Krølltang – Test, testvinnere og kjøpeguide (2020)

Sist oppdatert: 16. November 2020


Krølltang – Test, testvinnere og kjøpeguide (2020)

Utvalget av krølltenger er stort for den som vil ha krøllet hår. Hvilken du skal velge avhenger av hvilken frisyre du ønsker. Skal du kjøpe krølltang har du tre hovedtyper å velge i: kjegleformede (konisk), klassiske og kreppetenger. Alle typene egner seg godt til å krølle håret.

Her er fire modeller som anbefales i tester:

  • OBH Nordica Artist Wave maker 5837 bølgetang
  • Philips BHB872/00 – Praktisk krølltang med smarte funksjoner
  • Remington Pearl Pro CI9532
  • BaByliss Pro 180 Sublim Touch – Krølltang best i best

OBH Nordica Artist Wave maker 5837 bølgetang

Dette er en avansert bølgetang fra OBH Nordica som leverer jevnt over meget bra på de fleste måleparameter. Bølgetangen har fem temperaturinstillinger i skalaen 100-120-140-160 og 180 grader. Dette dekker de mest brukte temperaturene og gjør det enkelt å krølle håret.

Krøllet hår – enkelt og greit

Det tar bare ett minutt før bølgetangen har nådd en arbeidstemperatur slik at du kan sette i gang med hårstylingen. Glemmer du å slå den av blir den automatisk avslått etter to timer, praktisk sikkerhetsdetalj i en travel hverdag. Ledningen har en lengde på 2,8 meter noe som er en av de lengste vi har sett for bølgetang. En praktisk detalj er at ledningsfestet er svingbart. Ledningen følger derfor håndbevegelsene og du slipper å tvinne ledningen.

En LED lampe indikerer valgt temperatur slik at du har god kontroll og unngår å skade håret.

Keramisk belegg skåner håret

OBH Nordica Artist Wave maker 5837 har keramisk belegg noe som er en stor fordel. For det første blir temperaturen jevnt fordelt over hele kontaktflaten. Det gir en grundigere og mer presis styling. Du slipper for eksempel at enkelte parti av håret har svakere krøller enn andre. For det andre er dette mer skånsomt for håret. Håret blir i tillegg mykt og skinnende. Det er også en fordel at det keramiske belegget holder bedre på varmen, noe som gir en mer stabil arbeidsprosess.

  • Styrken på 68 Watt holder i massevis for rask og effektiv styling av håret, også om du har langt hår. Diameteren på varmeelementene er på 16 til 21 millimeter.
  • Bølgetangen har en praktisk hårklemme som gjør det enkelt å oppnå flott krøllet hår.

 


Remington Pearl Pro CI9532

Dette er en effektiv krølltang / krøllstav i stilig design. Produsenten Remington er kjent for god kvalitet og modellen Pearl Pro CI9532 er intet unntak. Her har du redskapet du trenger for å lage flotte krøller som varer lenge og i den stil du liker.

Keramisk belegg med mange fordeler

Remington Pearl Pro CI9532 har et keramisk belegg som er belagt med mikroperler av ekte kvalitet. Fordelen med dette er en unik fordeling av varme over hele kontaktflaten. Dette sikrer en jevnere behandling av håret og gir et jevnere resultat. Håret blir glatt og smidig i tillegg til at krøllene varer lenge. Remingtons keramikk belegg med perlemor får mye skryt i ulike forum på internett.

Effekten er på 50 watt.

Enkel betjening

Denne krølltangen trenger bare 30 sekunder oppvarming før den er klar til bruk. Du kan velge mellom temperaturer i 9 alternativ i intervallet 130 til 210 grader. Et slikt brett spenn i temperatur gjør det enklere å finne riktig temperatur i forhold til hår og ønsket styling. Med en ledning på hele tre meter finner du alltid en stikkontakt som kan brukes. Strømstyrken er tilpasset ulike volt slik at det ikke er noe problem å ta den med på reise utenlands.

Enkel i bruk

  • Håndgrepet er godt og det er enkelt å legge håret rundt sylinderen.
  • En annen stor fordel er et oversiktlig display (LCD) hvor du kan følge med og justere temperaturen. I tillegg er sikkerheten ivaretatt både ved at den slår seg av automatisk samt at tuppen er kald slik at du slipper å brenne deg, krølltenger er varme. Det er verd å nevne at den leveres med hanske som tåler varme.
  • Krøllstavens varmesylinder har en diameter på 32 mm, en grei størrelse for litt større krøller.

