RETTETANG – Test, testvinnere og kjøpeguide

Sist oppdatert: 1. september 2019


RETTETANG – Test, testvinnere og kjøpeguide

Med rettetang får du orden på håret. Behandlingen går ut på å forsegle og lukke hårets naturlige fuktighet og oljer inn i håret ved hjelp av varme. Dette gir et glatt og mykt hår. Problemet er at varmen og bruken kan slite veldig på håret. I tillegg til å bruke rett teknikk er det flere ting du bør tenke på før du kjøper en rettetang.

Smale eller brede plater?

Den anbefalte platebredden er det din hårtype som avgjør. Smale plater er enkle å jobbe med og passer til tynnere og kortere hår. Bakdelen med smale plater er at du bruker lengre tid på å rette håret. Brede plater egner seg best til tykkere og noe lengre hår.

Keramisk belegg

Det anbefales å velge en rettetang med keramisk belegg. Varmeelementet er laget av aluminium eller stål og belagt med en keramisk flate. Fordelen er hurtig oppvarming og en jevnere fordeling av varmen over hele flaten.

Keramisk belegg gir jevnere varme.

Dermed slipper du at enkelte deler av flaten blir veldig varme, noe som skader og sliter på håret. Resultatet er også et glattere hår med mere glans.

Titanium belegg

Dette belegget er skånsomt mot håret og brukes ofte i frisørsalongene.

Varmelementet er viktig

Det er avgjørende om varmeelementet er laget i stål eller aluminium. Stål tar lengre tid og varme opp og det er vanskelig for tangen å holde en jevn temperatur, det blir fort temperatursvingninger. Et varmeelement i aluminium går raskt og varme opp og holder en mye jevnere temperatur. På markedet i dag brukes det ofte stål i de rimeligste rettetangene.

Keratin i keramisk belegg

Keratin er et stoff som beskytter og gir håret styrke. Produsenten Remington har lagt dette i den keramiske overflaten for en bedre behandling og resultat.

Diamantbelegg

Dette er en profesjonell løsning som har liten friksjon mellom håret og platene og er ytterst skånsom mot håret under behandlingen.

Ionisk funksjon

Det finnes krølltenger med ionisk fuksjon. Det betyr at håret blir mindre statisk. Avhengig av hvilken hårtype du har er dette noe som er viktig for et godt resultat.

Vibrerende plater

Gizmo har en teknologi hvor rettetangen (platene) vibrerer (kan slås av og på). Fordelen med dette er at varmen spres raskere inn i håret og inn blant hårstråene. Dette gir også mindre slitasje i tillegg til at pleieproduktene håret ble behandlet med før rettingen blir ”massert” inn i håret.

Temperaturkontroll

For en optimal behandling er du avhengig av å kunne velge riktig temperatur. Det er derfor klokt å velge en rettetang hvor du kan velge i flere temperaturer, enten i en fast skala etter trinnløst. Temperaturen ligger i området 160 til 240 grader. En termostat holder temperaturen jevn. Det er også praktisk med digital angivelse av temperaturen.

Rask oppstart

Rettetenger med varmeelement i aluminium bruker kun 15-20 sekunder på å nå en temperatur på 200 garder. Rimelige tenger med varmeelement i stål trenger opp mot to minutter oppvarming. Dette har stor betydning, slike sekunder føles lange.

Riktig volt for reise

Skal du ta med rettetangen utenlands er det praktisk at du kan velge mellom 110 V og 230 V.

Rettetanger varer ikke evig

Høy varme og friksjon med håret sliter på belegget. Hyppige temperatursvingninger belaster både varmeelementer og belegg. Det er derfor vanlig at med daglig bruk har en rettetang en gjennomsnittlig varighet på ca 2 år.

Skrevet av Sture Bjørseth

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...