Ny slow juicer / juicepresser? Beste valg (2021)

Juciepressere og slowjuicer er populære som aldri før. I tillegg til at ferskpresset juice smaker godt ser folk verdien av frukt og grønnsaker i et helseperspektiv. Du kan lage mange spennende og sunn juiceblandinger med det rette utstyret.

Vi har ikke testet slow juicerne, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Hvilke fordeler har en slowjuicer

Prinsippet med slowjuicer er presse frukt og grønnsaker på en mer skånsom måte. Det viser seg at lavere hastighet på pressingen tar bedre vare på både næringsstoffer og smak. Du får også presset mer ut av råvarene og får mindre pulp som rester etter pressingen.

Her er tre aktuelle modeller: Hurom HU-700, Wilfa SJ-150A og Witt by Kuvings C9600W.

 

Hurom HU-700 Slow juicer

Hurom Hu700 slow-juicer.

Hurom HU-700 har en motor på 150 watt, det er ikke den sterkeste men nok til et meget godt presseresultat. Både frukt og grønnsaker må kuttes i småbiter, det tar litt ekstra tid sammenlignet med kraftigere pressere hvor du kan hive hele stykker i maskinen. Lydnivå er på 35 dB, noe som er en av de laveste i denne klassen. Lavt lydnivå.

Volumet på beholderen er på en halv liter og Hurom HU-700 får skryt for stilig design og et generelt godt kvalitetsinntrykk. Det eneste negative vi har funnet er i forhold til rengjøring hvor denne modellen scorer litt under gjennomsnittet. Du kan også lage smoothies uten blenderen.

Den leveres med to beholdere, børste for rengjøring og en finmasket sikt.

Se også komplett kjøpeguide for juicepresser. 

 

Wilfa SJ-150A Juicemaster Alu

Wilfa SJ-150A har en viktig ting som skiller den ut, prisen. For rundt tusenlappen har du en slowjuicer som presterer meget bra på alle punkter. Sammenlignet med andre modeller i denne prisklassen er Wilfa SJ-150A et meget godt valg.

Høy effektivitet selv om motoren er på 150 watt.

Wilfa Sj15a, rimlig slowjuicer som får mye skryt.

Dette er tilstrekkelig til å presse ut så mye at det blir lite rester/pulp igjen og du får utnyttet fordelene med slowjucieren, det vil si at du får presset ut maksimalt av vitaminer, mineraler og andre næringstoffer sammenlignet med tradisjonelle juicepressere. Støynivået får også skryt.

Lett rengjøring

En hake med bruk av juicepressere inkludert slowjuicere er rengjøringen etterpå. Skal man orke å bruke tid på rengjøring bare fordi man lager et glass juice eller to? Litt rengjøring vil det alltid bli når man lager drikke fra bunnen av. En trøst er at Wilfa SJ-150A scorer meget bra når det gjelder rengjøringen. Den skal være rask å rengjøre og har ingen skarpe kanter du trenger å ta hensyn til for å unngå å skade deg. Derfor kan den også brukes av barna (over en viss alder selvfølgelig).

Flott design gjør ikke denne modellen mindre populær.

 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer

Dette er en model slowjuicer i øverste prisklasse med en pris på rundt 5.000 kroner (oktober 2017). Witt by Kuvings C9600W omtales i fagmiljøene som den beste slow juiceren som er å få tak i.

Den scorer topp både på kvalitet, effektivitets- og utnyttelsesgrad samt hvor lett den er å rengjøre. Det er klart man skal forvente mye av en modell i denne priklassen, men Witt by Kuvings C9600W skuffer ikke.

Kraftig motor

Det sterke motoren på 240 watt har en stor fordel. Den er sterk nok til å knuse hele frukt og grønnsaker (dette kalles whole slow).

Kuvings C9600W er slowjuicens Rolls Royce.

Da slipper du å kutte de opp i småbiter før pressingen. Påfyllingstrakten («Big Mouth») er stor slik at du lett får plass til en bra mengde. Pressingen er effektiv og det blir minimalt med rester/pulp igjen.

Ren juice

Takket være effektiv kverning og et godt filter blir juicesaften ren og fin uten nevneverdig mengde fruktkjøtt.

Rengjøringen tar noen minutter, men dette gjelder alle modellene. Skal du lage frukt- eller grønnsakjuice blir det litt rengjøring etterpå, slik er det bare.

Stilig design trekker også opp.

Sture Bjørseth

Du liker kanskje også...