Miele vaskemaskin – Innovasjon og ny teknologi

Sist oppdatert: 1. september 2019


Miele vaskemaskin – Innovasjon og ny teknologi

Miele har produsert vaskemaskiner siden 1899 og er en av verdens ledende både når det gjelder kvalitet og innovativ teknologi. Med hele 20 års garanti har Miele en unik posisjon, også i Norge. Vaskemaskinene fra Miele har en høy pris, men målt opp mot hvor lenge de varer og hvor effektivt og skånsomt de vasker får du uten tvil svært mye for pengene.

I denne artikkelen finner du det viktigste om modellene:

Miele WDB030 Eco: Mange vaskeprogrammer og skånsom vask, pris ca kr 8.000,-.

Alle vaskemaskinene i denne artikkelen kan du kjøpe på skousen.no, enkelt og greit og levert på døren.

Etter modellomtalene finner du mer interessant og nyttig informasjon om Miele vaskemaskiner.


Miele WDB030 Eco

Optimal for husholdninger på 2-3 personer med et normalt behov for klesvask. Det som skiller Miele WDB030 fra mange konkurrenter er det spesielle vaskeprogrammet Outdoor. Dette er utviklet for at du skal kunne vaske utendørsklær på en effektiv måte som også tar vare på plaggets tekniske egenskaper,
for eksempel vanntetthet.

Pris: Ca kr 8.000 (nov 2018)
Type: Frontmatet
Energiklasse: Klasse A+++
Vaskekapasitet: 7 kg
Energiforbruk/år: 175 kWh
Vannforbruk/pr år: 10340 liter
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Støynivå under vask:  50 dB
Trommel: Miele skånetrommel i rustfritt stål med celleformet overflatestruktur som produserer en fin vannfilm mellom tekstilene og trommelveggen
Maksimal effekt: 2.4 kW
B/D/H: 59.6 cm/63.6 cm/85 cm
Skrått betjeningspanel: For montering i søyle, plassering under benk
Motor: Børsteløs Eco-motor Økonomisk, effektiv og slitesterk
Outdoor og Impregnering vaskeprogram: Tar vare på klærnes egenskaper
Testresultat: Får mye skryt for god utvalg av vaskeprogram for utendørsklær, kjoler, skjorter og ullplagg. Skånsom vask, enkel betjening, lavt strømforbruk.

Denne kvalitetsmaskinen fra Miele kan du kjøpe på Skousen.no for levering på døren.


Klesvask med Miele -teknologi

Å vaske klær er i utgangspunktet en enkel prosess, du tilfører vann og såpe, vasker og deretter skyller du. En moderne vaskemaskin gjør denne prosessen ved hjelp av nye teknologiske løsninger og funksjoner. Målet er å vaske bedre, raskere og mer økonomisk. Miele har tatt dette på alvor.

Vi har sett på hvilke funksjoner og løsninger du finner Miele vaskemaskiner. Miele er kjent for både innovasjon og vaskemaskiner som lever lenge. Du finner ikke all teknologien som omtales i denne artikkelen på hver eneste maskin, men det viser hva som er mulig. Hvilke funksjoner den enkelte Miele modell har finner du på Mieles hjemmesider.

Problemer med vaskemaskinen? Det kan lønne seg å reparere.

Betjening og styring av maskinen

ProgramManager

Denne funksjonen gjør det enkelt å tilpasse vaskingen til de behov du har. Intensiv vask: Ekstra grundig vask til samme vasketid. Eco: Du sparer energi uten at det går utover vaskeresultatet. Ekstra skånsom: Vaskeprosessen er snill med klærne, noe som blant betyr mindre behov for å stryke. Ekstra stille: Maskinen kjører en vaskerytme som lager mindre støy. AllergoWash: Går til angrep på bakterier i vasken, en fordel for deg med ømfintlig hud.

Programmering av vaskestart

Ved hjelp av funksjonen Startforvalg bestemmer du selv når vaskeprogrammet starter. Vil du vaske til bestemte tidspunkt pga. lavere strømpriser, eller du ønsker at vasken skal være ferdig til et bestemt tidspunkt kan du stille inn dett i inntil 24 timer på forhånd.

AutoClean – effektiv vaskemiddelbeholder

Vaskemiddelbeholderne er spesialdesignet slik at alt vaskemiddelet lett blandes med vannet og en glatt overflate gjør at den holder seg ren. Beholderne spyles med kraftige vannstråler etter hver vask.

LED-trommelbelysning

Power LED lamper lyser opp trommelen. Det blir lettere å huske på å ta ut ferdigvasket tøy, i tillegg ser det flott ut.

Full kontroll med MobileControl

Dette er en mobilapp (Miele@mobile) som gir deg full kontroll med vaskemaskinen uansett hvor du befinner deg. Du følger med på vaskeprosessen, du kan både starte og velge program. En veldig praktisk løsning som gir store muligheter.

Flerspråklig vaskemaskin

Displayet viser informasjonen på det språket du ønsker. Det er lett å endre språk og utvalget av språk er stort.

Se også enkel og lettforståelig kjøpeguide for vaskemaskin.

