Barbermaskin – Test og kjøpeguide (2020)

Sist oppdatert: 14. juni 2020


Barbermaskin – Test og kjøpeguide (2020)

Vi har sett nærmere på tester av barbermaskiner og det er uten tvil tre merker som dominerer, Braun, Philips og Panasonic.

Her er modeller som har scoret høyt i tester:

 • Philips Series 5000
 • Braun Series 9
 • Panasonic ES-RT37

Philips Series 5000

Philips Series 5000 er en effektiv og skånsom kvalitetsmaskin med flere smarte funksjoner.

Testvinner (svenske Råd & Røn) fra Philips som garanterer både effektiv barbering, enkel betjening og rengjøring samt et godt resultat. Philips Series 5000 får også mye skryt i ulike forum på internett.

Her er det viktigste du trenger å vite om Philips Series 5000 barbermaskiner:

MultiPrecision bladsystem – grundig og skånsomt

Philips har utviklet et eget bladsystem som gjør barberingen tryggere og mer effektiv samtidig som huden behandles skånsomt. Systemet går ut på at hvert enkelt hårstrå, også de veldig korte, dras inn i små hull i barberhodet for kutting. Det betyr at barberbladene ikke dras/sliter mot huden og barberingen blir mer myk og skånsom.

DynamicFlex barberhode

Philips Series 5000 har et svært dynamisk barberhode som beveger seg i fem ulike retninger. Derfor følger barberhodet tett på alle deler av ansiktet, du slipper å «angripe» hver del av kjeve, hals osv. Dermed blir det bedre kontakt med huden og barberingen blir enklere og mer grundig.

Super Lift&Cut Action

Systematisk bruk av to barberblader, det første løfter opp hårstrået, det andre kutter. Kuttet skjer når håret er dradd litt ut. Når håret går tilbake vil kuttet ligge lavere enn huden og derfor «forsvinne». På denne måten varer barberingen også lenger.

SmartClick-presisjonstrimmer

En egen funksjon for nøyaktig justering og trim av skjegg og bart. En stor fordel at dette er integrert i maskinen.

Full oversikt over batterinivå, rengjøring og hodebytte

På et oversiktlig LED display har du full informasjon om hvor mye batteritid du har igjen, hva er status i forhold til rengjøring og varsling for når barberhodet skal skiftes ut.

Kraftig batteri

Philips Series 5000 leveres med et oppladbart litium ion batteri som fulladet gir deg hele 40 minutter med barbering. Det tilsvarer mellom 10 og 15 barberinger, alt ettersom. En god nyhet er også at batteriet fullades på bare en time. Skulle batteriene være tomme når du skal starte barberingen trenger du kun fem minutter med lading før du kan starte.
Du har også mulighet til å bruke maskinen med ledning.

I tillegg har maskinen global spenning (100 til 240 Volt) slik at du kan bruke den på det lokale strømnettet uansett hvor reisen går.

Enkel og grundig rengjøring

Barbermaskinen tåler vann og skylles under springen. Barberhodet er lett å ta av slik at du lett kommer til over alt.

DENNE TESTVINNEREN KJØPER DU ENKELT PÅ NETT! SJEKK DAGENS PRIS PÅ  SKOUSEN.NO  –  NETONNET.NO  OG  TRETTI.NO.


Braun Series 9

Braun Series 9 er en stilig og effektiv barbermaskin som gjør barberingen litt mer attraktiv.

Dette skal være en av de mest behagelige og effektive barbermaskiner på markedet. Braun Series 9 har ny teknologi som gjør barberingen mer skånsom og med optimalt resultat. Tysk kvalitet fra a til å.

Braun SyncroSonic

Dette er en ny teknologi som gjør barberingen mer grundig. SyncroSonic innebærer at barbermaskinen leser skjegget 160 ganger hvert sekund. Dette gjør det mulig å skreddersy barberingen på en optimal måte. Skjeggstubbenes lengde og vinkel er forskjellige og i utgangspunktet krever hver skjeggstubb sin egen «klipp».

Braun Series 9 – (9290 og 9260) finner ut av dette under barberingen slik at innsatsen mot hver skjeggstubb blir riktig. På denne måten blir barberingen mer skånsom, maskinen går ikke hardt til verks om det ikke er nødvendig.

Skjeggtrimmer – HyperLift & Cut

Barbermaskinen har egen skjeggtrimmer (i titan) for mer presis barbering. Det er praktisk at alt er samlet i èn maskin. Skjeggtrimmeren (pop up) barberer tett og grundig på en komfortabel måte og får mye skryt i tester.

