Kjøpeguide Huawei Mate 9 Pro

Sist oppdatert: 8. januar 2019


Kjøpeguide Huawei Mate 9 Pro

Vi har lest et større antall tester og anmeldelser av Huawei Mate 9 Pro, her er en oppsummering:

Huawei’s nye toppmodell, Huawei Mate 9 pro er et flaggskip med ytelser og funksjoner i absolutt toppklasse. Ny kamerateknologi, sylskarp skjerm, flott design og effektiv betjening plasserer denne telefonen i toppsjiktet. Prisen er opp mot kr 8.000, med andre ord betydelig høyere enn man er vant med fra Huawei.

Kamera

Kameraet på Mate 9 Pro er laget i samarbeid med Leica, og er utarbeidet for å skape en fantastisk fotografering opplevelse, også under vanskelige lysforhold. Kameraet består av to enheter, Dual kamera. Det betyr i praksis at du disponerer to kamera, ett med fargesensor på 12 megapiksler og ett med svart/hvit sensor på hele 20 megapiksler.

Bildet tas med begge kameraene og bearbeides i etterkant. Bildestørrelsen blir 12 megapiksler. Frontkameraet har 8 Megapiksler og god lysstyrke. Kameraet har også bildestabilisator som gjør det mindre utsatt for bevegelser under fotograferingen.

4K video

Huawei Mate 9 Pro.

Videoinspilling i opptil 4K 2160p (30 bilder pr sekund), dvs fire ganger bedre oppløsning enn 1080p Full DH.

Design

Det spesielle med designen er at både skjermen og bakdelen er buet ut/avrundet på kantene. Kassen er i børstet aluminium. Telefonen har en tykkelse på 7,5 mm. Du kan velge mellom fargene grå og gull.

Prosessor/minne

Prosessoren er en lynrask Kirin 960 prosessor med 8 kjerner (fire på 2,4 GHz og fire på 1,8 GHz).

Stort internminne på 6G som gjør det mulig kjøre flere funksjoner, video og apper parallelt.

128 GM minne, noe som er i toppklasse.

Skjerm

5,5 tommers AMOLED-skjerm med buede kanter. AMOLED bruker mindre strøm og skarpere skjermbilde. Oppløsningen er 2560 x 1440 piksler.

Operativsystem

Android 7.0 Nougat.

Batteri

Stor batterikapasitet på 4000 mAh (IPhone 7 har 2900 mAh). Huawei Mate 9 Pro har rask lading, Super Charge-systemet, (ca 90 minutter fra 0 til 100%).

Dual SIM

Mobilen har plass til to SIM-kort (nano), både 3G og 4G.

Betjening og funksjoner

Fingeravtrykkleseren er plassert på forsiden (samme knapp som hjemknappen).

Pris

Ca kr 8.000.

Andre viktige ting

– Stereohøyttalere med DTS lydforsterking

– USB 2.0 type-C port for rask lading og datasynkronisering

– 3.5 mm lydport

– GPS/GLONASS/Galileo/Beidou geolokasjon og servicestøtte

– Lynrask WiFi-ac og Bluetooth 4.2, WiFi Direct

Positivt fra tester og kommentarer

Veldig godt kamera

Dobbel-kamera løsningen (dual kamera, ett fargekamera med 12 piksler og svart/hvit kamera med 20 piksler) gir veldig god bildekvalitet, skarpe bilder og fantastisk fargegjengivelse, også i svakt lys. Den høye kvaliteten på bilder tatt i dårlig lys blir fremhevet i mange tester. Gode linser og en avansert bildeprosessor som fjerner og støry og gir god balanse i bildene fremheves ofte. Kameraet er utviklet av Leica og er noe av det ypperste som finnes tilgjengelig på mobiltelefoner. Også frontkameraet på 8 megapiksler gir gode bilder, også dette under vanskelige lysforhold. Blitsen får også mye skryt, blant annet for riktige

Opptak i 4K video gir fire ganger bedre oppløsning enn den mer vanlige 1080p Full HD, det merker du godt på kvaliteten.

Huawei’s kameraapp er meget brukervennlig og har mange spennende funksjoner.

Godt grep

Telefonen ligger godt i hånden og gir et godt grep. Dette mye takket være den avrundede skjermen. I mange tester fremheves den stilige designen med børstet aluminium.