Vaskemaskinens effektivitet

Eco-motor og lavt strømforbruk

Miele vaskemaskiner har ekstra kraftige motorer og er slitesterke, noe som er en av grunnene til at Miele maskiner varer «evig». Mieles Eco motor er økonomisk i drift og har en stille gange. De mest økonomiske Miele maskinene er 20% mer effektive enn den beste energiklassen A+++.

Det er enkelt å handle vaskemaskin på nett – Sjekk tilbud på Skousen.no.

Analyse av tøymengden

Denne funksjonen kalles mengdeautomatikk og går ut på at mengden tøy du legger i maskinen blir målt. Målet er å vaske mer økonomisk og skånsomt ved tilpasse vannmengde og vaskeintensitet til den faktiske mengde tøy.

Eksakt mengde vann

Ved hjelp av en vannmengdeteller blir vanninntaket målt og styrt med stor presisjon. Dette gjør det mulig å bruke eksakt mengde vann, noe som sparer både miljø og lommebok.

Total kostnadskontroll med EcoFeedback

Dette gjør det mulig å følge nøyaktig med på vann- og strømforbruket. Maskinen måler nøyaktig flere variabler og gir deg full oversikt over kostnader og forbruk. Du har også mulighet til å be maskinen estimere forbruket for det programmet du velger.

Hvor lang garanti er det på vaskemaskiner?

Maksimal rengjøringseffekt – QuickPowerWash

QuickPowerWash er et hurtigprogram som vasker tøyet på under 60 minutter. Dette er i følge fagmiljøet svært raskt og passer bra for deg med travle dager.

Optimal og enkel dosering – CapDosing

CapDosing er system som består av porsjonspakker med vaskemiddel. Pakkene legges i såpeskuffen som vanlig, men aktiveres til bestemte tidspunkt i prosessen. Hver pakke inneholder vaskemiddel som er tilpasset en bestemt type skitt/flekk. Miele tilbyr seks ulike typer vaskemiddel, Sport, Dun, Outdoor, Ull, Silke og Impregnering). I tillegg kommer tre skyllemidler, Aqua, Nature, Cocoon. Dette gjør det mulig å spesialbehandle tøyet i vask.

Tre populære vaskemaskiner fra Bosch , AEG og LG.

Helautomatisk dosering av vaskemiddel – TwinDos

TwinDos sørger for optimal dosering av vaskemiddelet.

TwinDos er et system hvor vaskemiddelet doseres inni i vaskeprosessen på optimale tidspunkt. Løsningen gjelder flytende vaskemiddel

Ren vask med mindre vann – Spin & Spray

Jo mere vann skal varmes opp og pumpes inn og ut av vaskemaskinen desto mer strøm bruker den. Teknologien Spin&Spray gjør det mulig å vaske med et betydelig lavere vann nivå i maskinen enn det som er vanlig. Du sparer både energi og tiden vaskeprogrammet tar, det blir mindre vann som skal behandles

Maksimal sikkerhet under vask – Watercontrol-system

For å kunne påvise feil og avvik i vaskeprosessen på ett tidlig tidspunkt styres vanninntaket av sensorer. Dette system kalles Watercontrol-system (WCS). Skulle det oppstå en vannlekkasje inne i maskinen vil vanninntaket stoppes umiddelbart og deler av vannet i maskinen blir pumpet ut. Risikoen for følgeskader av vannlekkasje blir derfor betydelig redusert. Systemet inkluderer også en dobbel magnetventil montert ved vannkranen. Skulle det oppstå problemer med første del av systemet vill denne kranen stenges av.

Skånsom vask

Klær vaskes ofte og slitasjen på tøyet gjennom lange vaskeprosesser i maskin kan bli stor. For å bøte på dette leveres mange vaskemaskiner nå med skånetrommel. Miele har en patentert teknologi hvor trommelen produserer en tynn film av vann som ligger mellom tøyet i trommelen og trommelveggen. Tøyet glir mykt på denne filmen og lav friksjon girbskånsom vask og lav tøyslitasje.

Oppvarming av tommel gir lettere stryking

Løsningen kalles SoftSteam skånetrommel og går ut på at trommelen varmes opp i den siste runden med sentrifugering. Dette gjør tøyet luftig, lett og glatt med resultatet at det blir enkelt å stryke. Et annet system, SteamCare, tilfører tøyet damp på slutten av sentrifugeringen, noe som også bidrar til at strykingen blir lettere. I følge Miele reduseres strykingen med hele 50%.

Sjekk Miele vaskemaskin WBD030 Eco.

Mange programmer

Mieles patenterte skånetrommel har en celleformet overflatestruktur som tøyet «sklir» på.

Det finnes uendelig mange programmer for vask og behandling av tøyet, og de ulike merkene har sine egne løsninger. Denne artikkelen har tatt for seg en del av den tilgjengelige teknologien når det gjelder moderne vaskemaskiner. Hvor mye av dette du finner nødvendig blir opp til deg. Har du mange fine klær er det en god investering å sørge for en effektiv og skånsom vask. I tillegg kommer aspekt som miljø og energiforbruk.

Det blir også et spørsmål om pris. Skal du dra nytte av all den nye teknologien koster det en del, også når det gjelder vaskemaskiner. Sjekk nettsidene til produsentene. Der finner du mye nyttig informasjon.

Se Mieles hjemmesider for en oversikt hvilke modeller som har de ulike finessene.

Sture Bjørseth

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...