Liten og billig frittstående mikrobølgeovn (2022)

Hvilken størrelse har en liten mikrobølgeovn? Størrelsen på mikrobølgeovner måles i liter (innvendig) og de vanlige utvendige mål (høyde, dybde, bredde). Innvendig størrelse på de ulike modellene ligger i intervallet 10 – 50 liter. Innvendig volum (ovnsrom) opp til 20 liter regnes for å være en liten mikroovn.

Utvendig mål ligger i intervallene 35-60 cm bredde, 30-55 cm dybde og 25-40 cm høyde. Søker du etter liten mikroovn fordi du har liten plass vil en bredde på rundt 40 cm være gunstig.

Skal ovnen plasseres på en bestemt plass og du har gitte mål du må forholde deg til må du studere de ulike modellene nærmere. Opplysninger om ytre mål står alltid oppgitt på nettbutikkenes sider.

Mikrobølgeovn er veldig enkelt å kjøpe på nett. Du får alltid de beste prisene, sparer masse tid og penger på å ikke kjøre rundt å lete. Levering og transport av mikrobølgeovner er ofte gratis til post i butikk og rundt 70 kroner for hjemlevering.

 

POPULÆRE NETTBUTIKKER MED SMÅ OG RIMELIGE MIKROBØLGEOVNER:

 

Skousen.no er en større Norsk nettbutikk med stort utvalg av mikrobølgeovner. Her finner du som regel alltid solide rabatter, også på de populære modellene. Skousen.no har en ordning hvor de matcher laveste nettpris, det gir deg trygghet på at du gjør et godt kjøp. Mer om dette finner du på nettsidene.

På Skousen.no finner du alle kjente de kjente merkene (Sharp, Severin, Caso, Samsung, Gorenje, Whirlpool, Electrolux og flere..).

TIL SKOUSEN.NO


Bakeren og Kokken er en av de største nettbutikkene i Norden. Har kan du velge blant et stort antall mikrobølgeovner fra kjente kvalitetsmerker som Smeg, Severin, Sage, Champion, Caso og Bertazzoni.

Bakeren og Kokken har fri frakt for varer over 600 kroner. 365 dagers åpent kjøp, 7 dagers prisgaranti og automatisk priskontroll. Dette gir deg trygghet når du skal handle.

Bakeren og Kokken er spesialisert i kjøkkenmaskiner og kjøkkenredskap.

TIL BAKEREN OG KOKKEN


Whiteaway har et stort utvalg av små frittstående mikrobølgeovner i klassen 13 til 20 liter ovnsrom i prisklassen fra cirka 900 til 2.000 kroner (Whirlpool, Sharp, Siemens, Gorenje og Borsch). Kort leveringstid og gratis levering til post i butikk.

Whiteaway er sertifisert av Trygg E-Handel Norge, her handler du uten problemer og overraskelser.

TIL WHITEAWAY.NO


 

Vi saumfarer daglig de viktigste nettbutikkene etter tilbud og kampanjer på mikrobølgeovner. Vi vurderer kampanjemodellene i forhold til ytelse og funksjoner og velger ut de modellene vi mener er gode kjøp. De finner du på denne siden.

Mikrobølgeovner kan deles inn i fire grupper: Liten, billig, med grill og med grill og varmluft. Her finner du anbefalte modeller i hver gruppe.

Mikrobølgeovn er praktisk, miljøvennlig, tar vare på næringsstoffene i maten og bruker bare sekunder eller få minutter å tine og varme de fleste typer mat. Du sparer masse strøm! Mikrobølgeovner tar også liten plass og har flott design.

Liten mikrobølgeovn på tilbud

 

WHIRLPOOL MAX34FW

Denne frittstående mikroovnen har en unik design, den er kun 39,2 cm bred og den smaleste mikroovnen vi har sett. Den er litt høyere og dypere enn andre modeller, men er det en lite plasskrevende mikroovn du er ute etter er det bredden som teller, det er som regel bredden som er problemet om du har lite plass på kjøkkenet.

Volumet er på 13 liter, mer enn nok til å varme normale porsjoner mat. Mikroeffekten er på 700 Watt, det er nok for rask oppvarming.

Denne modellen har ikke grill og varmluft.

Skousen.no har denne modellen på tilbud, SJEKK DAGENS PRIS.

