Kodak Scanza -enkel skanning av negativer og dias

De fleste norske hjem er fulle av negativer og diasbilder fra den analoge fotoepoken. Nå er det derimot digitale løsninger som gjelder, ikke minst i forhold til å kunne se på og distribuere bildene på en enkel måte. Så langt har det vært litt kronglete og komplisert å skanne dias og gamle bilder.

Nå har endelig Kodak lansert et verktøy (Kodak Scanza) som gjør det til en lek å konvertere ditt analoge fotoarkiv til en mye mer praktisk digital løsning.

Kodak Scanza film og bildeskanner er virkelig en revolusjon innen praktisk bildeskanning. På sekunder gjør du et gammelt negativ eller dias om til en jpeg-fil. Du kan skanne film i formatene 110, 126 og 135 samt film (super 8). Det hele lagres på et minnekort. Utrolig enkelt og greit. Bildestørrelse/sensor er på 14 megapiksler.

Annonse: Skal du kjøpe kjøkkenkniv anbefaler vi nettbutikkene Bakeren og Kokken og KitchenTime. De har stort utvalg og alltid gode tilbud.

 

Genialt for dias

Det ligger noen millioner dias rundt i norske hjem som ikke har vært sett på årevis og mest sannsynlig aldri mer vil bli sett. Hovedårsaken er mangel på diasfremviser. De finnes nesten ikke lenger i handelen, og hvem vil investere i slik teknologi. Det ender gjerne med at man tar med de viktigste bildene til en fotoforretning for fremkalling. Dette fungerer greit, men koster mye. De fleste har mange bilder, og ikke alle er så viktige at de rettferdiggjør en stor kostnad med konvertering hos ekstern leverandør.

Se også vår guide til blekkprinterkjøp.

 

Du liker kanskje også...