Epilator – Beste valg og kjøpeguide (2022)

Epilator er et effektiv alternativ til voksing når du skal fjerne uønskede kroppshår. Hårene nappes ut med roten og gir en glatt og fin hud. Mye rimeligere enn hårfjerning med laser. Epilator er også et produkt som det ofte lønner seg å kjøpe på nett.

Epilator koster mellom 500 og 2500 kroner og er delt inn fire kategorier. RIMELIG OG BRA: koster 5-700 kr, er som regel ikke oppladbare, er ikke vanntett, ikke trådløs, uten ekstrautstyr, men fungerer helt fint for den som vil ha en enkel løsning. MEDIUM: Koster 1000-1500 kr, er oppladbare, vanntette, trådløse, har et mer avansert barberhode og noe ekstrautstyr. PREMIUM: Toppmodellene fra ca. 2000 kr og oppover. Er litt bedre enn medium modellene på alle områder, mer skånsom hårfjerning og har mye ekstrautstyr.

Vi har foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Braun Silk-Épil 5-541

Populær epilator i Silk-èpil serien fra Braun. Silk-èpil serien er delt inn i tre typer, 5. 7 og 9 hvor 5 er den rimeligste. En ting som skiller 5-541 fra søstermodellene i 7 og 9-typene er færre pinsetter i skjærehodet, 28 mot 40 stk. Modellen er en anbefalt modell for den som vil ha en enkel og grei epilator.

Dette er en rimelig modell som vi har plassert i kategorien rimelig og bra.

Kan brukes i vann
Dette er en Wet & Dry modell. Det betyr at den tåler vann (100% vanntett) og at du kan fjerne hår både i badekaret og i dusjen eller tørt om du foretrekker det. Fordelen med å epilere/fjerne hår i varmt vann er at huden er mer avspent og hårfjerningen blir mer komfortabel og mer smertefri. Det er jo også en fordel at hårene skylles bort med vannet.

Godt grep i hånden
Når du bruker epilatoren med vann, våtepilering, opplever mange at den kan bli vanskelig og holde i, den sklir i hånden og du får ikke godt grep. Det slipper du med denne modellen. Med Brauns Anti-Slip gummi får du et skikkelig godt grep og du fjerner hårene i rennende vann med stor presisjon, epilatoren sitter som støpt i hånden.

Fjerner også de minste hårene
Et problem med tidligere modeller epilatorer har vært at de ikke har klart å kutte de minste hårene. Derfor har mange foretrukket hårfjerning med voks. Braun Silk-Épil 5-541, som alle i Silk-èpil – serien, har en teknologi (Micro-Grip) som fjerner hår helt ned til en 0,5 millimeter. Dette utkonkurrerer voks når det gjelder alle hårlengdene. Når du fjerner også de minste hårene blir huden glatt og fin i opptil 4 uker i følge Braun.

Denne modellen har 28 pinsetter mot 40 pinsetter på de større, og dyrere, modellene i samme serie. Det betyr litt mindre skjærekapasitet og du bruker litt lengre tid på hårfjerningen.

To hastigheter
Får å tilpasse epileringen til hudens sensibilitet og dine egne preferanser har Braun Silk-Épil 5-541 to hastigheter.

Epilatoren har oppladbare batterier, det er en fordel å kunne bruke den uten ledning. Batteriene holder til 30 – 40 minutters bruk og lades fra 0 til 100% på en time.

Hvem passer denne epilatoren til?

Dette er en perfekt epilator for deg som vil finne ut av om epilering fungerer for deg og er derfor en populær startmodell. Du fjerner hårene på en effektiv måte siden denne modellen har samme teknologi som langt dyrere epilatorer.

Med den lave prisen er den også et godt valg for deg som ikke ønsker å bruke masse penger på epilator.

Leveres med to skjærehoder, ett for epilering og et for vanlig barbering.

