Miele WKF131 – Vaskemaskin test og tips

Sist oppdatert: 1. september 2019


Miele WKF131 – Vaskemaskin test og tips

Miele WKF 131 WPS er en frontmatet kvalitetsmaskin fra en av verdens mest anerkjente produsenter av vaskemaskiner og andre hvitevarer. Maskiner fra Miele er underlagt de mest omfattende testprogrammene. En av grunnene til at Miele er i særstilling på kvalitet er at de produserer en stor del av delene selv, de bruker ikke underleverandører i samme utstrekning som konkurrentene. Det betyr bedre kontroll og topp kvalitet og driftssikkerhet.

Vaskekapasitet: 8 kg
Energiklasse: A+++ -30%
Sentrifugehastighet: 1600/min
Restfuktighet: 44%
Støy vask/sentrifug: 47/72 dBA.

8 kg kapasitet og energiklasse A+++-30%

Miele WKF 131 har en vaskekapasitet på 8 kg, noe som er tilstrekkelig for en husholdning på 4-6 personer med et normalt vaskebehov. Energiklasse A+++ -30% gjør maskinen rimeligere i drift og samtidig miljøvennlig. -30% betyr at energiforbruket ligger 30% under kravene til å ligge i klasse A+++. Dette er absolutt i toppsjiktet når det gjelder strømkonsum.

Kjøpe ny vaskemaskin eller reparere den gamle?

Lav restfuktighet gjør tørkingen raskere

Restfuktigheten på kun 44% etter sentrifugering på 1600/min betyr kortere tørketid og eventuelt kortere opphold i tørketrommelen, noe som også er gunstig for strømforbruk og lommebok. Du kan også velge en lavere hastighet på sentrifugeringen men da vil naturlig også restfuktigheten bli noe høyere.

Lite støy under vask og sentrifugering

Under vanlig vask har Miele MKF 131 et støynivå på 47 dB(A).

Miele WKF131 har mange funksjoner som gjør det enklere å vaske tøyet rent og skånsomt, også på kun en time om det haster.

Dette er regnet som lavt for en såpass stor vaskemaskin. Under maksimal hastighet på sentrifugering (1.600/min) er støynivået 72 dB(A). Dette er ikke stille, men allikevel en av de laveste støynivåene blant vaskemaskiner.

Miele WKF 131 WPS er brukervennlig

Denne vaskemaskinen får skryt for enkel betjening og vask. Tydelige symboler og knapper et oversiktlig og et lett forståelig betjeningspanel er noe som kjennetegner vaskemaskiner fra Miele og Miele WKF 131 er intet unntak.

Høy vekt gir stabilitet

Vekten på hele 94 kg har både en fordel og en bakdel. Fordelen er at maskinen står stødig under vask og sentrifugering. Den beveger seg og vibrerer lite og dette er ikke minst gunstig for slitasjen. Bakdelen er at den er tung og flytte på. Spørsmålet er om dette egentlig er et problem. Det vil uansett være to personer som bærer en vaskmaskin i hus, og er den først plassert hvor den skal stå blir den også gjerne stående der.

SoftSteam skånetrommel ta vare på tøyet

Miele har utviklet en egen trommel som er ekstra skånsom mot tøyet. Konseptet går ut på at trommeloverflaten har en celleformet struktur som legger en tynn film av vann langs overflaten. Denne filmen eller belegget av vann gjør at tøyet møter trommelveggen på en skånsom måte, noe som betyr mindre friksjon og slitasje på klærne.

Du kan også velge innstillingen strykeklar. Det innebære at trommelen varmes opp i den siste sentrifugeringen. Klærne blir dermed luftigere og mer smidig, noe som betyr at strykingen går raskere unna. En stor fordel i en travel hverdag.

QuickPowerWash – rent tøy på en time

Programmet QuickPowerWash er praktisk om det haster med å få vasken ferdig. På en knapp time kjøres en komplett vask (inntil 60 grader) inkludert sentrifugering (1600/min). Praktisk om tiden er knapp.

PowerWash 2.0 – effektiv vasking

Miele WKF131 er en av de beste i klassen når det gjelder energieffektiv vasking. I dag er den beste energiklasse A+++. Miele overgår kravene som stilles i denne klassen med hele 30%, det er imponerende. I tillegg har Miele løsninger som både gir bedre utnyttelse av vaskemiddelet og mindre forbruk av vann, noe som igjen betyr mindre utgifter for deg.

CapDosing engangskapsler fjerner vanskelige flekker

Miele WKF131 har et smart system for fjerning av flekker som ikke forsvinner i vanlig vask. Opplegget går ut på at du tilfører en dose spesialvaskemiddel som er tilpasset den aktuelle flekken. Dette skjer med engangskapsler (CapDosing) som settes inn i maskinen. Kapslene er tilpasset det enkelte vaskeprogrammet og doseres riktig slik at det tas hensyn til hvilken type tøy som skal vaskes, det er forskjell på å fjerne flekker fra en ullgenser og en genser i akryl.

Miele WKF131 får gode tilbakemeldinger

Vi har sett på en del kommentarer i ulike fora, blant annet på tyske nettsider, og denne maskinen får mye skryt. Det som fremheves spesielt er det gode utvalget av programmer (særlig QuickPowerWash), meget god brukervennlighet og godt vaskeresultat.

Skal du velge Miele WKF131?

Dette er en kvalitetsmaskin med lang garantiog du trenger ikke bekymre deg for hverken vaskeresultat og driftssikkerhet, denne maskinen kommer du til å ha glede av i ”20år”. Skulle du ville bytte ut maskinen underveis er vaskemaskiner fra Miele en av de få merkene som også har en god pris på bruktmarkedet.

Se også test av Miele WDB030 Eco.

Bakdelen er selvfølgelig prisen, men har du et langsiktig perspektiv på kjøp av ny vaskemaskin er det god økonomi i å anskaffe Miele WKF131.

Sjekk beste pris på WhiteAway

Andre aktuelle modeller er denne maskinen fra Bosch og en interessant modell fra AEG.

 

Follow by Email
Facebook
Twitter

Du liker gjerne...