Epilator – Test og kjøpeguide (2020)

Sist oppdatert: 16. November 2020


Epilator – Test og kjøpeguide (2020)

Epilator er et effektiv alternativ til voksing når du skal fjerne uønskede kroppshår. Hårene nappes ut med roten og gir en glatt og fin hud. Mye rimeligere enn hårfjerning med laser. Epilator er også et produkt som det ofte lønner seg å kjøpe på nett.

Her er tre modeller som har scoret høyt i tester + alt du trenger å vite for å velge rett epilator.

Testvinner til under 1000 kr: Philips Satinelle Advanced BRE650

Philips BRE650 Epilator.

Populær epilator fra Philips som får mye skryt i tester. Philips Satinelle Advanced BRE650 har Philips sitt eget system med keramiske plater som fjerner selv de minste hår på en rask og effektiv måte ( også takket være det brede skjærehodet).

I tillegg får du hjelp av at epilatoren lyser (Optilight) opp huden slik at du ser og får fjernet også de minste og lyse hårene. Resultatet blir en myk og glatt hud.

En annen fordel med denne modellen er at den er vanntett og derfor kan brukes mens du dusjer og bader. Hårene fjernes enklere når de er våte. Mange foretrekker å bruke skum i tillegg. Denne epilator er også lett å holde og enkel å jobbe med.

Leveres med komplett tilbehør.

Tekniske data: Antall pinsetter: 32 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 2

 

 

 

Testvinner til ca. kr 1500: Braun Silk-épil 9-561

Braun Silkepil 9-561 epilator.

Vanntett epilator med bredt skjærehode for effektiv fjerning av hår. Braun Silk-épil 9-561 er enkel i bruk og har to hastigheter. Tester fremhever det kraftige batteriet som sikrer bruk i opp mot 35-40 minutter, det hoder for de fleste. Det tar også bare en time og lade opp batteriet.

Kan brukes på hele kroppen og skal ifølge tester være enkel i bruk.

Det brede epileringshodet med 40 pinsetter gjør at du kan fjerne hår på et bredere området, noe som sparer mye tid. Alle som er vant til en smal epilator vil smile når man lar Braun Silk-épil 9-561 slippe til.

Denne kan, som de fleste epilatorer, vaskes under vann. Leveres komplett med tibehør.

Tekniske data: Antall pinsetter: 40 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 2


 

Populær modell til ca. 1.200 kroner: Panasonic ES-EL8A

Panasonic ES-EL8A epilator.

Dette er en av de bredeste epilatorer på markedet. Skjærehodet har hele 60 pinsetter og doble skiver, noe som fjerner hår ekstra effektivt. Fordelen med doble skiver er at når skive en har dradd ut og kuttet hårstrået fanger og kutter skive to opp den resterende del av før hårstrået går tilbake.

Epilatorhodet er bevegelig 90 grader og følger huden tett, noe som gjør det lett å komme til overalt.

Panasonic ES-EL8A er ifølge tester skånsom mot huden, noe som skyldes at skivene ogg er i kontakt med huden, de ligger rett over og «fanger» hårene. Dette gir også mindre smerte.

Epilatoren er vanntett og leveres med tilbehør. Har også lampe som lyser opp huden slik at du ser alle hårene.

Tekniske data: Antall pinsetter: 60 |  Våtbarbering: Ja |  Strøm: Oppladbart batteri |  Hastigheter: 3

 

Med en effektiv epilator fjerner du både tykke og tynne hårstrå overalt på kroppen, også i ansiktet. Maskinen har høy hastighet og gjør jobben raskt. Du slipper også å søle med voks, her det bare å sette igang. Du kan også bruke en epilator (om den er en vanntett modell) i dusjen for mer skånsom behandling.

 

Spar penger med epilator

Prisen for en epilator ligger på 500 – 1.500 kroner og er derfor også en rimelig løsning. Nye modeller er skånsomme og mindre ubehagelige enn eldre. Det kan ta litt tid å fjerne hår med epilator, men resultatet blir veldig bra. Hvis alternativet ditt er å fjerne kroppshårene med kostbar behandling på hudpleiesalonger (laser og/eller voks) vil du spare store beløp. Da er det bedre å investere i en avansert modell til en høy pris.

 

Hvordan fungerer en epilator?

Kort fortalt napper små pinsetter hårene ut med hårroten. Pinsettene sitter på et hjul som roterer. Hårstrået løftes opp og trekkes ut. Enkelte modeller har i tillegg en skjærekniv som fanger opp hårene som er for små til å bli trukket ut. Hårroten svekkes ved hver behandling og hårene blir tynnere for hver behandling.

De første gangene du bruker en epilator kan du kjenne litt smerte, men etter noen gangers bruk blir smertene betydelig mindre. Faktisk avtar smertene mer og mer etterhvert som du bruker epilatoren, så det gjelder å holde ut. Dette skyldes at hårstråene som vokser ut blir tynnere. Et triks er å kjøpe en epilator som tåler vann slik at du bruke den når du dusjer. Porene i huden åpner seg med varmt vann og hårene nappes lettere ut, noe som betyr mindre smerte.