Både tørr og våt barbering

Denne barbermaskinen kan du bruke både med skum og vann, for eksempel i dusjen, eller du barberer deg enkelt og greit uten bruk av vann. Maskinen er vanntett (opp til 5 meter under vann) noe som også er en fordel i forbindelse med rengjøring.

Et flott og oversiktlig display i LCD gir deg den viktigste informasjonen. Displayet angir blant annet batterinivået med en egen varsling når du nærmer deg tomt batteri (nedtelling fra 9 minutt og ned).

Grundig og enkel rengjøring med Clean&Charge stasjon

Etter barberingen setter du maskinen i en stasjon hvor den blir ladet (lading fra 0 til 100% på en time) og rengjort, smurt og tørket. Rengjøringen skjer i fem trinn og med alkohol. Veldig enkelt og greit. Et fullt ladet batteri holder til ca. 45 minutters bruk.

Leveres med veske, børste for rensing og muligheten til skifte mellom 240 og 100 Volt.

Dette er barbermaskinenes Rolls Royce.

 SJEKK DAGENS PRIS PÅ  SKOUSEN.NO  –  NETONNET.NO  OG  TRETTI.NO.


Panasonic ES-RT37

Panasonic ES-RT37 har et skjærehode som gir presis og behagelig barbering.

Panasonic ES-RT37 er en allsidig og praktisk barbermaskin med de funksjoner en maskin i denne prisklasen skal ha. Den er av ”wet and dry” typen, det vil si at den tåler våtbarbering og rengjøring i vann, noe som er veldig praktisk.

Skjærehode gir presis og skånsom barbering

Systemet med 3 skjæreblad gjør barberingen presis og grundig.
Bladenes skjærvinkel og buede form tar skjeggstubbene ekstra tett inntil huden på en skånsom måte, noe som også fremheves i flere tester.

Pop-up trimmer for lengre skjegghår

Er skjegget for langt til at du kan bruke skjærehodet på vanlig måte har maskinen en trimmer som tar lengden på skjegghårene før du setter i gang med den grundige barberingen.
Panasonic ES-RT37 har god batterikapasitet og kan brukes i opptil en time på fulladet batteri. En lysindikator (skala på 7) angir hvor mye strøm som er igjen på batteriet. Oppladingen tar ca en time.

Positivt fra tester og tilbakemeldinger Panasonic ES-RT37

Presis og skånsom barbering
Maskinen får skryt for et grundig resultat hvor skjeggstubbene er kuttet på en skånsom måte og hvor huden ikke er blitt sår.
Ekstra behagelig blir barberingen om du bruker vann (wet & dry teknologien). Du kan også bruke barberskum med godt resultat (dette fremheves spesielt med denne modellen).

Trenger ikke ladestasjon
Ladingen er veldig enkel, spesielt når du er på reise. Du plugger ledningen til maskinen og er ikke avhengig av en dokkingstasjon. Noen foretrekker å sette maskinen i en ladestasjon, også for å ha den plassert på et trygt sted. Er du på farten eller ikke alltid barberer deg på badet er løsningen med direkte lading god.

Lav vekt og lite støy
Panasonic ES-RT37 for plusspoeng for den lave vekten og det behagelig støynivået. Barberingen foregår jo i ansiktet nært ørene, så et lavt støynivå er positivt.

Enkel rengjøring
Wet & dry teknologien gjør rengjøringen enkel. Wet & dry betyr ikke at maskinen er vanntett, men at den tåler barbering og rengjøring med bruk av vann. En medfølgende rengjøringsbørste hjelper på en effektiv rengjøring.

Flott design og god kvalitet
Flere kommenterer at dette er en stilig maskin med en attraktiv design. Den gir også inntrykk av god kvalitet og robusthet, også i detaljene.

Konklusjon – test
Panasonic ES-RT37 har vunnet flere tester i dette segmentet og er en maskin med klar kjøpsanbefaling.
Presis og grundig barbering, kraftig batterikapasitet, enkel lading (som egner seg godt på reiser) og attraktiv design gjør dette til et godt valg. Andre gode grunner for kjøp er lavt støynivå.

Oppsummert er dette en av de beste barbermaskinene i denne prisklassen (Ca. kr 700 November 2019) .

NY BARBERMASKIN ER ENKLEST Å KJØPE PÅ NETT! SJEKK GODE TILBUD PÅ  SKOUSEN.NO  –  NETONNET.NO  OG  TRETTI.NO.


Hva er viktig når du skal velge barbermaskin?