Remington Pearl Pro CI9532 er et profesjonelt redskap for deg som vil ha flotte krøller og samtidig ta vare på håret. Remington har også en kvalitet du kan stole på.

 


Philips BHB872/00 – Praktisk krølltang med smarte funksjoner

Dette er en krølltang med konisk form på varmeelementet. Fordelen med dette er større fleksibilitet i hvor store krøller du ønsker. Sylinderen har 13 mm i den minste enden og 25 mm i den største. Dette er ikke så mange millimeter, men utgjør mye når du skal krølle håret.

Lengden på sylinderen er på 16 cm noe som gjør det enkelt å style lengre og fyldigere hår. Temperaturinnstillingen vises på en digital skjerm slik at du har god oversikt og unngår å skade håret. Du kan velge mellom hele ni innstillinger for temperaturen, det skulle holde for de fleste.

Krølltangen trenger kun 45 sekunder for å oppnå arbeidstemperatur.

Varmeelement i titan

Varmeelementet har overflate i titan. Titan er godt egnet metall som både går raskt å varme i tillegg til å være skånsomt mot håret. Titanbelegget gjør det mulig med temperaturer opp mot 210 grader, noe som gjør det enkelt å få den hårstylen du ønsker.

Curl Ready-indikator gjør krøllingen enklere

Du legger håret i krølltangen, presser til, men når er håret ferdig krøllet. Slipper du for tidlig vil krøllene ikke være så sterke som du ønsker. Venter du for lenge vil det kunne skade håret. Dette slipper du med Philips BHB872/00. En smart funksjon, Curl Ready, varsler når krøllene er ferdige. Dermed slipper du å skade håret samtidig som du har kontroll på at krøllene blir slik du ønsker.Det emulig å slå av Curl ready funksjonen om du mener du styrer dette bedre selv.

Ionisk behandling gir flottere hår

Denne krølltangen har ionisk funksjon, det vil si at statisk elektrisitet i håret fjernes under krøllingen. I praksis betyr dette at håret blir «roligere» og ligger bedre. Et hår med statisk elektrisitet vil trekke i alle retninger, bli krusete og ødelegge hele stilen. I tillegg vil den ioniske behandlingen gjøre håret mykere og glattere. I praksis utgjør dette en stor forskjell.

Andre funksjoner som er verd å nevne er en praktisk låsefunksjon slik at du unngår at krølltangen varmes når du har lagt den fra deg, strømledningen er roterende slik at den ikke tvinnes samt et praktisk stativ for bølgetangen.

Ledningen på 1,8 metere er ikke den lengste vi har sett på en krølltang, men den skulle holde for de fleste.

Philips BHB872/00 er en praktisk krølltang som leverer det du forventer.

 


Se video som viser hvordan superstjernene bølger håret.

Du finner mye interessant informasjon på Remingtons engelske sider.

BaByliss Pro 180 Sublim Touch – Krølltang best i best

BaByliss krølltang med skånsom forming av håret. BaByliss er en betydelig aktør innen produkter for blant annet hårpleie og leverer en portefølje av effektive kvalitetsprodukter i fin design. Krølltangen BaByliss Pro 180 Sublim Touch er ikke noe unntak. Dette er en velkjent bestselger med mange fornøyde brukere.

10 temperaturinnstillinger

Dette er en profesjonell krølltang med hele 10 temperaturinnstillinger og dekker intervallet 150 til 180 grader. 180 grader er regnet for å være den beste temperaturen om du ønsker krøllet hår som varer lenge.

Du kan velge mellom fire størrelser / diameter (19, 25, 32 og 38 mm), alt ettersom hvor store krøller du ønsker. Størrelsen 38 mm gir store fine krøller.

BaByliss Pro 180 Sublim Touch passer til alle typer hår. En fordel som nevnes i tester er at toppen på krølltangen er kald, noe som gir god sikkerhet mot å brenne seg. Det fremheves også at grepet på håndtaket er godt slik at du enkelt kan betjene tangen og få best mulig resultat.