De fleste epilatorer leveres med tilbehør for bruk på ulike deler av kroppen, spesielt ansiktet krever litt spesiell behandling.

Epilatorhodet består av 20 til 50 pinsetter, disse løfter hår ned til 0,5 mm. Billige modeller har færre pinsetter. Philips har en egen patentert teknologi hvor keramiske plater med mikroriller fanger opp små hår som pinsettene ikke får med seg.

Silk-Epil 7 epilator sett fra Braun.

Bredden på epilatorhodet avgjør hvor mange hår du fjerner ved hver bevegelse, og dermed hvor lang tid du bruker.

Noen modeller leveres med flere hoder slik at de kan anvendes både til barbering og hårtrimming. Disse koster mer.

Ansiktsepilator

Det finnes epilatorer laget spesielt for hårfjerning i ansiktet. Disse har et smalere hode og hårfjerningen blir mer nøyaktig og grundig (fjerner i følge reklamen også ”usynlige” hår”).

LED-Lys

Små lyse hår er vanskelig og få øye på og du trenger kraftig lys for å kunne jobbe effektivt. Epilator med LED-lys som er optimalisert for denne bruken gir et bedre og mere grundig resultat.

Rengjørningsbørste

De fleste modellene leveres med rengjøringsbørste som sørger for svært grundig rengjøring av huden, på en skånsom måte.

Batteri og ladning

Epilatorer leveres med oppladbart batteri som klarer mellom 30 og 60 minutters bruk. De rimeligste modellen har kun ledning. Ladetiden varierer men ligger på rundt 1 time.

Vanntetthet

Mange foretrekker å bruke epilator i eller under rennende vann. 100% vanntette modeller gir større fleksibilitet og for mange en mer smertefri behandling. De rimeligste modellene er ikke vanntette.

Eksfoliering -børste

For best mulig resultat er det viktig at du bruker eksfolieringsbørsten sammen med epilatoren. Børsten har mer enn 3000 mikrovibrasjoner per minutt og fjerner døde hudceller og stimulere fornyelse av nye hudceller.

Ansikts- rensebørste

Rensebørsten tilpasset ansiktet er 6 ganger mer effektiv enn manuell rengjøring. Bruk den jevnlig og oppnå silkemyk hud i ansiktet.

Hva med rengjøring

Epileringshodet kan rengjøres under rennende vann noe som gjør det enkelt å sikre god hygiene. Bruk den medfølgende rengjøringsbørsten for et perfekt resultat. Alt kan oppbevares i den medfølgende posen.

 

Fordelene og bakdeler med epilator:

Fordeler:

  • Hårene fjernes med hårroten, noe som gir en lengre effekt
  • Hårene blir tynnere for hver behandling, dermed blir også smertene redusert for hver gang hårene fjernes
  • Enkelt å bruke
  • Enkelte modeller kan brukes under vann, det gir en mer skånsom behandling og litt mindre smerte
  • Behandlingen varer i flere uker
  • En effektiv epilator tar også de minste hårstråene slik at huden blir glatt og myk

Bakdeler:

  • Kan være smertefullt (men det er også metoden med voks)
  • Du kan risikere og få inngrodde hår, men det kan unngås med bestemte metoder
  • Behandlingen tar litt tid skal du gjøre det grundig og skånsomt.
  • Huden kan bli litt irritert umiddelbart etterpå, men det forsvinner relativt raskt og kan eventuelt lindres med en egnet krem

Kombiner epilator med voks

Hvor godt du kommer til å trives med å bruke epilator bestemmes også av hvor godt du tåler smerte. Er du av den “tøffe” typen er det bare å kjøre i vei. Enkelte foretrekker å kombinere epilatoren med voksbehandling. Voksen brukes først for å fjerne de tykkeste hårene. Deretter brukes epilatoren til å fjerne de finere hårene som voksen ikke fjerner like effektivt. Denne todelte metoden tar litt lengre tid, men gir et flott resultat.

 

Hvordan bruker du en epilator?

Først må du rengjøre huden og tørke skikkelig. Fuktig hud og våte hårstrå fungerer ikke med epilator. Deretter må du klippe eller trimme eventuelt lange hårstrå. Dette gjør du enten med et eget munnstykke som følger med, eller du anvender en saks. Hold epilatoren i rett vinkel på huden slik at den kommer helt ned til huden på hele flaten, jo større kontaktflate desto raskere går det. Ligger den på skrå blir det lite effektivt. Føl deg litt fram for hvor hardt du kan gå til verks. Enkelte deler av kroppen er mer sensible enn andre og vær litt forsiktig på utsatte steder som for eksempel under armene. Maskinen skal beveges mot vekstretningen slik at de lettere løftes opp.

Huden kan bli litt lettere sår, spesielt de første gangene. Dette er helt ufarlig og går fort over. Bruk en krem med kjølende effekt etter behandlingen. Reagerer huden litt sensibelt er det smart å ikke bruke epilatoren rett før du skal ut, for eksempel på jobb eller i et selskap.

Skrevet av Sture Bjørseth

Please follow and like us:

Du liker gjerne...