Krølltang – Beste valg og kjøpeguide (2021)

Utvalget av krølltenger er stort og vi vet av erfaring at det ikke er lett å finne den rette modellen i forhold til egenskaper, kvalitet og pris, det er dumt å kjøpe feil.

Det finnes tre kategorier krølltang, de enkle og rimelige til 200 – 300 kr, de litt mer avanserte medium modellene til 500 – 1000 kr de mer avanserte premium modellene med mer sofistikert teknologi, flere funksjoner og kan brukes uten ledning osv. Disse koster 1500 – 2500 kroner.

Vi har ikke testet krølltengene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Med den rette krølltangen får enkelt akkurat den looken du ønsker helt på egen hånd uten å bruke masse penger hos frisøren. Du kan også enkelt endre look på håret, det tar bare noen minutter.

OBH Nordica Artist Wave maker 5837

Dette er en avansert bølgetang fra OBH Nordica som leverer jevnt over meget bra på de fleste måleparameter. Bølgetangen har fem temperaturinstillinger i skalaen 100-120-140-160 og 180 grader. Dette dekker de mest brukte temperaturene og gjør det enkelt å krølle håret.

Krøllet hår – enkelt og greit

Det tar bare ett minutt før bølgetangen har nådd en arbeidstemperatur slik at du kan sette i gang med hårstylingen. Glemmer du å slå den av blir den automatisk avslått etter to timer, praktisk sikkerhetsdetalj i en travel hverdag. Ledningen har en lengde på 2,8 meter noe som er en av de lengste vi har sett for bølgetang. En praktisk detalj er at ledningsfestet er svingbart. Ledningen følger derfor håndbevegelsene og du slipper å tvinne ledningen.

En LED lampe indikerer valgt temperatur slik at du har god kontroll og unngår å skade håret.

Keramisk belegg skåner håret

OBH Nordica Artist Wave maker 5837 har keramisk belegg noe som er en stor fordel. For det første blir temperaturen jevnt fordelt over hele kontaktflaten. Det gir en grundigere og mer presis styling. Du slipper for eksempel at enkelte parti av håret har svakere krøller enn andre. For det andre er dette mer skånsomt for håret. Håret blir i tillegg mykt og skinnende. Det er også en fordel at det keramiske belegget holder bedre på varmen, noe som gir en mer stabil arbeidsprosess.

  • Styrken på 68 Watt holder i massevis for rask og effektiv styling av håret, også om du har langt hår. Diameteren på varmeelementene er på 16 til 21 millimeter.
  • Bølgetangen har en praktisk hårklemme som gjør det enkelt å oppnå flott krøllet hår.

 

Remington Pearl Pro CI9532

Dette er en effektiv krølltang / krøllstav i stilig design. Produsenten Remington er kjent for god kvalitet og modellen Pearl Pro CI9532 er intet unntak. Her har du redskapet du trenger for å lage flotte krøller som varer lenge og i den stil du liker.

Keramisk belegg med mange fordeler

Remington Pearl Pro CI9532 har et keramisk belegg som er belagt med mikroperler av ekte kvalitet. Fordelen med dette er en unik fordeling av varme over hele kontaktflaten. Dette sikrer en jevnere behandling av håret og gir et jevnere resultat. Håret blir glatt og smidig i tillegg til at krøllene varer lenge. Remingtons keramikk belegg med perlemor får mye skryt i ulike forum på internett.

Effekten er på 50 watt.

Enkel betjening

Denne krølltangen trenger bare 30 sekunder oppvarming før den er klar til bruk. Du kan velge mellom temperaturer i 9 alternativ i intervallet 130 til 210 grader. Et slikt brett spenn i temperatur gjør det enklere å finne riktig temperatur i forhold til hår og ønsket styling. Med en ledning på hele tre meter finner du alltid en stikkontakt som kan brukes. Strømstyrken er tilpasset ulike volt slik at det ikke er noe problem å ta den med på reise utenlands.

Enkel i bruk

  • Håndgrepet er godt og det er enkelt å legge håret rundt sylinderen.
  • En annen stor fordel er et oversiktlig display (LCD) hvor du kan følge med og justere temperaturen. I tillegg er sikkerheten ivaretatt både ved at den slår seg av automatisk samt at tuppen er kald slik at du slipper å brenne deg, krølltenger er varme. Det er verd å nevne at den leveres med hanske som tåler varme.
  • Krøllstavens varmesylinder har en diameter på 32 mm, en grei størrelse for litt større krøller.

Remington Pearl Pro CI9532 er et profesjonelt redskap for deg som vil ha flotte krøller og samtidig ta vare på håret. Remington har også en kvalitet du kan stole på.