 

SEVERIN MW 7890

Severin MW 7890 er enkel, kompakt og frittstående mikrobølgeovn som tar lite plass, har basisfunksjonene en mikrobølgeovn skal ha og har en lav pris. Skal du bare varme mat og drikke er Severin MW 7890 alt du trenger.

Severin MW 7890 i bruk
Ikke grill: Dette er en tradisjonell mikrobølgeovn uten grill. Her er målet å varme opp og tilberede mat ved hjelp av varmen fra mikrobølgene. Fordelen med en modell uten grill er letter rengjøring. Når du varmer ting i mikroen kan det sprute litt, dette er det enkelt å tørke av når veggene er flate. Det er noe vanskeligere å rengjøre grillelementet.

5 programmer: Programmene er i realiteten styrken/ effekten på ovnen. Noen matvarer krever lengre tid på lav varme, endre kort tid på høy varme. Den maksimale effekten er på 700 Watt, noe som er den vanlige styrken på enklere og mindre mikrobølgeovner. Du har fem styrker å velge i (ikke trinnløs) inkludert tine program.
Program og tid regulerer du med to dreiehjul, program oppe og tid nede. Når tiden er gått varsles du med et signal.

Indre størrelse: Volumet er på 20 liter og det er plass til en tallerken med en diameter på 25,4 cm som kan tas av. Dette er et helt vanlig og greit volum og like stort som betydelig dyrere konkurrenter.

Tar lite plass: Med en bredde på 43,5 cm og en høyde på 25,4 cm er dette en mikroovn som tar lite plass. Vanlige mikrobølgeovner har en bredde på over 50 cm, forskjellen utgjør mye på en kjøkkenbenk.

Enkel design: Severin MW 7890 har en enkel og ren design uten spesielle detaljer. Dreiehjulene er plassert til høyre, er enkle å betjene og symboler og skrift lett å forstå.

Hvem passer denne mikroovnen for?

Er du ute etter en rimelig og enkel mikrobølgeovn som i tillegg tar lite plass er dette en aktuell modell. Den har de programmene og valgmulighetene du trenger for å varme opp og tine mat og drikke. Den har et normalt støynivå og er enkel i bruk.

Modellen anbefales også til eldre siden den er så enkel i bruk. Camping og hyttefolk vil sette pris størrelsen, den er enkel å plassere og gjør ikke så mye av seg. Du slipper å forholde deg til et display med informasjon, det synes mange er veldig greit.

Skousen.no har denne modellen på tilbud, SJEKK DAGENS PRIS.

 

SHARP R-200BKW

Tar lite plass
Sharp R-200 BKW er perfekt om du har lite plass eller ikke ønsker å ha en stor mikrobølgeovn stående på en kanskje allerede delvis full kjøkkenbenk. Denne modellen er det enkelt å finne plass til. Med en bredde på kun 44 cm og en høyde på 25 cm tar den betydelig mindre plass enn vanlige mikroovner som ofte har en bredde på rundt 50 cm. Forskjellen på 6-7 cm høres ikke all verden ut, men på en kjøkkenbenk utgjør det overraskende mye. Volumet er på 20 liter. Den veier også bare 10,9 kg så den er lett å flytte på.

Lav pris, mye for pengene
Denne populære mikrobølgeovnen fra Sharp koster ned mot 800 kroner. Da får du de viktigste basisfunksjonene som gjør at du kan varme og tine mat raskt og enkelt. Er du glad i popkorn vil da ha mye glede av denne ovnen. Effekten er på 800 W, det er like mye som på betydelig dyrere modeller.

Flott design
Sharp R-200 BKW har en fin og glatt overflate, er blank og svart med hvite tall og bokstaver for betjening og innstillinger. Den har ikke designdetaljer som du finner på dyrere mikrobølgeovner, men hvor viktig er det egentlig? Svart, elegant og diskret utseende gir et godt inntrykk uansett, den ser faktisk dyrere ut enn den er.

Enkel i bruk
Med fem forhåndsinnstilte program (effektnivå) kombinert med timer på inntil 35 minutter er det bare å la mikroovnen jobbe for deg mens du tar deg av andre og mer lystbetonte oppgaver på kjøkkenet. Dette er jo et enkelt produkt hvor du kun trykker på program og stiller inn lengden på oppvarmingen. Som de fleste Sharp modeller har også denne lakkert innside, det gjør det enklere å vaske og holde ovnen ren.

Tallerkenen roterer og sikrer jevn oppvarming. Tallerkenen kan ha en bredde på maks 25,5 cm.