Rask prosessor og stort minne

Prosessoren er en lynrask Kirin 960 prosessor. Den består av 8 kjerner (fire på 2,4 GHz og fire på 1,8 GHz). Dette er ytelse på toppnivå.
Stort internminne på 6G som gjør det mulig kjøre flere funksjoner, video og apper parallelt.
128 GM minne, noe som er i toppklasse.

Skjerm med AMOLED teknologi

AMOLED-teknologi gir bedre kontrast, bedre fargegjengivelse og et lavere strømforbruk. Skjermen på Huawei Mate 9 Pro har en oppløsning på 2560 x 1440 megapiksler og gir et sylskarpt bilde.

Android 7.0

Denne siste Android versjonen er veldig fleksibel i bruk og har mange nye funksjoner, blant annet bedre sikkerhetsfunksjon. Det skrytes av lett betjening, enkel tilgang til og raskt skifte mellom applikasjonene og muligheten for å dele skjermbildet.

Enkel betjening

Flere tester fremhever at telefonen er rask og betjene og spesielt menyene får mye skryt. Fingeravtrykkleseren er plassert på framsiden av telefonen og fungerer med lynrask responstid. En viktig funksjon er at telefonen har programvare som jobber med å lære seg hvordan du anvender telefonen. Målet er å tilpasse og få telefonen til å fungere på en optimal måte i forhold til din bruk. Dette er en avansert funksjon og telefonen trenger litt tid før den har lært seg ditt brukermønster.

God lyd

Telefonen leverer god lyd og har stereo høyttalere på fremsiden. Stereohøyttalere har DTS lydforsterking og gir en flott lydopplevelse for film og musikk.

Kraftig batteri og rask ladning

Batteriet er på hele 4000 mAh ( 2900 mAh på iPhone 7 Plus). I følge Huawei rekker batteriet til to dagers normal bruk. Den raske ladetiden fremheves også. Batteriet lades fra tomt til 100% på 1,5 time. Huawei kaller denne ladeteknologien for Super Charge og 20 minutter lading skal være nok til en hel dags bruk av mobilen. Laderen er flere ganger kraftigere enn laderen til iPhone 7 Plus.

Negativt fra tester og kommentarer

Enkelte kommentarer har gått på at mange av appene som følger med er fra Huawei selv. Det er derfor tilsvarende reduksjon i apper fra andre leverandører. Litt usikkert om dette er et problem, det blir etter smak og behag om appaer kan jo skiftes ut eller fjernes.

Høy pris

Huawei Mate 9 Pro koster ca 8.000 kroner og det er godt over Android-konkurrentene.

Ikke vanntett / værsikring

Mobilen er ikke vanntett. Tar du prisen tatt i betraktning burde den absolutt vært vanntett, ikke minst når du sammenligner med konkurrerende telefoner.

Fakta / egenskaper

Dual SIM: Telefonen gir deg plass til to stykk nano SIM-kort og du kan bruke et 4G SIM-kort og et 3G SIM-kort samtidig. Hold jobb og privatliv atskilt med en og samme telefon. Du kan enkelt veksle mellom de to SIM-kortene.

– 128 GB intern lagring

– USB 2.0 type-C port for rask lading og datasynkronisering

– 3.5 mm lydport

– GPS/GLONASS/Galileo/Beidou geolokasjon og servicestøtte

– Lynrask WiFi-ac og Bluetooth 4.2, WiFi Direct

– Rask et-trykks NFC paring

Oppsummering

Huawei Mate 9 Pro er en fantastisk mobiltelefon med høy ytelse på alle områder. Den er rask og meget presis i betjeningen. Den har et unikt dobbelkamera som garantert vil gi deg bedre bilder, spesielt når lysforholdene er dårlige (dette har jo vært og er fortsatt det store problemet med mobil-fotografering).  Batteriets kraftige ytelse og den raske ladningen er viktige egenskaper for mange.

Det eneste som trekker ned er noe høy pris og manglende vanntetthet. Spørsmålet er hvor mye vanntetthet og værsikring betyr i praksis for bruken av denne type telefoner.

Designer er stiling med den buede skjermen.

Dette er uten tvil en av markedets beste mobiler for øyeblikket.

Se også kort og enkel guide til mobiltelefonkjøp.

SB

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/mobil/kjopeguide-huawei-mate-9-pro">
Twitter

Du liker gjerne...