Kodak Scanza -enkel skanning av negativer og dias

Sist oppdatert: 22. September 2021


Kodak Scanza -enkel skanning av negativer og dias

De fleste norske hjem er fulle av negativer og diasbilder fra den analoge fotoepoken. Nå er det derimot digitale løsninger som gjelder, ikke minst i forhold til å kunne se på og distribuere bildene på en enkel måte. Så langt har det vært litt kronglete og komplisert å skanne dias og gamle bilder.

Nå har endelig Kodak lansert et verktøy (Kodak Scanza) som gjør det til en lek å konvertere ditt analoge fotoarkiv til en mye mer praktisk digital løsning.

Kodak Scanza film og bildeskanner er virkelig en revolusjon innen praktisk bildeskanning. På sekunder gjør du et gammelt negativ eller dias om til en jpeg-fil. Du kan skanne film i formatene 110, 126 og 135 samt film (super 8). Det hele lagres på et minnekort. Utrolig enkelt og greit. Bildestørrelse/sensor er på 14 megapiksler.

Annonse: Skal du kjøpe kjøkkenkniv anbefaler vi nettbutikkene Bakeren og Kokken og KitchenTime. De har stort utvalg og alltid gode tilbud.

 

Genialt for dias

Det ligger noen millioner dias rundt i norske hjem som ikke har vært sett på årevis og mest sannsynlig aldri mer vil bli sett. Hovedårsaken er mangel på diasfremviser. De finnes nesten ikke lenger i handelen, og hvem vil investere i slik teknologi. Det ender gjerne med at man tar med de viktigste bildene til en fotoforretning for fremkalling. Dette fungerer greit, men koster mye. De fleste har mange bilder, og ikke alle er så viktige at de rettferdiggjør en stor kostnad med konvertering hos ekstern leverandør.

Se også vår guide til blekkprinterkjøp.

 

{“programId”:1133564220,”sku”:”26235″,”productName”:”Victorinox Knivsett Kokkekniv Brødkniv Skrellekniv Fileteringskniv”,”productPrice”:1599,”productUrl”:”https://bakerenogkokken.no/kjokkenkniver/knivsett/victorinox-knivsett-kokkekniv-brodkniv-skrellekniv-fileteringskniv/”,”imageUrl”:”https://static.goshopping.dk/products/2000/victorinox-knivsaet-med-kokkekniv-broedkniv-trancherkniv-og-urtekniv-victoriset2-26235-1.jpg”,”productDescription”:”Et meget prisgunstig knivsett med kvalitetskniver fra velkjente Victorinox. I dette settet får du 4 kniver, alt du trenger for å briljere på kjøkkenet! \n \nVictorinox Kokkekniv 22 cm Rosentre\n \nKokkekniv med skaft av Rosentre, bladlengde 22 cm. Dette er en mindre kniv i Victorinox Wood sin serie av kokkekniver med tradisjonelle håndtak i Rosentre. Kokkekniven har et behagelig håndtak som gir godt grep og et balansert blad.\nKokkekniver er meget allsidige kniver, spesielt når de er noe mindre, som denne. De brukes til å hakke og kutte, og gjør matlagingen til en ren fornøyelse. \n \nVictorinox Brødkniv 26 cm Rosentre\n \nBrødkniv med sagtagget knivblad og behagelig håndtak av Rosentre, den profesjonelle betegnelsen er konditorkniv.\n\nKnivens egenskaper gjør den ideell til å skjære fine brødskiver uten smuler. Den ligger meget smidig i hånden, er lett å bruke og med et klassisk håndtak i rosentre passer den inn på nesten alle kjøkken.\n \nVictorinox Skrellekniv 8 cm Rosentre\n \nSkrellekniv med spiss i rustfritt stål og skaft av rosentre, totalt 18,2 cm lang, bladlengde 8 cm og bredde på bladet 19 mm.\n\nSkrellekniven er en av de mest brukte knivene på kjøkkenet, dette er en praktisk spiss skrellekniv med et behagelig skaft av rosentre. Den er ubetydelig større enn skrellekniven med artikkelnr 5.0600 og inngår i matlagingens ABC der den fyller mange forskjellige bruksområder.\n \n\nVictorinox Flexibel Fileteringskniv 18 cm Rosentre\n \nFileteringskniv med fleksibelt blad og skaft i Rosentre, bladlengde 18 cm.\n \nFileteringskniver kjennetegnes av sine smale, lange, spisse og lett bøyelige knivblad. Med en fileteringskniv er det lett å skjære fiskefileene fra ryggbenet.”,”currency”:”NOK”,”manufacturerArticleNumber”:”VICTORISET2″,”manufacturer”:”Victorinox”,”productCategory”:”Knivsett”,”oldPrice”:1599,”shipping”:0,”inStock”:true,”market”:”NO”,”extraInfo”:[{“key”:”DELIVERY_TIME”,”value”:”2-5″},{“key”:”CONDITION”,”value”:”New”}],”programName”:”Bakeren og Kokken NO”}

Please follow and like us:

Du liker gjerne...

Beklager, ingen relevante artikler funnet.