Hvem passer denne mikroovnen for?

Har du lite plass eller ikke vil ha en stor mikrobølgeovn stående er dette et utmerket valg. Er målet å varme opp og tine mat på en enkel og grei måte er dette et godt valg. I tillegg koster den godt under 1000 kroner, det er et bra kjøp!

Skousen.no har denne modellen på tilbud, SJEKK DAGENS PRIS.

 

 

 

 

Utgåtte modeller:

Matsui M17MW16E

Dette er en billig mikrobølgeovn (en av de billigste vi fant) på markedet med en pris på rundt 500 kroner. Kapasiteten, eller volumet inne i ovnen, på 17 liter er mer enn tilstrekkelig for vanlig bruk. Du har plass til en stor tallerken (24,5 cm) eller en større skål. Høyden inne i mikroovnen er mer enn stor nok. De utvendige målene er bredde 45,2 cm, høyde 32,2 cm og dybde 36,2 cm. Vekten på 10,5 kg er nok til at mikrobølgeovnen står stødig.

700 W effekt er nok

De fleste mikrobølgeovner har en effekt på 600-1000 Watt. Denne modellen har 700 Watt og det holder i massevis for enkel bruk. En billig mikrobølgeovn gjør også jobben.

Det er sjelden med modeller over 900 Watt. 5 nivåer på styrken, effektnivåer, gjør det enkelt å tilpasse til ulik oppvarming, selv om det erfaringsmessig er vanligst å alltid bruke maksimal styrke for raskest mulig oppvarming, det gjelder i hvert fall for undertegnede.

Hvilke funksjoner har Matsui M17MW16E?

I tillegg til å varme opp mat på vanlig måte (fem effektnivåer) har denne modellen også et eget program Auto defrost for enkel tining/avfrysning. Dette fungerer veldig greit og maten tines på få minutter.

Funksjoner som mangler er barnesikring og klokke. Den har ikke digitalt display.

Kort oppsummer er Matsui M17MW16E mye for pengene.

 

 


Fortsatt i tvil? se vår kjøpeguide for mikrobølgeovner.

Logik L17MSW13E

Frittstående liten mikrobølgeovn som har de viktigste funksjonene. Er du ute etter en mikroovn av mindre størrelse er det en begrensning du ikke kommer utenom, det må være tilstrekkelig plass til en tallerken. Derfor er det begrenset hvor kort en mikrobølgeovn kan være i dybden. Det er også vanlig å plassere innstillinger og display på siden av ovnsrommet, dermed er det også begrenset hvor smal den kan være i bredden/fronten.

Høyden kan det derimot gjøres noe med om det er viktig å få mikrobølgeovnen så liten som mulig og samtidig få plass til det de fleste bruker når mat skal varmes opp, en tallerken (denne har plass til en tallerken på 25,5 cm i diameter). Denne lille mikrobølgeovnen har en innvendig høyde på 18 cm, og det fungerer helt greit for vanlig enkel bruk.

Logik L17MSW13E er kun 25,8 cm høy

Dette er en av de laveste modellen vi har funnet. Volumet er allikevel på 17 liter noe som er tilstrekkelig for vanlig bruk. Med en høyde på kun 25,8 cm er det enkelt å plassere ovnen slik at den tar lite plass. Du må allikevel forsikre deg om at det er nok plass rundt ovnen slik at den får tilstrekkelig med luft osv. Bredden er 44 cm og dybden 33 cm.

Enkel betjening

For enkel betjening har denne ovnen fra Logic et lite digitalt kontrollpanel hvor du har full kontroll over det viktigste. Styringen skjer med brytere i solid metall.

8 program og 5 effektnivå dekker det meste

Logik L17MSW13E har 8 ulike automatiske program for tilberedning av maten, inkludert tining.

Du kan velge mellom fem ulike styrker, noe som gjør det enkelt å finne det som passer best i enhver situasjon. Ovnen har en styrke på 700 Watt.

Det er plass til en tallerken med en diameter på 25,5 cm, det vil si en normal tallerkenstørrelse. Dette er en liten mikrobølgeovn og har ikke grill og pizzafunksjon. Den har barnelås/ barnesikring og klokke.

Vekten er på 10 kg og ovnen står derfor stødig på benken.


Hva er viktig når du skal kjøpe ny mikrobølgeovn?

Du liker kanskje også...