Rettetang – Beste valg og kjøpeguide (2021)

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Whiteaway).

Med rettetang får du orden på håret. Behandlingen går ut på å forsegle og lukke hårets naturlige fuktighet og oljer inn i håret ved hjelp av varme. Dette gir et glatt og mykt hår. Problemet er at varmen og bruken kan slite veldig på håret. I tillegg til å bruke rett teknikk er det flere ting du bør tenke på før du kjøper en rettetang.

Vi har ikke testet rettetangene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

  • OBH Björn Axén Mini 3030
  • GHD Platinum Styler – Premium rettetang

OBH Björn Axén Mini 3030 – Mini rettetang for reise

En rettetang er et effektivt verktøy både for å rette ut håret og for å lage flotte krøller. En rettetang av god kvalitet trenger ikke koste all verden, det er OBH Björn Axén Mini 3030 et godt eksempel på. For ca. 3-400 kroner får du en rettetang som fungerer utmerket.

1. Liten eller stor rettetang?

Denne modellen fra OBH er lett (200 gram), kort (26,5 cm) og veldig praktisk å ta med på reise, eller ha liggende i vesken. Lengden på varmeelementet er kun 15 cm (bredden på platene er 13 mm). Om dette er for stort eller for lite blir en smakssak. Har du kraftig langt hår med volum er det optimale en lengre rettetang. Har du kortere og ikke så fyldig hår går det fint med en kortere modell som OBH Björn Axén Mini 3030.

Skal du kun bruke den på reise klarer du deg sikkert med denne korte modellen uansett for et kortere tidsrom.

2. Tekniske data:

Maksimal temperatur: 200 °C. Frisører vi ar snakket med sier den optimale temperaturen for en rettetang er på 185 grader. 200 grader holder derfor i massevis. Varme over 200 grader sliter også på håret og blir det enda varmere kan håret ta skade. Temperaturen skal heller ikke være for lav, da bruker du lang tid på å forme håret, noe som igjen gir slitasje.

Oppvarmingstid på 1 minutt: Dette er absolutt godkjent (oppvarmingen går raskt blant annet på grunn av det keramiske belegget).

Keramisk belegg: Fordelen med keramisk belegg er en jevn fordeling av varmen. Dette er viktig for et godt resultat fordi du unngår at enkelte deler av håret ikke blir eksponert for tilstrekkelig varme, noe som gir et ujevnt resultat.

Strømledningen har en lengde på 1,9 m, en vanlig lengde for slike apparat. Den har kun en temperaturinnstilling, om dette er nok blir opp til den enkelte, mange synes det er tilstrekkelig med èn temperatur. Det spørs hvor avansert bruker du er.

Låsefunksjon, kontrollampe og en transportveske som tåler varme er også mye av det praktiske ivaretatt.

3. Mangler ioniseringsfunksjon

OBH Björn Axén Mini 3030 har ikke ioniseringsfunksjon. Denne funksjonen sørger for at positive ioner i håret nøytraliseres, noe som gir et mykere og glattere hår samt at du unngår statisk elektrisistet. Det er uten tvil en fordel med ioniseringsfunksjon, men det blir igjen en vurdering opp mot pris og bruksområde.

Uansett er OBH Björn Axén Mini 3030 en praktisk liten rettetang til kanonpris.

OBH Björn Axén Mini 3030 kjøper du her:

Sjekk dagens pris på Whiteaway.no.

 

GHD Platinum Styler

GHD Platinum Styler rettetang,

Rettetanger fra GHD er veldig populære i Norge og til tross for høye priser er dette førstevalget for mange. Hva er spesielt med en rettetang fra GHB? GHD leverer kvalitet over hele linjen. GHD produktene er brukervennlige og brukerne er jevnt over veldig fornøyd med resultatet.

For en rettetang betyr det blant annet optimal behandling av håret uten at håret skades eller slites. GHD Platinum Styler leverer over gjennomsnittet på dette.