BaByliss Pro 180 Sublim Touch

BaByliss krølltang med skånsom forming av håret. BaByliss er en betydelig aktør innen produkter for blant annet hårpleie og leverer en portefølje av effektive kvalitetsprodukter i fin design. Krølltangen BaByliss Pro 180 Sublim Touch er ikke noe unntak. Dette er en velkjent bestselger med mange fornøyde brukere.

10 temperaturinnstillinger

Dette er en profesjonell krølltang med hele 10 temperaturinnstillinger og dekker intervallet 150 til 180 grader. 180 grader er regnet for å være den beste temperaturen om du ønsker krøllet hår som varer lenge.

Du kan velge mellom fire størrelser / diameter (19, 25, 32 og 38 mm), alt ettersom hvor store krøller du ønsker. Størrelsen 38 mm gir store fine krøller.

BaByliss Pro 180 Sublim Touch passer til alle typer hår. En fordel er at toppen på krølltangen er kald, noe som gir god sikkerhet mot å brenne seg. Det fremheves også at grepet på håndtaket er godt slik at du enkelt kan betjene tangen og få best mulig resultat.

Sublime Touch teknologen

Dette er en innovasjon fra Babyliss. Krølltangen har et belegg som både er skånsomt og gir god beskyttelse for håret i tillegg til et godt resultat som varer. Dette er viktig om du bruker krølltangen mye.

Det som trekker er at ledningen er noe kort. Hvor viktig dette er blir en vurdering for hver enkelt. I tillegg nevnes det at det mangler et digitalt display, denne modellen har kun enkel bryter.

Kort oppsummert er dette en krølltang som anbefales av mange.

Denne modellen finner du i flere nettbutikker og det kan være mye å spare her. Erfaringsmessig kan du også stole på den kvaliteten BaByliss står for. Et godt valg for deg som vil lykkes med å krølle håret.

 

Tre hovedtyper krølltang

Sylinder/rundt: Den vanligste er den rette og runde med sylinderformet varmeelement. Krøllene får en størrelse og den avgjøres av krølltangens diameter (10-40 mm). Store krøller krever stor diameter, små krøller liten. Styrken til den tradisjonelle modellen er stabil temperatur og en stødig festing av håret med klemme.

Kjegleformet: Den endre typen er kjegleformet, dvs. at varmeelementet har en stor diameter nærmest håndtaket og mindre og mindre diameter utover mot spissen. Fordelen her er at du kan variere størrelsen på krøllene og du har mulighet til å variere underveis, krøllene blir mer levende, jo lenger ut på krølltangen du plasserer håret desto mindre blir krøllene.

Bakdelen er at den ikke har klemme for å holde håret tett og fast rundt varmeelementet. Du må legge og holde fast håret rundt krølltangen. Det er vanlig å bruke hanske som tåler varme (varmebestandig hanske). Denne koster 150 kroner, litt dyrere modeller leveres ofte med hanske. Litt mer komplisert men noe du lærer raskt.

Bølgetang: Den tredje varianten er bølgetangen. Her legger du håret mellom tre rørformede element /stenger, klemmer sammen og holder en viss tid. Håret får en fin bølget form, veldig enkelt og greit. . Dette er en videreutvikling av vaffeltangen, også kalt kreppetang, som var populær på 80-tallet.
Funksjoner på krølltanga

 

Keramisk belegg

Det er mange fordeler med keramisk belegg. Varmeoverføringen blir jevnere, keramikken holder på varmen og du unngår av og på oppvarming som skjer med materialer som ikke holder godt på varmen. Du unngår “temperaturtopper” som er skadelige for håret. Dette er også av betydning for et godt resultat. Keramisk belegg beskytter håret ditt mot slitasje. Slå deg løs og skap krøllene og frisyrene du alltid har drømt om.

Hvilken størrelse?

Jo større diameter, jo større krøller. Størrelsen varierer mellom 10-15 mm (små krøller) til 30-40 mm for store krøller. Med en kjegleformet tang har du større valgmulighet for størrelse.

 

Ionisk funksjon

Det finnes krølltenger med ionisk funksjon. Det betyr at håret blir mindre statisk. Avhengig av hvilken hårtype du har er dette noe som er viktig for et godt resultat.

 

Grip-tech –faste krøller

Grip-tech belegget er utviklet for de som sliter med å få faste krøller. Belegget lager en lett motstand og friksjon slik at du unngår at håret fester seg i krølltangen.

