Billig mikrobølgeovn med de viktigste funksjoner – Matsui M17MW16E

Sist oppdatert: 1. september 2019


Billig mikrobølgeovn med de viktigste funksjoner – Matsui M17MW16E

Mikrobølgeovn er en veldig praktisk og miljøvennlig måte å varme mat og drikke på. Det tar bare noen sekunder eller maksimalt noen få minutter å tine og varme de fleste typer mat. Du slipper å bruke masse strøm på en ordinær ovn som det gjerne tar en «evighet» å varme opp. Mikrobølgeovner tar også liten plass (det finnes også store modeller som tar masse plass) og er for mange, særlig unge, en naturlig del av den daglige kjøkkenrutinen. En annen fordel er at alle næringsstoffene i maten bevares. Vi har sett på modellen Matsui M 17 MW 16 E, en billig mikrobølgeovn som gir mye for pengene.

Matsui M17MW16E

Dette er en billig mikrobølgeovn (en av de billigste vi fant) på markedet med en pris på rundt 500 kroner. Kapasiteten, eller volumet inne i ovnen, på 17 liter er mer enn tilstrekkelig for vanlig bruk. Du har plass til en stor tallerken (24,5 cm) eller en større skål. Høyden inne i mikroovnen er mer enn stor nok. De utvendige målene er bredde 45,2 cm, høyde 32,2 cm og dybde 36,2 cm. Vekten på 10,5 kg er nok til at mikrobølgeovnen står stødig.

700 W effekt er nok

De fleste mikrobølgeovner har en effekt på 600-1000 Watt. Denne modellen har 700 Watt og det holder i massevis for enkel bruk. En billig mikrobølgeovn gjør også jobben.

Matsui M17MW16E betjenes veldig enkelt med to dreiehjul.

Det er sjelden med modeller over 900 Watt. 5 nivåer på styrken, effektnivåer, gjør det enkelt å tilpasse til ulik oppvarming, selv om det erfaringsmessig er vanligst å alltid bruke maksimal styrke for raskest mulig oppvarming, det gjelder i hvert fall for undertegnede.

Liten kjøkkenbenk? Her er en liten mikroovn.

Hva funksjoner har Matsui M17MW16E?

I tillegg til å varme opp mat på vanlig måte (fem effektnivåer) har denne modellen også et eget program Auto defrost for enkel tining/avfrysning. Dette fungerer veldig greit og maten tines på få minutter.

Funksjoner som mangler er barnesikring og klokke. Den har ikke digitalt display.

Scorer bra i test

Det svenske testinstituttet Råd & Røn gir denne budsjettmodellen en god score om man er ute etter en enkel mikrobølgeovn for å tine og varme mat på enklest mulig måte.

Tilbakemeldinger fra brukere vi har funnet i ulike forum på internett er stort sett positive. Lav pris er denne modellens store styrke. Den er enkel i bruk (less is more) og betjeningen med to roterende hjul fungerer bra. I følge enkelte brukere trenger man ikke engang å se i bruksanvisningen, så enkel er denne modellen i bruk.

Negative kommentarer har gått på at maten blir litt mer myk etter oppvarming sammenlignet med dyre modeller. I tillegg tar oppvarmingen litt lenger tid, det er flere faktorer enn styrken i Watt som teller, blant annet fordeling og spredning av stråler inne i ovnen under oppvarmingen.

Kort oppsummer er Matsui M17MW16E mye for pengene.

Fortsatt i tvil? se vår kjøpeguide for mikrobølgeovner.

Skrevet av: Sture Bjørseth

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...