MIKROBØLGEOVN – Test, testvinnere og kjøpeguide

Sist oppdatert: 1. september 2019


MIKROBØLGEOVN – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hva er viktig å tenke på når du skal velge mikrobølgeovn?

Det finnes fire typer mikrobølgeovner, den vanlige enkle, med grill, med varmluft og med både grill og varmluft (også kalt kombiovner). Alle er et effektivt supplement til den ordinære komfyren, enkelte velger også å kun ha en avansert mikrobølgeovn. Maten tilberedes på en sunn måte hvor næringsstoffene ikke forsvinner i prosessen. Det finnes ofte gode tilbud på mikrobølgeovn. Et tips er å følge med på nettbutikkene.

Mikroovn- eller kombiovn?

Skal du bruke mikrobølgeovnen til kun å varme opp mat holder det med de enkle og rimelige modellene uten varmluft og grill. Disse har også defrost funksjon for tining av mat.
Er planen å bruke ovnen til å lage mat er en kombiovn med varmluft og eventuelt også med grill en god løsning. De er mindre enn vanlige komfyrer og derfor raske å varme opp. De bruker også mindre strøm. En mikrobølgeovn med grill og varmluft er utrolig praktisk.

Plassering, frittstående eller integrert mikrobølgeovn?

Dette avhenger av hvor mye plass og hvilke muligheter du har. Det enkleste er å ha den stående på kjøkkenbenken. Problemet er at den tar en god del plass. Har du et kjøkken med mulighet for å integrere en mikrobølgeovn kan det være en god løsning. En løsning med integrert mikrobølgeovn koster litt mer enn frittstående, men du slipper plassproblemet.

Skal du bare varme opp maten holder det med en rimelig modell.

Hvilken størrelse?

Mikrobølgeovnens indre størrelse/volum angis i liter.

Mikrobølgeovn er praktisk men tar ofte litt for mye plass på små kjøkkenbenker.

De minste ovnene har et volum på rundt 10-15 liter, de største over 40 liter. Den utvendige størrelsen følger volumstørrelsen og de største ovnene tar en del plass og egner seg best for en integrert løsning. Større ovner har også en betydelig høyere pris.

De minste modellene har ikke alltid plass til store tallerkener, sjekk at det er plass til den tallerkenstørrelsen du har tenkt å bruke.

Hvilken effekt?

Mikrobølgeeffekten ligger på mellom 700 og 1000 watt. Grilleffekten ligger i intervallet 1100 til 1500 watt.

Tilleggsfunksjoner

  • Du har et stort utvalg av tilleggsfunksjoner til enkelte av modellene. Dette avhenger av hvor mye du er interessert i å investere i ovnen.
  • Det mest vanlige er forhåndsinnstilte program for ulike oppgaver, for eksempel oppvarming/tillaging av uilke typer mat.
  • Har du små barn kan det være lurt å velge en modell med barnelås.
  • Selvrensningsprogram, det vil si at ovnen renser seg selv ved hjelp av damp (damprensing) er praktisk, men finnes kun på de dyrere modellene.

Det finnes også tilbehør som tallerkener og ulike typer bokser maten kan varmes i.

SB

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...