Badevekt – Beste valg og kjøpeguide

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Tretti).

Badevekter har blitt svært avanserte med mange funksjoner, men de klassiske enkle modellene som kun måler vekten (også analoge) er fortsatt blant de mest solgte. For den interesserte og engasjerte finnes det et stort utvalg av avanserte badevekter, smartvekter/analysevekter, som måler og lagrer data om både fettprosent og BMI og samkjører dette med blant annet sportsklokke, pulsklokke eller aktivitetsarmbånd for ytterligere analyse av din helse og treningsresultater.

Vi har ikke testet badevektene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Lenger ned i artiklene finner du svar på alt du måtte lure på før du velger ny badevekt.

 • Beurer BF 700
 • Beurer BF 950

Beurer BF 700

Beurer BF 700.

Maks vekt: 180 kg

Hva måles?: Vekt, fettprosent, muskelmasse, kroppens vanninnhold, BMR, BMI, AMR.
Antall brukerprofiler: 8

Fordelene med Baurer BF 700?

 • Presis og nøyaktig måling av vekten
 • Enkel i bruk. Både selve vekten og appen er lett og forstå å betjene. Mange innstillingsmuligheter. Appen (Bluetooth) gir grundige analyser og mye interessant informasjon. Det er også enkelt å hoppe mellom de ulike brukerprofilene (vekten «kjenner» igjen personen på vekten).
 • Baurer BT 700 har tydelige display, store hvite digitale tall på svart bunn blir veldig klart. En stor fordel for den som bruker briller men ikke alltid har brillene på.

 


Beurer BF 950

Beurer BF 950.

Maks vekt: 180 kg
Hva måles?: Vekt, fettprosent, muskelmasse, kroppens vanninnhold, BMR, BMI, AMR.
Antall brukerprofiler: 8

 • Denne badevekten har mye til felles med modellen over (BF 700).
 • En av de mest presise og nøyaktige vektene på markedet.

 


Hvilke funksjoner er det mulig å få på badevekter?

 • Smartvekt: Dette er en betegnelse på de avanserte vektene med data- og minneprosessor som registrerer, analyserer og lagrer en stor mengde ulike data som kan samkjøres med ulike helseapplikasjoner på PC eller mobil. Sportsklokker har også blitt en del av analyseverktøyene rundt vekt og helse. I sum blir dette en imponerende mengde analyse og informasjon som er veldig interessant og motiverende for mange.
 • Vektmåling: Badevektene måler fortsatt vekten!
 • Fettprosent: Enkel måling av fettprosent og BMI (Kroppmasseindeks) Badevekter måler hvor mye fett, også viskeralt fett/bukfett, og muskler du har på kroppen (fettprosent og muskelmasse). Legger du i tillegg inn data om alder og høyde blir kroppsanalysen med komplett.
 • Metabolsk rate: I tillegg måles metabolsk rate (BMR og AMR), kroppens vanninnhold og beinmasse.
 • Du kan til og med få vite din biologiske alder.

Hvilke farger kler du best?

Er slike målinger presise?

Enkelte modeller viser ganske nøyaktige og riktige resultater, men akkurat måling av fettprosenten gir mer en god indikasjon enn et 100% presist resultat. Du vil uansett kunne følge utviklingen i fettprosenten.

Hvordan kan en badevekt måle og analysere alt dette?

Metoden er ganske enkel. Du står på badevekten. Denne sender stråler på ulike frekvenser inn i det ene benet og ut det andre.

Kobles mot matinntak, søvn og trening

 • Via en app kan badevekten kobles og synkroniseres mot andre apper hvor informasjon om hva du spiser, trening (sportsklokke) og søvnmåling (sportsklokke) brukes til å analysere mange helserelaterte forhold.
 • Oppkoblingene mellom badevekt og PC/mobil skjer trådløst via Bluetooth og/eller WiFi.
 • Ulike applikasjoner gjør det hele lettforståelig og faktisk underholdende.

Design

Badevektene finnes i mange design og materialer, fra klassiske enkle til ultra hypermoderne nesten laptoplingende. Har du et flott moderne bad krever det også litt av badevekten.

sb