Annonse:

Her finner du mer informasjon, flere bilder og beste pris:

Braun Silk-Épil 5-541

RIMELIG OG BRA

Braun Silk-Épil 5-541

Dette er en perfekt epilator for deg som vil finne ut av om epilering fungerer for deg og er derfor en populær startmodell. Du fjerner hårene på en effektiv måte siden denne modellen har samme teknologi som langt dyrere epilatorer.

 

 

Braun Silk-èpil 9 – 561

Denne populære epilator fra Braun er ifølge produsenten verdens første intelligente epilator. Den hjelper deg med å fjerne mer hår på kortere tid. Braun har virkelig lykkes i å utvikle en effektiv epilator.

Betydelig mer effektiv hårfjerning

SensoSmart: Braun har utviklet en teknologi som de har gitt navnet SensoSmart. Dette går kort forklart ut på at epilatoren har sensorer som registrerer hvor hardt den presses mot huden. Presser du med for stor kraft vil en lampe lyse rødt, og du må lette trykket for å få en optimal hårfjerning. For at flest mulig hår skal fanges opp av epilatoren må du ikke trykke for hardt. Da presses hårene ned og epilatoren klarer ikke fange de og løfte de for kutt. Når du er blitt vant til denne funksjonen kan du virkelig fjerne hårene effektivt og grundig.

Tar også de korte hårene: Et problem med epilatorer har vært at de ikke tok de små hårene, skjærehodets kuttflate kom ikke nær nok til at hårene kunne løftes for kutt. Dette var en viktig grunn til at mange fjernet hår med voksbehandling. Med Silk-èpil 9 – Micro-Grip Tweezer Technologien, kuttes hår helt den til en halv millimeter. Voks fjerner hår med en minste lengde på 1,5 millimeter. Det betyr at for første gang er epilator mer effektivt enn voksbehandling. Selv om vi snakker om små forskjeller, betyr de mye i denne sammenhengen.

Bredere kuttflate: Takket være et skjærehode som er 40% større får du med denne epilatoren en mye større arbeidsflate, noe som betyr at flere hår kuttes samtidig. Det sparer deg for mye tid.
Mindre smerte i varmt vann: Braun Silk-èpil 9 – 561 tåler vann (hundre prosent vanntett) og kan derfor brukes når du bader eller dusjer. Fordelen med å epilere i varmt vann er at dette hjelper huden til å produsere endorfiner. Endorfiner har mange funksjoner, men en av de er å redusere smerte. Siden hårfjerning med epilator i utgangspunktet kan være litt ubehagelig vil det varme vannet lindre og gjøre epileringen behagelig. Med denne modellen blir hårfjerningen til en lek.

Lang batteritid: Ved fulladet batteri kan den brukes i femti minutter, det holder for de aller fleste. Den bruker bare to timer på å lades 100% fra null.
Braun Silk-èpil 9 – 561 har også bevegelig og fleksibelt skjærehode slik at den følger huden bedre og tettere, så slipper du å konstant tenke på hvordan du holder epilatoren.

Hvem passer denne modellen for?

Er du opptatt av å fjerne hår effektivt og med minst mulig smerte og er villig til å betale litt mer enn de rimeligste modellene er dette uten tvil et godt valg. Du kan stole på Braun, de har holdt på med dette helt siden epilatoren ble «oppfunnet».

Er du i tvil om du skal velge denne?

Det er mange epilatorer på markedet og du kan bruke nærmest ubegrenset med tid på å lete. Det absolutt viktigste for deg er at du velger en modell som passer din bruk og som fungerer uten problemer. I praksis betyr det at den fjerner hår raskt og effektivt med minimal smerte.
Etter vår mening tilfredsstiller Braun Silk-èpil 9 – 561 disse kravene meget bra.

Tekniske data: Antall pinsetter: 40 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 2

Annonse:

Her finner du mer informasjon, flere bilder og beste pris:

Braun Silk-èpil 9 – 561

MEDIUM

Braun Silk-èpil 9 – 561

Populær epilator fra Braun. Den hjelper deg med å fjerne mer hår på kortere tid. Braun har i lykkes i å utvikle en effektiv epilator.