Barbermaskiner er i stadig utvikling for å gjøre barberingen mer effektiv, mer skånsom og behagelig. Maskinene skiller seg fra hverandre gjennom type kuttehode (folie eller roterende), om den tåler vann, batteri og ladekapasitet, støynivå og pris.

Nye modeller, spesielt i øverste prisklasse, har ofte nye innovative løsninger som skal bidra til ytterlige optimalisering av barberingen.

Her er en gjennomgang av det viktigste du bør ta med i vurderingen når du skal kjøpe ny barbermaskin.

To typer skjærehode

Det finnes to ulike typer kutteteknologier/kuttehoder, den ene er folie blader (foil shaver), den andre roterende hode.

Folie blader (foil shaver)

Barbermaskinen har en tynn folie i metall som ligger over skjærebladene i en buet form. Skjærebladene beveger seg sidelengs og folien ligger over bladene og beskytter huden, bladene kommer ikke i direkte kontakt med huden. Folien har hull som fanger opp hårene og fører de ned til skjærebladene.

Fordelen med foliemaskiner er at de er skånsomme mot huden, en fordel om du barberer deg ofte eller har en følsom hud. Disse maskinene har også en større presisjon, noe som er viktig om du har skjegg eller bart.

Test viser fordeler med roterende blader

Teknologien er roterende hoder med skjæreblader. Disse roterer, fanger opp og kutter hårstråene etter hvert som maskinen beveges over huden. Fordelen med disse er enklere barbering ved lengre skjeggvekst og mere fleksibilitet og bevegelse i barberingen, noe som er viktig om du har skjegg-hår som vokser i ulike retninger. Maskiner med roterende blader har et lavere støynivå enn folie teknologien.

Våt eller tørr barbering?

Barbermaskin med ladestasjon fra Braun.

De fleste modellene kan brukes både ved våt og tørr barbering (wet/dry shaving), andre kun under tørr barbering. Barbermaskiner som tåler våt barbering kan brukes i dusjen eller i badekaret. Du kan også bruke maskinen sammen barber-skum/gel. Maskiner som kun kan brukes under tørre forhold er ofte mer effektive, men kan være mer krevende om du har sensitiv hud

Hva med rengjøring?

De fleste maskinene kan rengjøres med vann. En praktisk løsning er en selvrensende funksjon som enkelte modeller leveres med. Du setter maskinen i en rense-ladestasjon og maskinen renses, tørkes, lades og smøres automatisk. Rensestasjonen krever påfylling av renseveske, noe som er en kostnad. Fordelen er en renere maskin som varer lenger. Noen mener slike rensestasjoner er støyende.

Batteri og lading

En fulladet barbermaskin har en bruksvarighet på rundt en time, det holder for 6-7 barberinger. Ladetiden varier veldig, fra en time til 7-8 timer (de fleste lader på rundt en time). Har du en maskin med rense-ladestasjon går ladingen automatisk. Har du maskinen med på reise eller barberer deg andre steder enn på badet vil ladetiden ha betydning. Går maskinen tom for strøm midt i barberingen blir flere timer ladetid mye. Toppmodellene har som regel en hurtigladefunksjon som redder deg og du kan fortsette barberingen etter få minutter med lading. Kjøper du de rimeligste modellene bør du sjekke ladetiden nøye, spesielt om merket er ukjent.

Støynivå

Støynivået varierer fra maskin til maskin og ligger på mellom 75 og 90 db. Det er ikke en direkte sammenheng mellom høy pris og lav støy. Det er også sjelden å finne informasjon om de enkelte modellers støynivå hos forhandler og nettbutikk. Alle maskinene holder seg innenfor rimelighetens grenser og støyen vil for de fleste ikke være et problem.

Kostnad for skjæreblader

Skjærebladene må skiftes med jevne mellomrom. Kostnaden varierer fra modell til modell og ligger på kr 300 til 800 pr sett.

Pris på maskiner

Prisene ligger fra rundt kr 500 til over kr 3.000,-. Det som skiller maskinene fra hverandre er hvor avansert teknologien er. De dyreste har ofte nye innovative løsninger som skal gi mer effektiv og komfortabel barbering. Du finner veldig gode maskiner av et godt merke til kr 1000 til 1.500..

Pop-up trimmer

En pop-up trimmer er så å si standard i dagens marked men det finnes fremdeles barbermaskiner som ikke tilbyr denne funksjonen. Det er meget praktisk med trimmer for å håndtere lengre hår.

