KRØLLTANG – Test, testvinnere og kjøpeguide

Sist oppdatert: 1. september 2019


KRØLLTANG – Test, testvinnere og kjøpeguide

Utvalget av krølltenger er stort for den som vil ha krøllet hår. Hvilken du skal velge avhenger av hvilken frisyre du ønsker. Skal du kjøpe krølltang har du tre hovedtyper å velge i: kjegleformede (konisk), klassiske og kreppetenger. Alle typene egner seg godt til å krølle håret.

Kjegleformede krølltenger

Tangen / varmeelementet er formet som en kjegle, tykk innerst og smal ytterst, dermed kan du velge hvor store krøllene skal være og du har mulighet til å variere underveis. Fordelen er mer levende krøller fordi hårstrået legges rundt varmeoverflaten. Du må holde på hårtuppen, men håret klemmes ikke fast som på klassiske modeller. Philips BHB872 er et godt eksempel på en effektiv kjegleformet krølltang.

Den klassiske krølltangen

Håret tvinnes rundt tangen og klemmes fast med en klipe. Mange foretrekker denne typen. Vi har sett nærmere på to klassiske krølltenger, Remington Pearl Pro CI9532 og BaByliss Pro 180 Sublim Touch.

Kreppetang / Bølgetang

Denne er laget for å gjøre håret bølgete. Håret legges mellom tre stenger/rør, du klemmer det sammen og håret ligger i bølgeform i tangen. Dette er en videreutvikling av vaffeltangen, også kalt kreppetang, som var populær på 80-tallet. OBH Nordica Artist Wavemaker er en bølgetang som gjør det godt i tester.

Keramisk belegg

Det er mange fordeler med keramisk belegg. Varmeoverføringen blir jevnere, keramikken holder på varmen og du unngår av og på oppvarming som skjer med materialer som ikke holder godt på varmen. Du unngår «temperaturtopper” som er skadelige for håret. Dette er også av betydning for et godt resultat.

Keramisk belegg varmes opp raskt på under ett minutt.

Hvilken størrelse?

Jo større diameter, jo større krøller. Størrelsen varierer mellom 10-15 mm (små krøller) til 30-40 mm for store krøller. Med en kjegleformet tang har du større valgmulighet for størrelse.

Ionisk funksjon

Det finnes krølltenger med ionisk fuksjon. Det betyr at håret blir mindre statisk. Avhengig av hvilken hårtype du har er dette noe som er viktig for et godt resultat.

Grip-tech –faste krøller

Grip-tech bellegget er utviklet for de som sliter med å få faste krøller. Bellegget lager en lett motstand og friksjon slik at du unngår at håret fester seg i krølltangen.

Temperaturinnstillinger

Krølltangens temperatur skal være tilpasset din hårtype (for å unngå unødvendig slitasje) samt hvordan type krøller du ønsker. Temperaturene ligger i intervallet 120 -230 grader, avhengig av modell og innstilling. Lav temperatur gir store myke krøller, høy temperatur gir strammere krøller. Det derfor gunstig at krølltangen har flere valgmuligheter for temperatur (enkelte har opptil 10 alternativ). LED – display som viser temperaturen er også praktisk.

Oppvarmingstid

Rask oppvarmingstid er en fordel, særlig om du er av den utålmodige typen. Enkelte tenger blir varme på 15-20 sekunder, andre trenger ett par minutter.

Innovasjon også innen krølltenger

BaByliss har lansert en krølltang, Auto-krøll, som er spesiell. Håret trekkes inn i tangen/en kapsel og legges rundt et roterende element. Håret varmes og en indikator piper når krøllen er klar. Prosessen tar bare noe få sekunder.

Remington har også en ny modell, en roterende krølltang. Håret legges på tangen og rulles opp automatisk. Håret frigis etter noen sekunder.

Lengde på strømkabel

Hvor lang strømledning trenger du? Lengdene varierer fra 1,5 meter til over 3 meter.

Eksperter anbefaler en smalere tang for lengre hår, siden krøllene alltid vil henge litt ut.

Se også tips for krølling av håret.

Skrevet av Sture Bjørseth

 

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...