 

 

Braun Silk-epil SensoSmart 9-870

Dette er verdens første smarte epilator. Hva innebærer det? I epilatoren er det montert en sensor som måler trykket, dvs hvor kraftig du presser epilatoren mot huden. Hvorfor er det viktig? Fordi om du presser for hardt blr de minste hårene presset ned og pinsetene klarer ikke å fange disse for kutt. Blir trykket for hardt gir sensoren / epilatoren beskjed om å pressens svakere. Det gjelder å finnen balansen mellomfor hardt å for sterkt. Når du behersker dette, det er fort gjort å lære, kan du virkelig fjerne hår effektivt og grundig. Braun kaller denne teknologien for SensoSmart.

En annen ting som vil hjelpe deg å fjerne hår fra legger, lår og hvor som helst er det ekstra brede skjærehodet. Braun Silk-epil SensoSmart 9-870 har hele 40 pinsetter noe som betyr at du jobber raskere, epilatoren dekker et større område på huden. Hodet er pivoterende, det betyr at det er fleksibelt og beveger seg / følger huden tett.

Mer effektiv enn voks
Tidligere har behandling med voks vært mer effektivt enn epilatorer for å fjerne kroppshår. Årsaken til dette har vært at epilatorer ikke har klart å fjerne de minste hårene. Da var det enklere å legg på voks og deretter rive av, også det ganske smertefullt. Med denne modellen fra Braun har voks fått en sterk konkurrent og ifølge både produsenten og brukerkommentarer vi har lest fjerne denne modellen hår ned til 0,5 mm, det er mer enn man klarer med voks.

Vanntett
Braun Silk-epil SensoSmart 9-870 er vanntett og du kan dermed fjerne hår både i badekaret og i dusjen. Det er en stor fordel med å epilere under varmt vann, det er mindre smertefullt, det gjør ikke så vondt. Det varme vannet beroliger huden.

Når epilatoren er fullladet kan du fjerne hår i cirka en time (50-60 minutter), avhengig av hvilken hastighet du velger. Epilatoren har to hastigheter, en for mer skånsom hårfjerning og en for den som vil gå litt hardere til verks. Den kan selvfølgelig brukes uten ledning. Det tar litt over to timer å lade fra 0% til 100% (160 minutt).
Leveres som ett sett med flere tilbehør og munnstykker, du kan se flere bilder og hvilket utstyr om du klikker deg inn på en av nettbutikkene vi linker til her på siden.

Hvem passer denne epilatoren for?

Ønsker du å fjerne hårvekst på en grundig måte slik at det varer i flere uker og har råd til å bruke noen hundrelapper ekstra på dette er denne epilatoren fra Braun uten tvil et godt valg.

Spar penger med epilator

Prisen for en epilator ligger på 500 – 1.500 kroner og er derfor også en rimelig løsning. Nye modeller er skånsomme og mindre ubehagelige enn eldre. Det kan ta litt tid å fjerne hår med epilator, men resultatet blir veldig bra. Hvis alternativet ditt er å fjerne kroppshårene med kostbar behandling på hudpleiesalonger (laser og/eller voks) vil du spare store beløp. Da er det bedre å investere i en avansert modell til en høy pris.

 

Hvordan fungerer en epilator?

Kort fortalt napper små pinsetter hårene ut med hårroten. Pinsettene sitter på et hjul som roterer. Hårstrået løftes opp og trekkes ut. Enkelte modeller har i tillegg en skjærekniv som fanger opp hårene som er for små til å bli trukket ut. Hårroten svekkes ved hver behandling og hårene blir tynnere for hver behandling.

De første gangene du bruker en epilator kan du kjenne litt smerte, men etter noen gangers bruk blir smertene betydelig mindre. Faktisk avtar smertene mer og mer etterhvert som du bruker epilatoren, så det gjelder å holde ut. Dette skyldes at hårstråene som vokser ut blir tynnere. Et triks er å kjøpe en epilator som tåler vann slik at du bruke den når du dusjer. Porene i huden åpner seg med varmt vann og hårene nappes lettere ut, noe som betyr mindre smerte.