Nyttige tips om barbermaskiner

 • Folie maskiner gir best manøvrering i kant av bart og skjegg.
 • Roterende skjærehoder beveger seg i flere retninger. Dyrere modeller på opptil 8 retninger. På denne måten blir alle skjegghårene kuttet uansett hvilken retning de vokser.
 • Braun og Philips produseres i Europa (Nederland og Tyskland). Panasonic og Remington produseres i Kina.
 • Gjennomsnittsprisen på barbermaskiner solgt i Norge er ca kr 1.000,-.
 • ActiveLift™ (Braun) betyr at maskinen har trippelt skjærehode som løfter hår som ligger helt inntil huden. Ikke alle maskiner klarer det. -.
 • OptiFoil (Braun) er maskiner med folie blader hvor folien har hull med flere størrelser for å få med alle tykkelser hår på en effektiv måte.
 • Philips har en funksjon (GyroFlex 2D) hvor barberhodet justerer seg i forhold til konturene i ansiktet.
 • CoolTec (Braun) er en funksjon hvor maskinen kjøles ned under barberingen. Dette gjør barberingen mer skånsom og er aktuelt først og fremst for de med sensibel hud som lett irriteres.

Utgåtte modeller:

Braun Series 5 5030s

Braun 5030s har et skjærehode med stor vridevinkel som gir fleksibel og presis barbering.

Braun Series 5 5030s er en populær babermaskin som gjør det godt i mange tester. Den er 100% vanntett og tåler derfor våtbarbering og kan enkelt rengjøres under vann.
Brauns Flex-Motion-Tec system gjør det mulig med tett barbering uten at huden belastes.

Barberhodet beveger seg fleksibelt og barberingen blir presis og du har mer kontroll. Batteriene varer i ca 45 minutter og det tar ca en time å lade fra tomt til fullt.

Positivt fra tester og brukere:

Flott design og kvalitet
Braun skuffer aldri når det kommer til kvalitet og finish. Maskinen gir i følge tester et solid inntrykk av kvalitet, designen er flott i blank svart med røde element. Den ligger godt i hånden med gripeflate i gummi.

Mer kraft med PowerDrive motor
Braun Series 5 5030s har Brauns nye Powerdrive motor som leverer over 20 % mer kraft sammenlignet med tilsvarende maskiner.

Skjærehodet gir presis og grundig barbering
Mange positive kommentarer går på maskinens egenskaper med barbering. Barberhodet er fleksibelt og kan dreie inntil 40 grader (Macro Motion), noe som gjør at den følger ansiktsformene tett. Crosshair funksjonen griper hårene uansett hvilken retning de vokser. Du slipper å korrigere retning for å få tatt alle hårene. Dette sparer du tid på.

Enkel rengjøring
Som de fleste Braun barbermaskiner er også Braun Series 5 5030s vanntett. Det betyr at du kan vaske den under vann, en stor fordel. Den kan brukes til både våt- og tørrbarbering.

Ingen ladestasjon
Er du mye på reise er det praktisk at ladingen skjer med hjelp av kun kabel fra stikkontakten. Du slipper å finne en egnet plass for plassering av lade- rensestasjonen i tillegg til at ikke risikerer å glemme denne hjemme. Braun Series 5 – 5030s plugger du bare i veggen og ladingen tar maksimalt 45 til fullt batteri.

Integrert trimmer
Er skjeggveksten lang og stor må du først fjerne en del hår før du kan begynne med barberingen. Maskinen har en integrert trimmer for denne type skjegg. Dette er praktisk og tidsbesparende.

Bra batterikapasitet
Et kraftig Li Ion batteri kombinert med den energiøkonomiske PowerDrive motoren gir deg ca 25 barberinger av normal lengde (ca 2 minutt) på èn oppladning. Det er i absolutt toppsjiktet sammenlignet med andre maskiner i denne prisklassen, dette framheves også i tester.

Negativt fra tester
Det eneste vi har funnet som negativt er at Braun Series 5 5030s ikke har lade- og rensestasjon. Som nevnt tidligere er dette en fordel om du tar med maskinen på reise. Skal du derimot bruke den primært på badet hjemme er det en fordel med en fast stasjon for lading og rensing (vel og merke om du har plass til dette på badet). Stasjonen fungerer også som stativ og gir en trygg oppbevaring. I hvilken grad dette er negativt eller positivt blir opp til deg.

Konklusjon
Dette er i følge de kommentarene vi har kommet over en brukervennlig barbermaskin av god kvalitet. Den får gode tilbakemeldinger på brukervennlighet og komfortabel barbering. Barberingen er tett og gir et meget godt resultat. Jevnt over er dette en maskin som blir anbefalt på de sterkeste.

Du liker gjerne...