GHD Platinum Styler er full av teknologi: Jevn varme (185 grader) over hele varmeplaten (Ultrazone predictive technology), flytende og optimalt justerte varmeplater (Wishbone) gjør det enkelt å få den stil og den glansen du ønsker.

I tillegg er det greit å vite at rettetangen slår seg av automatisk etter 30 minutter, for sikkerhets skyld.

Tekniske data:
Maksimal temperatur: 185 grader
Automatisk av-funksjon: Ja, etter 30 minutter
Varmeplatene: Keramisk og antistatisk belegg med dampfunksjon
Lengde på ledning: 2,7 meter
Strøm: Universal

Smale eller brede plater?

Den anbefalte platebredden er det din hårtype som avgjør. Smale plater er enkle å jobbe med og passer til tynnere og kortere hår. Bakdelen med smale plater er at du bruker lengre tid på å rette håret. Brede plater egner seg best til tykkere og noe lengre hår.

Keramisk belegg

Det anbefales å velge en rettetang med keramisk belegg. Varmeelementet er laget av aluminium eller stål og belagt med en keramisk flate. Fordelen er hurtig oppvarming og en jevnere fordeling av varmen over hele flaten.

Keramisk belegg gir jevnere varme.

Dermed slipper du at enkelte deler av flaten blir veldig varme, noe som skader og sliter på håret. Resultatet er også et glattere hår med mere glans.

Titanium belegg

Dette belegget er skånsomt mot håret og brukes ofte i frisørsalongene.

Varmelementet er viktig

Det er avgjørende om varmeelementet er laget i stål eller aluminium. Stål tar lengre tid og varme opp og det er vanskelig for tangen å holde en jevn temperatur, det blir fort temperatursvingninger. Et varmeelement i aluminium går raskt og varme opp og holder en mye jevnere temperatur. På markedet i dag brukes det ofte stål i de rimeligste rettetangene.

Keratin i keramisk belegg

Keratin er et stoff som beskytter og gir håret styrke. Produsenten Remington har lagt dette i den keramiske overflaten for en bedre behandling og resultat.

Diamantbelegg

Dette er en profesjonell løsning som har liten friksjon mellom håret og platene og er ytterst skånsom mot håret under behandlingen.

Ionisk funksjon

Det finnes krølltenger med ionisk fuksjon. Det betyr at håret blir mindre statisk. Avhengig av hvilken hårtype du har er dette noe som er viktig for et godt resultat.

Vibrerende plater

Gizmo har en teknologi hvor rettetangen (platene) vibrerer (kan slås av og på). Fordelen med dette er at varmen spres raskere inn i håret og inn blant hårstråene. Dette gir også mindre slitasje i tillegg til at pleieproduktene håret ble behandlet med før rettingen blir ”massert” inn i håret.

Temperaturkontroll

For en optimal behandling er du avhengig av å kunne velge riktig temperatur. Det er derfor klokt å velge en rettetang hvor du kan velge i flere temperaturer, enten i en fast skala etter trinnløst. Temperaturen ligger i området 160 til 240 grader. En termostat holder temperaturen jevn. Det er også praktisk med digital angivelse av temperaturen.

Rask oppstart

Rettetenger med varmeelement i aluminium bruker kun 15-20 sekunder på å nå en temperatur på 200 garder. Rimelige tenger med varmeelement i stål trenger opp mot to minutter oppvarming. Dette har stor betydning, slike sekunder føles lange.

Riktig volt for reise

Skal du ta med rettetangen utenlands er det praktisk at du kan velge mellom 110 V og 230 V.

Rettetanger varer ikke evig

Høy varme og friksjon med håret sliter på belegget. Hyppige temperatursvingninger belaster både varmeelementer og belegg. Det er derfor vanlig at med daglig bruk har en rettetang en gjennomsnittlig varighet på ca 2 år.