Smokk – Test, tips og kjøpeguide

Sist oppdatert: 23. mai 2019


Smokk – Test, tips og kjøpeguide

Smokker lages av naturgummi (latex) eller av silikon. Den kan ha ring festet til skjoldet eller bare en knott oppå. Denne må i tilfelle være minimum 1 cm. høy. Bruk av smokk har mange fordeler.

Smokken må være slik utformet at den er lett å få ut av barnets munn dersom barnet ikke bare får sugedelen inn i munnen, men også deler av resten av smokken inn. Smokken må være så solid at den kan bites i uten at gummidelen slites for fort. Sugedelen må ikke være for lang – max 3,5 cm, ellers kan barnet få brekningsfornemmelse. Skjoldet skal ha minst 2 ventilasjonshull, men disse må ikke være i en slik størrelse at fingrene setter seg fast. Sjekk smokken jevnlig ved å dra i den i alle retninger. Sjekk både sugedel og skjold, særlig sammenføyningen.

Ved første tegn til svakhet eller ødeleggelse, så kast den. Ikke ha gummi/latex-smokker i direkte sollys eller varme. Det kan gjøre smokken mindre holdbar. Bytt smokker etter 1-2 måneders bruk, både av sikkerhetsmessige og hygieniske grunner. Fest ikke bånd eller snorer til smokken som du henger rundt barnets hals eller fester til klær, seng e.l. Barnet kan da bli kvalt.

Smokkelenker

Smokkelenker brukes for at barnet ikke skal miste eller kaste bort smokken. Den ene enden av holderen festes til smokken, den andre til barnets tøy. Smokkelenkene går lett i stykker, og dersom delene blir for små, representerer disse en kvelningsfare. Lengden på selve lenken er også en fare fordi barnet kan få denne rundt halsen. Derfor skal den maksimale lengden ikke være mer enn

Ortodent – innovativ og smart smokk

Ny sugedel

Dagens smokker har kun små variasjoner. Det synes som om produktutviklingen har konsentrert seg om skjoldet og håndtaket på utsiden av munnen, og ikke den aktive delen som barna suger på. ORTODENT smokk har derimot en helt ny og revolusjonerende sugedel, og er utviklet av norske eksperter innen tannhelse.

Fordeler

Det er tydelig forskjell på tungens posisjon ved bruk av ORTODENT smokk i forhold til bruk av tradisjonell smokk. ORTODENT smokk lar tungen ligge i normal posisjon mot ganen, og vil dermed ikke ha uheldig virkning på normal bittutvikling.

Tilvenning

Mange barn trenger litt hjelp til å venne seg til å bruke ORTODENT smokk, både om barnet aldri har brukt smokk før, eller brukt en annen smokkvariant.

I begynnelsen er det vanlig at smokken ofte faller ut av munnen på barnet, og det kan være nødvendig å gi barnet smokken mange ganger før det finner ut av sugeteknikken. Det anbefales å begynne tilvenningen på et tidspunkt av døgnet der barnet er rolig. Vær tålmodig, og ikke gi opp!

Hva er bittfeil?

Kryssbitt er et eksempel på en bittfeil som krever tannregulering. Når tungen presses ned i munnhulens gulv, oppstår et trykk som presser tannbuen i under-kjeven utover. Samtidig mister tannbuen i overkjeven støtte fra tungen, slik at trykket fra kinnene presser overkjevetannbuen innover. Tannbuen i underkjeven blir dermed bredere enn i overkjeven og det blir vanskelig å bite sammen. Underkjeven tvinges derfor ut til en side slik at det oppstår et kryssbitt. Skandinavisk forskning viser at opptil 40 % av barn som bruker tradisjonelle smokker i dag, utvikler slikt kryssbitt.

Design

Den delen av smokken som er utenfor munnen har et moderne formspråk, der ergonomiske egenskaper er kombinert med tidsriktig design.

Kilde: ORTODENT

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.testtips.no/smokk/smokk-test-tips-kjopeguide">
Twitter

Du liker gjerne...