De fleste epilatorer leveres med tilbehør for bruk på ulike deler av kroppen, spesielt ansiktet krever litt spesiell behandling.

Epilatorhodet består av 20 til 50 pinsetter, disse løfter hår ned til 0,5 mm. Billige modeller har færre pinsetter. Philips har en egen patentert teknologi hvor keramiske plater med mikroriller fanger opp små hår som pinsettene ikke får med seg.

Bredden på epilatorhodet avgjør hvor mange hår du fjerner ved hver bevegelse, og dermed hvor lang tid du bruker.

Noen modeller leveres med flere hoder slik at de kan anvendes både til barbering og hårtrimming. Disse koster mer.

 

Hva må du vurdere når du velger modell?

Oppladbar eller ikke

Det er praktisk at epilatoren har batterier og er oppladbar. De rimeligste modellene har kun strømledning. Det fungerer jo også, men du kan ikke ta den med langt fra en stikkontakt. Med en oppladbar epilator er du mye friere.

Våtbarbering

Fordelen med å velge en epilator som tåler vann og kan brukes til våtbarbering er friheten til å bruke den den når du dusjer og bader. Våtbarbering er også mer skånsomt og du fjerner hår med mindre smerte. For mange er det viktig. Det er kun de rimeligste og enkle modellene som ikke tåler vann.

Skjærehode

Det finnes to hovedtyper skjærehoder (barberhoder), fleksible eller faste. Faste beveger seg ikke, du må selv følge huden og kroppen. Et fleksibelt skjærehode tilpasser seg kroppens konturer og du får en enklere, tettere og mer optimal hårfjerning.

Brukstid batteri

Batteriets brukstid når fulladet har også betydning. Fjerning av hår kan ta en del tid og har batteriet kort brukstid vil det bli et problem. Så spørs det hvor lenge du har tenkt å holde på hver gang. Mange foretrekker å ta litt og litt og ikke alt på en gang. Batteritiden ligger på mellom 30 og 60 minutter. Du får gjort en god del på en halvtime.

Ansiktsepilator

Det finnes epilatorer laget spesielt for hårfjerning i ansiktet. Disse har et smalere hode og hårfjerningen blir mer nøyaktig og grundig (fjerner i følge reklamen også ”usynlige” hår”).

LED-Lys

Små lyse hår er vanskelig og få øye på og du trenger kraftig lys for å kunne jobbe effektivt. Epilator med LED-lys som er optimalisert for denne bruken gir et bedre og mere grundig resultat.

Rengjørningsbørste

De fleste modellene leveres med rengjøringsbørste som sørger for svært grundig rengjøring av huden, på en skånsom måte.

Batteri og ladning

Epilatorer leveres med oppladbart batteri som klarer mellom 30 og 60 minutters bruk. De rimeligste modellen har kun ledning. Ladetiden varierer men ligger på rundt 1 time.

Vanntetthet

Mange foretrekker å bruke epilator i eller under rennende vann. 100% vanntette modeller gir større fleksibilitet og for mange en mer smertefri behandling. De rimeligste modellene er ikke vanntette.

Eksfoliering -børste

For best mulig resultat er det viktig at du bruker eksfolieringsbørsten sammen med epilatoren. Børsten har mer enn 3000 mikrovibrasjoner per minutt og fjerner døde hudceller og stimulere fornyelse av nye hudceller.

Ansikts- rensebørste

Rensebørsten tilpasset ansiktet er 6 ganger mer effektiv enn manuell rengjøring. Bruk den jevnlig og oppnå silkemyk hud i ansiktet.

Hva med rengjøring

Epileringshodet kan rengjøres under rennende vann noe som gjør det enkelt å sikre god hygiene. Bruk den medfølgende rengjøringsbørsten for et perfekt resultat. Alt kan oppbevares i den medfølgende posen.

