper), 300 gram gir 5 liter kaffe (33 kopper).

Maskinens styrke er oppgitt i Watt og bar. Her er det ikke så stor forskjell på maskinene. Watt-styrken ligger som regel på rundt 1500 W og pumpetrykket på 15 bar.

 

Hvor mange kvernegrader?

Kverningsgraden, eller også malingsgraden, bestemmer hvor lang kontakttiden mellom kaffepulver og vann. Jo finere kaffen er malt, desto kortere tid bruker vannet på å trenge inn i kaffekornene og trekke ut de ønskede smaksstoffene.

Hvilken malingsgrad du skal bruke avhenger av hvilken tilberedningsmetode som skal benyttes og hvilken kaffe du skal lage. Malingsgraden bestemmer også styrken på kaffe. Med en finere malingsgrad går vannet saktere gjennom kaffepulveret og blir derfor sterkere.

Helautomatiske kaffemaskiner har ulikt antall kverningsgrader, fra 5 til 50. Flere kverningsgrader betyr flere valgmuligheter i forhold til type kaffe og styrke. Dyrere maskiner har flere kverningsgrader.

 

Hvilke funksjoner har maskinen?

Skumgenerator / steaming: Moderne kaffemaskiner har mange funksjoner og dette henger som vanlig sammen med prisen. For normal bruk og på et normalt budsjett skal du se etter om maskinen har skumgenerator for melkeskum, det må du ha.

Melkeskum gir en søt smak og gjør det mulig å enkelt lage cappuccino, caffè latte og lignende.

Rengjøringsprogram: Dette gjelder først og fremst melkeskum-funksjonen. Når maskinen har laget melkeskum blir rør og slanger automatisk rengjort etter bruk, det er praktisk.

Andre praktiske funksjoner som kanskje ikke er de viktigste menn allikevel nyttig er forvarming av kopp, minnefunksjon og høydejustering av brettet hvor du setter koppen.
Det finnes også «smarte» kaffemaskiner som er koblet opp mot smarttelefon eller nettbrett via Wi-Fi. Der kan du lagre smakspreferansene til mange personer og stille inn og starte maskinen fra sofaen.

 

Skal du koble kaffemaskinen til husets vannledning?

Større kaffemaskiner beregnet på arbeidsplasser og mange brukere kan ofte kobles på vannledningen. Litt arbeidsomt å montere, men når uttaket er på plass slipper du å tenke mer på å fylle vann på kaffemaskinen. På en arbeidsplass er dette den beste løsningen.

 

Hvorfor og hvordan blandes kaffebønner?

Det finnes utallige typer kaffebønner fra mange steder og regioner i verden, hver og en med sin karakter og smak. Kaffeprodusentene skaper sine kaffeprodukter ved å blande ulike sorter kaffebønner.

Bønnene mikses for å få frem unike kaffesmaker. Her er det mye kreativitet inn i bildet, å blande kaffe er en kunst. En kaffe laget av flere typer kaffebønner kalles Blend-kaffe.

Kaffeprodusentene og kaffebrenneriene har egne avdelinger hvor det eksperimenteres med nye blandinger og kombinasjoner av kaffebønner. Enkelte har også avtale med bestemte plantasjer for å få både produsert og levert unike kaffebønner som bidrar til å utvikle unike kaffeblandinger som også finner veien til Norge.

Profesjonen/yrket å smake og blande kaffe heter cupper. Dette er avansert testing av smak og kvalitet på ferdigbrygget kaffe hvor lukt, duft, aroma, konsistens, smak og kvalitet vurderes. Det kan sammenlignes med vinsmaking. Man «slurper» og roterer kaffen i munnen, smatter og smaker og spytter ut til slutt. Cupperen kan deretter beskrive smaken som igjen danner grunnlaget for produkt- og markedsstrategier hos kaffeprodusenten.

Siden kaffe er et naturprodukt vil det også kunne variere i smak og kvalitet fra år ti år. For å kompensere for variasjonene og levere den samme smaken til kundene kontinuerlig vil det kunne være behov for å blande og kombinere andre kaffebønner for å oppnå samme smak og kvalitet.

Kaffebønner er en stor verden med et enormt utvalg i smak, konsistens og størrelser. Har du interesse for dette er det ikke noe i veien for at du kan lege dine egne blandinger og eksperimentere deg frem til din egen kaffe. Det finnes utallige typer kaffebønner som er lett tilgjengelige både i spesialbutikker og ikke minst på nettet. Pass på at du får tak i rene bønner og ikke kjøper ferdige blandinger.

 

Hvordan graderes kaffe?

Sortering og gradering av kaffe starter med den grønne bønnen, før den er brent. Det er mange måter å gradere kaffebønner på. Selv om det arbeides kontinuerlig for å etablere internasjonale standarder er det forskjeller på klassifisering- og graderingsreglene i de ulike produsentlandene.

Dette betyr også at handel med kaffe er for spesialister.
Som et eksempel på klassifiseringen oppgir Norsk Kaffeinformasjon disse kategoriene:

AA Store bønner
AB Middels store bønner
PB Pea Berry (perlebønner). Vokser ytterst på greinene og kaffebæret inneholder kun én bønne
HG High Grown
SHG Strictly High Grown
SHB Strictly Hard Bean
Old Crop/Past Crop/New Crop I Brasil brukes blant annet alder for å angi hvor gamle kaffebønnene er

Blue Java, Brown Bali Farge kan av og til benyttes for å beskrive bønnene

Se også guide til kaffetraktere og kaffekverner.

SB

Du liker kanskje også...