Juicemaskin / råsaftsentrifuge – Beste valg og kjøpetips (2021)

Lag smakfull fersk juice på en enkel måte med juicemaskin!

Det finnes to typer juicemaskiner, slowjuicer og sentrifugejuicer. Slowjuicer presser ut saften, sentrifugejuicere kutter og presser. Hvilken fordeler og bakdeler har disse to typene.

Sentrifugejuicere

Prinsippet her er å kutte og hakke opp råvarene ved hjelp av hurtigroterende knivblader. Det hele roterer og alt som er kuttet opp kastes med stor kraft (sentrifugeprinsippet) mot en sil hvor saften blir skilt ut. Denne prosessen krever stor kraft og motorene yter opp mot 1000 watt.

Positivt

 • Lager veldig ren juice uten rester etter skall og kjerner
 • Juicen har bedre konsistens

Negativt

 • Lager mye støy pga kraftig motor og høy rotasjonshastighet
 • Juicen skiller seg lettere etter noen minutter

Vi anbefaler at du sjekker om mesteparten av delene kan vaskes i oppvaskmaskin, det sparer deg for mye ekstraarbeid.

Vi har ikke testet juicemaskinene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Philips Viva Collection HR1855 Råsaftsentrifuge

Philips Viva Collection HR1855.

Populær juicesentrifuge, her er det bare å fylle på med hele frukt og grønnsaker. Materøret er 7,5 cm bredt, det betyr at du slipper å kutte opp i mindre biter. Sentrifugen kutter effektivt med skarpe blader og juicen presses ut (du kan presse 2 liter om gangen, det skulle holde for de fleste).

Skall og fruktkjøtt fjerner du enkelt fra fruktkjøttbeholderen og Philips Viva Collection HR1855 er klar for en ny runde. Kraftig motor på 700 W kutter grundig slik at du får ut maksimalt med saft.

Enkel rengjøring
Et av de største problemene med juicepresser er rengjøringen etter bruk. Philips har utviklet konseptet QuickClean for å gjøre rengjøringen enklere. Det betyr at alt kan vaskes i en oppvaskmaskin, alle overflater er glatte og ingenting fester seg. Ifølge Philips tar det ett minutt å rengjøre denne juicepresseren elle saftsentrifuge som mange kaller det.

Tekniske data:
Pris: ca. kr 900,- (Nov 2019)
Effekt: 700 W
Kapasitet: 2 liter
Juicekanne: 1.2 L
Bredde matrør: 7,5 cm
Antall hastigheter: 1

OBH Nordica 6749 Prestige Saftsentrifuge

OBH Nordica 6749 Prestige.

Kraftig juicemaskin fra OBH. Dette er også en sentrifugemaskin, dvs. du legger hele frukt/større biter i maskinen, den kutter og presser.

Matrøret er stort nok til fore eksempel hele epler. OBH Nordica 6749 Prestige har en motor på 800 W, noe som takler det meste av frukt og grønnsaktyper. Med denne juicemaskinen får du ut hver dråpe saft.

Du kan velge mellom to hastigheter slik at du kan tilpasse i forhold til hva du skal kutte. Mer informasjon om dette følger med. For bedre sikkerhet låses beholderen under bruk, viktig om barn skal lage juice.

Tekniske data:
Pris: Ca. kr 900,- (Nov 2019)
Effekt: 800 W
Kapasitet: 2 liter
Juicekanne: 1.2 L
Bredde matrør: 7,5 cm
Antall hastigheter: 2

Slowjuicer

Denne typen presser frukten/grønnsakene sammen for å ut saften.

Stilig juicemaskin fra Philips, HR 1874

Det skjer, avhengig av modell, på forskjellige måter (hjul som roterer eller en skrue som presser kraftig sammen). Prosessen går sakte for å sikre at all saft blir presset ut. Styrken på motorene ligger på mellom 150 og 350 watt. Andre navn på slowjuicere er saftpresse og juicepresse.

Positivt

 • Har et lavt støynivå, prosessen forstyrrer ikke
 • Holder en stabil konsistens, deler seg ikke, i mange minutter
 • God utnyttelse av råvarene

Negativt

 • Pressingen tar lengre tid enn andre typer juicemaskiner
 • Skiller ikke ut alt av kjerner og skall
 • Tidkrevende rengjøring
 • Inneholder flere deler og er mer komplisert å montere etter vask
 • Tung vekt
 • Høy pris

Les alt om slowjuicere.

SB

Du liker kanskje også...