Hvilke fordeler er det med bruk av smokk?

Sist oppdatert: 23. mai 2019


Hvilke fordeler er det med bruk av smokk?

Smokk har mange fordeler og er både barnets og foreldrenes kjærkomne venn i mange situasjoner. Barnet får noe å sutte på og foreldrene får litt fred og ro. Fire av fem barn i Norge bruker smokk.

Hvilke er de viktigste fordelene med å bruke smokk?

Raskere innsovning

  • Det kan være mange grunner til at et barn ikke sovner.
  • Ofte finner ikke barnet roen når det blir lagt ned i sengen.
  • Det kan være oppspilt etter lek og stimulerende aktiviteter, det har ikke lyst å legge seg, barnet vil ikke forlate mor eller fars trygge favn eller det kanskje rett og slett er overtrøtt og ikke klarer å sovne av den grunn.
  • Barnet hyler og da er veldig effektivt å gi barnet en smokk.

Dette beroliger barnet fordi sutting er noe trygt som gjerne forbindes med mor og mat.

Annonse: 

TEST!!! Reduserer sjansen for , dette er en test og ikke noe å bry seg om.

Undersøkelser viser at bruk av smokk reduserer sjansen for krybbedød. Årsakssammenhengen er ikke helt klar og det pågår fortsatt forskning. En årsak til den reduserte risikoen kan være at barnet sover litt lettere med bruk av smokk. Det våkner fortere og oftere. Dyp søvn kan medføre større sjanse for krybbedød.

En smokk med ring vil også gjøre det vanskelig for barnet å havne på magen, bevegelsen hindres av smokken.  Dermed unngår barnet å få ansiktet ned i madrassen, noen som gir vanskeligere pusting.

Sjekk om barnet er sultent

Gråter barnet og ikke vil ha smokk er det stor sannsynlighet for at det er sult som er årsaken. Det er alltid vanskelig å forstå hvorfor et barn gråter, men sult og tørst er ofte grunnen. Roer barnet seg når det får smokken og ikke spytter denne ut var årsaken trolig en annen. Det er også et triks å gi et sultent barn smokk. Det kan gi deg litt tid til å forberede mat før smokken spyttes ut og «sirkuset» starter igjen.

Distraherende

Skal du gjør noe barnet ikke har lyst til, for eksempel besøk hos legen eller sitte stille i en sammenheng er det alltid smart å ha smokken klar.

Smokken er rett og slett et fantastisk verktøy!

 

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/smokk/fordeler-bruk-smokk">
Twitter

Du liker gjerne...