 

Temperaturinnstillinger

Krølltangens temperatur skal være tilpasset din hårtype (for å unngå unødvendig slitasje) samt hvordan type krøller du ønsker. Temperaturene ligger i intervallet 120 -230 grader, avhengig av modell og innstilling. Lav temperatur gir store myke krøller, høy temperatur gir strammere krøller. Det derfor gunstig at krølltangen har flere valgmuligheter for temperatur (enkelte har opptil 10 alternativ). LED – display som viser temperaturen er også praktisk.

De fleste modellene har flere temperaturinnstillinger, det er viktig å ta hensyn til hvilken hårtype du har. Har du en tynnere og mer sensibel hårtype bør du holde en lavere temperatur på tangen enn om du har en mer kraftig hårtype. Det spørs selvfølgelig også hvor ofte du krøller håret.

Utsetter du håret ofte for sterk varme (rettetang, krølltang eller hårføner) bør du bruke en spray som beskytter håret mot varme, det anbefales av frisører. Er du opptatt av hårstyling generelt og jobber mye med håret for å få den rette looken og frisyre bør du alltid velge kvalitetsprodukter for å ta best mulig vare på håret.

 

Oppvarmingstid

Rask oppvarmingstid er en fordel, særlig om du er av den utålmodige typen. Enkelte tenger blir varme på 15-20 sekunder, andre trenger ett par minutter. Keramisk belegg blir varmt på rundt et minutt, men holder også varmen bedre og jevnere.

 

Innovasjon også innen krølltenger

BaByliss har lansert en krølltang, Auto-krøll, som er spesiell. Håret trekkes inn i tangen/en kapsel og legges rundt et roterende element. Håret varmes opp og en indikator piper når krøllen er klar. Prosessen tar bare noe få sekunder.

Remington har også en ny modell, en roterende krølltang. Håret legges på tangen og rulles opp automatisk. Håret frigis etter noen sekunder.

Noen modeller har muligheten for å stille inn en fast tid for hvor lenge håret skal ligge i press. Når tiden er ute blir du varslet med et lydsignal.

Lengde på strømkabel

Hvor lang strømledning trenger du? Lengdene varierer fra 1,5 meter til over 3 meter.
Eksperter anbefaler en smalere tang for lengre hår, siden krøllene alltid vil henge litt ut.

Vanlige spørsmål om Krølltang

Hvilken diameter er best for meg?
Krølltangens diameter bestemmer hvor stor krøllene blir. Store krøller gir mer volum, små krøller gir en tettere og mer kompakt frisyre. For små krøller er modellene med diameter på 15-20 mm effektive, for større krøller anbefales 30 – 40 mm. De fleste holder seg til en bestemt diameter, men ønsker du å variere kan du velge en kjegletang. Den er litt mer komplisert å bruke, men noe du lærer fort. Da kan du variere størrelsen på krøllene, men du har ikke hele skalaen på 15 – 40 mm. Men, krølltenger koster jo bare noen hundrelapper så du kan overveie og ha to ulike krølltenger.

Hvordan bruker jeg krølltang?
Det er veldig enkelt. På den vanlige krølltangen legger du håret rundt sylinderen / varmeelementet og legger over en klemme. Du holder dette en viss tid (hvor lenge står som regel i instruksjonsboken), åpner og legger inn neste hårlokk.

En kjegletang fungerer på samme måten, men den har ikke klemme. Du må selv holde håret på plass under formingen. Siden krølltangen blir varm (150-220 grader) bør du bruke en varmebestandig hanske. Denne følger enten med som ekstrautstyr eller du kjøper den for en rimelig penge der du kjøper krølltangen,

Kan jeg lage krøller på en annen måte enn med krølltang?
Ja, men det er omstendelig og tidkrevende. Du kan bruke den klassiske metoden med hårruller og hårpinne. Du ruller håret opp på hårruller av den størrelsen / diameteren du ønsker på krøllene. Lar du rulle sitte i over natten har du fine krøller neste dag. Dette fungerer, men er litt av en jobb.

 

Slik får du nydelige krøller som varer

Før du starter:
Spray eller masser håret med et varmebeskyttende produkt. Det finnes flere hårsprayer på markedet av denne typen. Det er to fordeler med å varmebeskytte håret: 1. Håret slites mindre og holder seg mykere og sterkere. 2. Krøllene varer lengre.

Ikke for mye hår om gangen
Fyller du krølltangen med masse hår vil ikke varmen rekke ut til alle hårstråene og deler av håret blir ikke behandlet, det blir det ikke fine krøller av. Ta derfor en mindre mengde hår i hver runde. Dette lærer du og får en rutine på raskt.

Husk retningen
Når du krøller håret kan du gjøre det i to retninger. Det vanlige er å bruke ansiktet som referanse. Frisører anbefaler å legge krøllene slik at de går ut fra ansiktet, ikke inn og mot.