 

Fordelene og bakdeler med epilator:

Fordeler:

  • Hårene fjernes med hårroten, noe som gir en lengre effekt
  • Hårene blir tynnere for hver behandling, dermed blir også smertene redusert for hver gang hårene fjernes
  • Enkelt å bruke
  • Enkelte modeller kan brukes under vann, det gir en mer skånsom behandling og litt mindre smerte
  • Behandlingen varer i flere uker
  • En effektiv epilator tar også de minste hårstråene slik at huden blir glatt og myk

Bakdeler:

  • Kan være smertefullt (men det er også metoden med voks)
  • Du kan risikere og få inngrodde hår, men det kan unngås med bestemte metoder
  • Behandlingen tar litt tid skal du gjøre det grundig og skånsomt.
  • Huden kan bli litt irritert umiddelbart etterpå, men det forsvinner relativt raskt og kan eventuelt lindres med en egnet krem

Kombiner epilator med voks

Hvor godt du kommer til å trives med å bruke epilator bestemmes også av hvor godt du tåler smerte. Er du av den «tøffe» typen er det bare å kjøre i vei. Enkelte foretrekker å kombinere epilatoren med voksbehandling. Voksen brukes først for å fjerne de tykkeste hårene. Deretter brukes epilatoren til å fjerne de finere hårene som voksen ikke fjerner like effektivt. Denne todelte metoden tar litt lengre tid, men gir et flott resultat.

 

Hvordan bruker du en epilator?

Først må du rengjøre huden og tørke skikkelig. Fuktig hud og våte hårstrå fungerer ikke med epilator. Deretter må du klippe eller trimme eventuelt lange hårstrå. Dette gjør du enten med et eget munnstykke som følger med, eller du anvender en saks. Hold epilatoren i rett vinkel på huden slik at den kommer helt ned til huden på hele flaten, jo større kontaktflate desto raskere går det. Ligger den på skrå blir det lite effektivt. Føl deg litt fram for hvor hardt du kan gå til verks. Enkelte deler av kroppen er mer sensible enn andre og vær litt forsiktig på utsatte steder som for eksempel under armene. Maskinen skal beveges mot vekstretningen slik at de lettere løftes opp.

Huden kan bli litt lettere sår, spesielt de første gangene. Dette er helt ufarlig og går fort over. Bruk en krem med kjølende effekt etter behandlingen. Reagerer huden litt sensibelt er det smart å ikke bruke epilatoren rett før du skal ut, for eksempel på jobb eller i et selskap.

 

Hvilke er de viktigste produsentene av epilatorer?

Philips

Philips har røtter helt tilbake til 1891 og er en verdens største produsenter av elektronikk for hjemmet. Philips er en pioner innen forskning og utvikling av nye innovative løsninger på en rekke områder, blant annet barbermaskinen, musikkassetten og CD/DVD. Bedriften er stor produsent av både epilatorer, barbermaskiner og annet hårfjerningsutstyr. De fleste modellene har avansert teknologi for effektiv og minst mulig smertefull behandling. Philips er kjent for Wet&Dry konseptet med epilatorer som brukes både i og utenfor dusj og badekar samt Satinelle serien med keramiske skivene som fjerner hårene tettere mot huden

OBH Nordica

OBH Nordica har en sterk posisjon i de nordiske land, lett og forstå ettersom produsenten har sin opprinnelse i Sverige og Danmark og med stor aktivitet både i Norge og Finland. Mottoet er «å utvikle innovative produkter, med smarte løsninger, og flott design til en overkommelig pris». OBH Nordica dekker et bredt spekter av forbrukerelektronikk og er et merke du kan stole på både når det gjelder produktenes brukervennlighet, ytelse og kvalitet. OBH Nordica har et bra utvalg av epilatorer og er kjent for Skin Respect-konseptet, en patentert teknologi som fjerner hår skånsomt og raskt for å redusere irritasjon av huden.

