Har du hår som kan fjernes med laser?

Laseren fjerner mørkt hår på lys hud mest effektivt, men erfaring viser at behandling av ikke fullt så mørkt hår og mørkere hud kan gi meget godt resultat.

Kan alle typer hår fjernes?

Nei, laserteknologien fjerner kun mørke hår?

Dette skyldes måten laseren fungerer på. For å kunne tiltrekke seg laserstrålen må hårene inneholde pigment, og det er det kun mørke hår som har. Rødlige, lyse og gråe hår har ikke tilstrekkelig med pigment og kan derfor ikke fjernes med laser.

Hva med mørk hud?

Mørk hud har mye pigment og tiltrekker seg derfor laserstrålene sterkere enn lysere hud. Laserstrålene/laserfjerningen kan derfor medføre endringer og skader i den mørke hudens pigment. Har du mørk hud kan du ta en prat med den som skal fjerne hårene for å avklare i hvilken grad en behandling vil ha effekt samt risikoen for hudskader.

For de med lys hud er epilator et alternativ for hårfjerning.

Det kommer stadig nye og mer avanserte laserapparat for hårfjerning og behandlingen blir stadig mer presis og skånsom.

Fjernes hårene permanent med laser?

Nesten. En hårlaser fjerner opp mot 90% av hårene permanent. Ofte krever det flere behandlinger for å oppnå en så høy prosent. Hvor mange behandlinger som kreves avhenger av flere faktorer og er individuelt fra person til person. 5 til 10 ganger er vanlig. Det anbefales en behandling pr uke.

Hårenes tykkelse, hvilken hudfarge du har, hvor kraftig hårvekst du har samt i hvilken grad nye hårsekker dannes samt bruk av enkelte typer medisiner er avgjørende.

Det kan derfor bli nødvendig med videre behandling for å holde hårene borte, men dette vil å så fall være enklere etterbehandling.

Hvordan fungerer en laser for hårfjerning?

Hele poenget med laserfjerning er å ødelegge hårroten tilstrekkelig til at det ikke lenger vokser hår. Laseren varmer opp håret, som fører til at hårroten ødelegges. Det er kun mørkt hår (mye pigment) som tar til seg varmen fra laseren, lyst og rødlig hår gjør det ikke.

Moderne hårlasere bearbeider flere hårstrå/hårrøtter samtidig.

Hvem kan ikke få fjernet hår med laser?

Er du gravid eller ammer anbefales det ikke at du utsetter deg for laserstrålene fra hårfjerningen. Det samme gjelder om du bruker enkelte typer medisiner. Dette bør du sjekke før du bestiller time. Enten kan du hære med legen, eller du kan ta en prat med salongen.

NB! Du skal ikke eksponere hudområdet som skal behandles en måned før og etter behandlingen. Dette gjelder også solarium. Huden er veldig sensibel etter behandlingen om må beskyttes.

SB

 

Du liker kanskje også...