Ikke rør varme krøller
La håret hvile til det er avkjølt. Vær tålmodig selv om det er fristende å kamme og børste så fort som mulig for å se resultatet. Lar du håret være i fred vil krøllene bli både finere og holde seg lengre. Derfor, ingen styling før håret er kaldt.

Hvor kjøper du hårføner rimeligst?

Som mye annet er det i nettbutikkene du gjør de beste kjøpene, ikke minst fordi utvalget er så mye større enn i fysiske butikker som Elkjøp og Power. Seriøse nettbutikker vi har et kommersesielt samarbeid med og som har et godt utvalg av airfryer er: Skousen, Whiteaway og Tretti.no.

 

OBH Nordica 
OBH Nordica har en sterk posisjon i de nordiske land, lett og forstå ettersom produsenten har sin opprinnelse i Sverige og Danmark og med stor aktivitet både i Norge og Finland. Mottoet er «å utvikle innovative produkter, med smarte løsninger, og flott design til en overkommelig pris». OBH Nordica dekker et bredt spekter av forbrukerelektronikk og er et merke du kan stole på både når det gjelder produktenes brukervennlighet, ytelse og kvalitet. OBH Nordica har et stort utvalg av krølltenger.

 

Hvilke rettigheter har du ved kjøp på nett?

Når du handler på nett har du flere rettigheter enn når du handler i fysisk butikk. Det viktigste er angreretten. Har du kjøpt et produkt på fjernsalg (internett) og fra et ikke fast utsalgssted har du følge angrerettloven rett til å angre. Lov om opplysningsplikt og angrerett finner du her. (angrerettloven)

Ved handel på internett gjelder også den vanlige forbrukskjøpsloven samt kjøpsloven. Lov om forbrukerkjøp finner du her. Lov om kjøp (kjøpsloven) finner du her.
Forbrukerrådet har også informative nettsider hvor du finner svar på det beste rundt angrerett, reklamasjoner og garantier.

Se også tips for krølling av håret.

 

Utgåtte modeller:

Philips BHB872/00 – Praktisk krølltang med smarte funksjoner

Dette er en krølltang med konisk form på varmeelementet. Fordelen med dette er større fleksibilitet i hvor store krøller du ønsker. Sylinderen har 13 mm i den minste enden og 25 mm i den største. Dette er ikke så mange millimeter, men utgjør mye når du skal krølle håret.

Lengden på sylinderen er på 16 cm noe som gjør det enkelt å style lengre og fyldigere hår. Temperaturinnstillingen vises på en digital skjerm slik at du har god oversikt og unngår å skade håret. Du kan velge mellom hele ni innstillinger for temperaturen, det skulle holde for de fleste.

Krølltangen trenger kun 45 sekunder for å oppnå arbeidstemperatur.

Varmeelement i titan

Varmeelementet har overflate i titan. Titan er godt egnet metall som både går raskt å varme i tillegg til å være skånsomt mot håret. Titanbelegget gjør det mulig med temperaturer opp mot 210 grader, noe som gjør det enkelt å få den hårstylen du ønsker.

Curl Ready-indikator gjør krøllingen enklere

Du legger håret i krølltangen, presser til, men når er håret ferdig krøllet. Slipper du for tidlig vil krøllene ikke være så sterke som du ønsker. Venter du for lenge vil det kunne skade håret. Dette slipper du med Philips BHB872/00. En smart funksjon, Curl Ready, varsler når krøllene er ferdige. Dermed slipper du å skade håret samtidig som du har kontroll på at krøllene blir slik du ønsker.Det emulig å slå av Curl ready funksjonen om du mener du styrer dette bedre selv.

Ionisk behandling gir flottere hår

Denne krølltangen har ionisk funksjon, det vil si at statisk elektrisitet i håret fjernes under krøllingen. I praksis betyr dette at håret blir «roligere» og ligger bedre. Et hår med statisk elektrisitet vil trekke i alle retninger, bli krusete og ødelegge hele stilen. I tillegg vil den ioniske behandlingen gjøre håret mykere og glattere. I praksis utgjør dette en stor forskjell.

Andre funksjoner som er verd å nevne er en praktisk låsefunksjon slik at du unngår at krølltangen varmes når du har lagt den fra deg, strømledningen er roterende slik at den ikke tvinnes samt et praktisk stativ for bølgetangen.

Ledningen på 1,8 metere er ikke den lengste vi har sett på en krølltang, men den skulle holde for de fleste.

Philips BHB872/00 er en praktisk krølltang som leverer det du forventer.

Skrevet av Sture Bjørseth