Braun

Braun ble etablert I 1920 årene i Frankfurt i Tyskland og ble i løpet av 50- og 60 tallet en stor produsent av forbrukerelektronikk. God design og funksjonalitet til en fornuftig pris er ifølge Braun hovedfokus. Her er det tysk kvalitet og teknologisk innovasjon som gjelder. Braun er i dag en del av Procter & Gamble gruppen som også De’Longhi er en del av. Braun har et stort utvalg av epilatorer og er ledende på dette området. Kjent teknologi er Silk-èpil konseptet med et spesielt bredt barberhode for raskere og grundigere fjerning av hår.

Panasonic

Etablert i Japan i 1918 og er i dag en stor aktør på mange markeder, forbrukerelektronikk inkludert.  Panasonic produserer produkter og tjenester for alt fra hus og hjem til kontorer og handelsbedrifter. Forbrukerleketronikken dekker husholdningsapparater og det meste av apparater innen hår, hud og kroppspleie. Panasonic tilbyr en populær serie av epilatorer og er blant annet kjent for et avansert barberhode med doble disker, bevegelig barberhode og med hele 60 oinsetter for nøyaktig og skånsom epilering.

Hvilke rettigheter har du ved kjøp på nett?

Når du handler på nett har du flere rettigheter enn når du handler i fysisk butikk. Det viktigste er angreretten. Har du kjøpt et produkt på fjernsalg (internett) og fra et ikke fast utsalgssted har du  følge angrerettloven rett til å angre. Lov om opplysningsplikt og angrerett finner du her (angrerettloven).

Ved handel på internett gjelder også den vanlige forbrukskjøpsloven samt kjøpsloven. Lov om forbrukerkjøp finner du her. Lov om kjøp (kjøpsloven) finner du her.

Forbrukerrådet har også informative nettsider hvor du finner svar på det beste rundt angrerett, reklamasjoner og garantier.

 

Utgåtte modeller

Philips Satinelle Advanced BRE650

Philips Satinelle Advanced BRE650 har Philips sitt eget system med keramiske plater som fjerner selv de minste hår på en rask og effektiv måte ( også takket være det brede skjærehodet).

I tillegg får du hjelp av at epilatoren lyser (Optilight) opp huden slik at du ser og får fjernet også de minste og lyse hårene. Resultatet blir en myk og glatt hud.

En annen fordel med denne modellen er at den er vanntett og derfor kan brukes mens du dusjer og bader. Hårene fjernes enklere når de er våte. Mange foretrekker å bruke skum i tillegg. Denne epilator er også lett å holde og enkel å jobbe med.

Leveres med komplett tilbehør.

Tekniske data: Antall pinsetter: 32 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 2

 

Panasonic ES-EL8A

Panasonic ES-EL8A epilator.

Dette er en av de bredeste epilatorer på markedet. Skjærehodet har hele 60 pinsetter og doble skiver, noe som fjerner hår ekstra effektivt. Fordelen med doble skiver er at når skive en har dradd ut og kuttet hårstrået fanger og kutter skive to opp den resterende del av før hårstrået går tilbake.

Epilatorhodet er bevegelig 90 grader og følger huden tett, noe som gjør det lett å komme til overalt.

Panasonic ES-EL8A er skånsom mot huden, noe som skyldes at skivene ogg er i kontakt med huden, de ligger rett over og «fanger» hårene. Dette gir også mindre smerte.

Epilatoren er vanntett og leveres med tilbehør. Har også lampe som lyser opp huden slik at du ser alle hårene.

Tekniske data: Antall pinsetter: 60 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 3

 

 

Med en effektiv epilator fjerner du både tykke og tynne hårstrå overalt på kroppen, også i ansiktet. Maskinen har høy hastighet og gjør jobben raskt. Du slipper også å søle med voks, her det bare å sette igang. Du kan også bruke en epilator (om den er en vanntett modell) i dusjen for mer skånsom behandling.

Skrevet av Sture Bjørseth

Du liker kanskje også...