Sublime Touch teknologen

Dette er en innovasjon fra Babyliss. Krølltangen har et belegg som både er skånsomt og gir god beskyttelse for håret i tillegg til et godt resultat som varer. Dette er viktig om du bruker krølltangen mye.

Det som trekker ned i de testene vi har lest er at ledningen er noe kort. Hvor viktig dette er blir en vurdering for hver enkelt. I tillegg nevnes det at det mangler et digitalt display, denne modellen har kun enkel bryter.

Kort oppsummert er dette en krølltang som anbefales av mange. Den scorer godt i tester og får mye skryt for både enkel betjening og et godt resultat, det vil si flotte krøller som varer.

Denne modellen finner du i flere nettbutikker og det kan være mye å spare her. Erfaringsmessig kan du også stole på den kvaliteten BaByliss står for. BaByliss gjør det jevnt over meget godt i tester og med BaByliss Pro 180 Sublim Touch er det ikke noe unntak. Et godt valg for deg som vil lykkes med å krølle håret.

 


Ikke gjør disse feilene når du krøller håret.

Kjegleformede krølltenger

Tangen / varmeelementet er formet som en kjegle, tykk innerst og smal ytterst, dermed kan du velge hvor store krøllene skal være og du har mulighet til å variere underveis. Fordelen er mer levende krøller fordi hårstrået legges rundt varmeoverflaten. Du må holde på hårtuppen, men håret klemmes ikke fast som på klassiske modeller.

Den klassiske krølltangen

Håret tvinnes rundt tangen og klemmes fast med en klipe. Mange foretrekker denne typen.

Kreppetang / Bølgetang

Denne er laget for å gjøre håret bølgete. Håret legges mellom tre stenger/rør, du klemmer det sammen og håret ligger i bølgeform i tangen. Dette er en videreutvikling av vaffeltangen, også kalt kreppetang, som var populær på 80-tallet.

Keramisk belegg

Det er mange fordeler med keramisk belegg. Varmeoverføringen blir jevnere, keramikken holder på varmen og du unngår av og på oppvarming som skjer med materialer som ikke holder godt på varmen. Du unngår “temperaturtopper” som er skadelige for håret. Dette er også av betydning for et godt resultat.

Keramisk belegg varmes opp raskt på under ett minutt.

Hvilken størrelse?

Jo større diameter, jo større krøller. Størrelsen varierer mellom 10-15 mm (små krøller) til 30-40 mm for store krøller. Med en kjegleformet tang har du større valgmulighet for størrelse.

Ionisk funksjon

Det finnes krølltenger med ionisk fuksjon. Det betyr at håret blir mindre statisk. Avhengig av hvilken hårtype du har er dette noe som er viktig for et godt resultat.

Grip-tech –faste krøller

Grip-tech bellegget er utviklet for de som sliter med å få faste krøller. Bellegget lager en lett motstand og friksjon slik at du unngår at håret fester seg i krølltangen.

Temperaturinnstillinger

Krølltangens temperatur skal være tilpasset din hårtype (for å unngå unødvendig slitasje) samt hvordan type krøller du ønsker. Temperaturene ligger i intervallet 120 -230 grader, avhengig av modell og innstilling. Lav temperatur gir store myke krøller, høy temperatur gir strammere krøller. Det derfor gunstig at krølltangen har flere valgmuligheter for temperatur (enkelte har opptil 10 alternativ). LED – display som viser temperaturen er også praktisk.

Oppvarmingstid

Rask oppvarmingstid er en fordel, særlig om du er av den utålmodige typen. Enkelte tenger blir varme på 15-20 sekunder, andre trenger ett par minutter.

Innovasjon også innen krølltenger

BaByliss har lansert en krølltang, Auto-krøll, som er spesiell. Håret trekkes inn i tangen/en kapsel og legges rundt et roterende element. Håret varmes og en indikator piper når krøllen er klar. Prosessen tar bare noe få sekunder.

Remington har også en ny modell, en roterende krølltang. Håret legges på tangen og rulles opp automatisk. Håret frigis etter noen sekunder.

Lengde på strømkabel

Hvor lang strømledning trenger du? Lengdene varierer fra 1,5 meter til over 3 meter.

Eksperter anbefaler en smalere tang for lengre hår, siden krøllene alltid vil henge litt ut.

Se også tips for krølling av håret.

Skrevet av Sture Bjørseth

Please follow and like us:

Du liker gjerne...